Ben rahat duramadığımdan her gün yaşıyorum, en son 30 dakika önce yaşadım şimdi eve geldim.
Google Haritalar'da yerleri daha etkileyici bir Åekilde keÅfedin.
maps.app.goo.gl
Baktığımız yöndeyim, karşı yönden ada etrafında dönerek bu yöne dahil oluyorum, yol iki şeritli tek yönlü. Sol şeritten dahil oluyorum haliyle, arkadan zaten yolda olan sağ şeritten 1600cc bir makine geliyor (ışıklarda durunca öğrendim, hangi motor bilmiyorum). Benim motorum 250cc ben genelde hızlı kullanırım sol şeritten gaz açarak geçtim tam o sırada önümde olan 1600cc motor da bağırmaya başladı o da gaz açtı. Önümde gri araba vardı sağ şeride geçmeye başladı, beni gördüğü için mi yoksa zaten geçecekti mi bilmiyorum. Tam o arabayı sollarken sağdaki numune arabanın sağından geçince araba kendini sola attı neyse neredeyse sıfır geçtim. Böyle şeylere alışık olduğumdan çok umursamadım gazlamaya devam ediyorum. Sağdaki numunenin önünde bir araba vardı, benim şeridime girdi. Ben önceki gri arabanın kendini sola atmasından sebep şeridimin sol tarafından gidiyordum. Şeridi ikiledi, önde yaklaşık tahminimce 30km/h ile giden araba vardı, ilerideki ışıkta 3-4 araba sıra oluşmuş zaten o 30km/h ile giden araç da oraya yaklaşıyordu haliyle de yavaştı tabiki. Ben kendimi daha önceden sağ tarafın boş olması nedeniyle sağa geçerim diye düşündüm (sağ tarafta sıra yok ve zaten ileriye giderseniz oradaki şerit üçleniyor üç şerit oluyor. Motorcular genelde en sağdan arabaların yan tarafından orta şeride girip ışıkların en önünde duruyor. Her neyse sol dolu sağ boştu işte. Yanımdaki 1600cc sürücüsü şeridimi işgal edip beni sıkıştırdığı yetmezmiş gibi, benimle birlikte nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde aynı hizada hızlanmaya başladı. Garip olan benim motorum 250cc onunkisi 1600cc, aynı hizada gidiyorduk o da tapagaz gitmesine rağmen. Aklımda beni geçeceği ve sağımın açılacağı vardı, gaz açık gidiyorum hala sağımda tam dibimde, beni geçmediği veya gaz kesip yol vermediği yetmezmiş gibi sağ şerit boşken sağa son anda geçti. Beyaz arabanın önündeki arabayla arasında 1-2 araba tahminimce 1,5 araba kadar boşluk var. Yanımdaki numunenin yaptığı hareketi son anda fark edip 1,5-2 saniye fren yapıp sonra freni saldım fren yapmaya devam etsem önümdeki arabaya çarpacaktım duramazdım. Freni saldığımda hızım 80di, 80le giderken tahmini 30la giden ve önündeki arabayla arasında 1,5 araba mesafe olan önündeki araba da 30kmh ile gidiyor, onların arasından 80le makas atmak zorunda kaldım. Beni zorunda bıraktı da diyebiliriz, veya ben kendimi zorladım da diyebiliriz. Açıkçası 1600cc olduğunu bilmiyordum ama zaten büyük bir motordu beni geçer gider geçip gitmese de önümüzün dolu olduğunu görüyor yol verir veya kendisi sağa geçer ben de onunla sağa geçerim diye düşünmüştüm. Benimle aynı hizada gidip son anda sağ şeride geçeceğini düşünemedim...
Yani yanlış yapmasında veya maganda gibi sürmesinde sorun yok, böyle sürücülerle çok kez karşılaşıyorum. Özellikle genelde hızlı sürdüğüm ve yerimde durmadığım için bana kurulan çok oluyor fakat şeridime girip beni sıkıştırmasından ziyade, sanki bana özellikle kaza yaptırmaya çalışıyormuş gibi benimle aynı hizada gidip son anda sağa geçip beni önümdeki beyaz arabayla başbaşa bırakmasını anlayamadım. Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama resmen bilerek bana kaza yaptırmaya çalıştı. Işıklarda bana dediği de şu sen sol şeritte olduğun için ben arabayı sağdan solladım cart curt, madem ben soldayım diye arabayı sağdan solladın 1 saniye sonra niye sol şeride gelip beni köşeye sıkıştırdın üstüne bir de duvar gibi yanımda aynı hızda gidip son anda şerit değiştirdin? Hahahaha neyse başkaları beni sıkıştırmadan da bu tarz olaylarla karşılaştığımdan çok takılmadım olaya ama sannnnkiii bana ayar olup kaza yaptırmaya çalıştı gibi geldi. Zaten 1600cc motorun 250cc motorumla aynı hizada gitmesi kısmını anlayamadım motoru da hayvan gibi bağırıyordu.
250cc motorla 1600cc motora kafa tutacak kadar aptalım ama maalesef henüz 1600cc motorla 250cc motora kurulacak aptallığa erişemedim. Saygılı, büyüklerine laf söylemeyen biri olunca ışıklarda olayı uzatmayıp dikkatli sür diyip geçiyorsunuz işte
Edit: Beyaz araba sol şeritte onun da solundan geçmek zorunda kaldım, tramvay yolunun bizim yolumuzla ayrıldığı küçük yumurtalar ile beyaz arabanın arasından, zaten o ikisinin arasında tam olarak benim sığabileceğim bir boşluk vardı. Onun solundan geçip 1,5 - 2 araba mesafe önünde olan önündeki arabanın da solunda benim sığabileceğim boşluk olmadığından dolayı sağa hamleyle sağ şeride atladım.