Böyle bir oyun için 8-10 binlik bilgisayar toplamanıza gerek yok.
Son çıkan bol aksiyonlu, deli grafikli oyunları yüksek ayarda oynamayacaksanız, ucuz bir sistem toplayın. Artan parayı da başka hobilere yatırın.
Hocam oyunu oynamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Oyun bir sürü yenilikleri olan bir oyun. Durmadan (3-5 ay en geç 1 yılda ) DLC eklenen bir oyun. Asset ve modlar ile gelişen bir oyun olduğu için ve modları oyunun oynanışına etkisi olduğu için ram işlemci ve ekran kartına yük bindiren bir oyun. Facebook üzerinde grup bile var ve bu gruptakilerin hepsi türk. Ram işlemci ve ekran kartı özelliklerinin çoğu yetersiz geliyor. Özellikle mod ve asset yüklenmesini arttırdıkça pcde kasma yaşıyan bir çok oyuncu var. 8 GB ram 1050 ti ekran kartı olan arkadaşlarının bile sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Ayrıca bir çok oyun oynamak ve en az(PC dayandığı sürece )5-6 yıl PC değişmek istemiyorum. O yüzden düşük PC alıp pişman olmak istemiyorum.
Motosiklet alırken 100 cc almıştım, 250 cc yada üstü alma imkanım vardı almamıştım. Şimdi ise o paralara 100 cc bile alınmıyor. Aynı şeyin PC de de başıma gelmemesi için böyle bir bütçe düşünüyorum yalnışım varsa affola.
PlayStation almayı da düşündüm ama o platform oyunlarına çok para vermektense steamden indirimli oyun almak ve pc de oynamak istiyorum.
Başka hobiler demişsiniz fakat 100-150 kişilik güneydoğuda ki bir köyde hangi hobileri ev dışında yapabilirim bilmiyorum.
neden tek 16 gb istediğini söyler misin. belirli bir özelliği falan mı var.
paranı toparlayınca bilgisayar almaktan vaz geçebilirsin belki.
bu arada illa 16 gb olsun istiyorsan 4x4 yap. daha seri çalışır
o fiayat toplayacağın bilgisayar ile o.c yapmanada gerek yok zaten.
çok takıntılı olma. ben zamanında çok takıntılıydım işlemci ve ekran kartına durmadan o.c denerdim.
test ler ile kontrol ederdim ne idi ne oldu nasıl oldu daha ne kadar olur.
pc kitlenir sonra sıfırlamayla uğraş. sonra gene dene. hata mı oldu gene sıfırla. bu işler bitmez.
sen sağlam pc topla o.c ile uğraşma. o.c yarışlarına girişme benden tavsiye.
bu arada paranı topladığın zaman tekrar bi konu aç yardımcı oluruz
Bana tekli ram daha iyi olur dedikleri için. 8 GB ram ile sorun yaşayan (yukarda da yazdım) arkadaşlar olduğu için 16 tekli istiyorum. Para aslında fazlasıyla hazır ama gideceğim yerde lazım olacağı için hemen harcamak istemiyorum. Ocli olmasını istememin sebebi 6 yıl orada kalacağım ve bu 6 yıl içinde evlilik gibi birşey olmazsa yalnız( annem babam dönem dönem yanıma gelsede) kalacağım. Bu yüzden teknoloji ve oyunlar geliştiğinden kaliteli bişi almak ve ilerde yetmezse oc yapmak için istiyorum. Yukarda yazdığım 100cc motosiklet işine dönmesin diye.
Bu arada oyunu oynamak denemek isteyen arkadaşlar oyun haftasonu steamde indirimden ama tüm dlcleri almak pahalıya mal olabilir.
Strateji ve şehir kurmaktan hoşlananlar deneyebilirsiniz.