"patlıyoduk valla" dediğiniz son olay

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biraz motosiklet konusalım ha? amator motorcuların benzin, yağ muhabetti hiç çekilmiyor çünkü.

konularda goruyorum, gecen memcoş48 patlıyoduk Sakar da dedi., ondan önce killingroad obur dunyaya göçüyordum falan yazdı..

yani ben endişeliyim dostlar. aramızda patlayanlar oluyor okuyoruz uzuluyoruz. bi de nerdeyse patlayanlar var.

ingilizcesi close calls dır bunun sadsfasgf

ilk ben yazıyorum o zaman.

2013 haziran(ehliyet tarihi) dan beri patlıyodum dediğim bir an olmadı.

tesekkurler.

Motosikleti
Triumph Trident 660
İstanbulda süren birinin patlıyordum dememe ihtimali çok düşük

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hiç patlıyorduk dediğimi hatırlamıyorum. Motor şart değilse Aydın Paşa Yaylası Tırmanma'da bir kere yol dışına uçtum. Askıda kalınca seyirciler ittirerek çıkardı arabayı. Aynı gün bir önceki çıkışta Grup N araçla Genel Klasman 2 gidiyordum. Şu an kupamla birbirimize bakıyoruz. Bir kaç kere pistte birileri bana patlayıp yol dışı kaldı sayılırsa. Hatta birinin TRT'de yayınlanmış görüntüsü vardı bulursam atayım.

Linki süreli attım. 1.08'de sarı clio ile yarışan benim.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Geçen hafta içi Mahmutbey gişelerden Silivriye süreceğim. Kafam çok dalgın birkaç mesele nedeni ile, canım sıkkın.
Sazlıbosna tarafındayım otobanda, filtreleyerek gidiyorum ve hızım 110-140 arasında. Yol boşalınca 180-220 arasına çıkıp biraz devam ediyorum ve sonra gazı bırakıyorum.
Sol şeritten devam ederken yine 130 gibi bir hızla önümdeki aracı orta şeride atlayarak geçtim, tekrar sola geçecektim çünkü önümde tır vardı, beni göremedi ve sola kırdı, ağır çekim oldu, ben frenlere asıldım, motor ciddi şekilde yavaşladı, dorsenin ortasına kadar gelmiştim ama zamanında ayıktığım ve fren kullandığım için kazadan kurtuldum. Eğer fren yerine gaz açsaydım tır ve bariyer arasında sol şeritte sıkışacaktım.
Normalde insanın eli ayağı boşalır, titrer falan ama neden bana olmadı bilmiyorum, daha önce de otomobilim ile bankette aşağı düşmüş, yan yatmış, arabadan çıkmış, yolcuların güvenliğinden emin olmuş, sonra arabayı tekrar dört tekerin üzerine düşürerek yola devam etmeye çalışmıştım. Bu bilinçli bir his değil, belki olayların ciddiyetinin farkında olamamak olabilir, yani normal bir durum gelmiyor bana, soğukkanlılık diyor bazıları, ben emin değilim.
Neyse, bunla bitmedi tabi.
Ben biraz tırcıya el kol hareketi korna vs yaptım, geçtim bunu, sağda uygun bir yer arıyorum dursun da hesap versin mantığı ile hareket ediyorum. Oysa adamda bir kusur varsa bende on kusur vardı, hızlıca öfkem geçti, emniyete geçip durayım bi nefes alayım dedim, emniyete girer girmez sağ yanımdan bir Maybach S Class öyle bir süratle geçti ki inanamadım. Gidonu 5 derece sağa kırsaydım adam bana çarpacaktı, yola veya havaya savuracaktı.
Çok ama çok ciddi iki kaza atlattım, dersimi aldım.
İlk kez öngörüsüz ve aynama bakmayı unutarak motorumu sürdüm ve hemen pabucun ne kadar pahalı olduğunu sinir uçlarıma kadar yaşadım.
Herkes dikkatli olsun dostlar, motor şaka / dalgınlık vb halleri cezalandırırsa cezası ağır oluyor.

Motosikleti
cbf 150
motorculuk deniz adamlığı gibidir. Çok fazla kazaları falan düşünmeyin. sadece yaptıgınız işe odaklanın. Batıl inançlarınız olsun denizciler gibi haatta kalırsınız merak etmeyin.

Hemde çok manidar bir yerde iki hafta kadar önce Şile'de Zafer Akçay Sürüş Akademisi ni geçer geçmez patlıyordum 😵‍💫
Evden merkeze gidiyorsam Zafer hocanın önünden geçip ana yola çıkıyorum ,
çıkışı görünmeyen tatlı bir viraj var orda 125 lik vitesliyle 90 falan girdim yolun gölgede kalan yerleride hafif nemli ,
biraz daha yatırayım mı yoksa kaldırıp frene mi dokunayım derken karşıdan bir araba çıktı ,
Büyük motorla ve sukuterle yüzlerce kez geçtiğim bir yer ama 125 lik viteslide CST ler var endişelendim motoru dikledim sert frenle bariyere doğru yaklaşırken abs devreye girdi tamamen durdum..

Oğlum yine paçayı kurtardık bir dahakine Allah Kerim diyerek kendime kızdım , çok durmaz satarım diye lastikleride değiştirmemiştim gerçi Uçmakdere den yazın geçtim gayet iyiydi 80-90 döndüm oraları ,

acil şehir dışı kampa , motofeste vs uzun bi rotaya gidip zehri atmamız lazım 😅

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aa bunu söyleyince aklıma geldi. Marmaris dönüşü benzer bişey yaşadım. Kaymadım ama hızım 170 falandı sola yatıkken mikroiklime denk gelip ıslak bir noktaya girdim. Gazı bırakıp dikmiştim bende bir miktar motoru. Hatta geçenlerde videosunu paylaşmıştım sakar rampası konusunda. Videonun sonlarına doğru gözüküyor.

Edit: şimdi videoya tekrar baktım sallamışım hızı o kadar yokmuş. 4'te 7k Rpm görmüşüm bi ara ama düşmüşüm tekrar yaklaşırken zaten.

Motosikleti
Çin Malı Skuter

Buydu sanırım. Harici ciddi hatırladığım kazaya ramak kalmam yok yakın bir zamanda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlk motorum ile Bostancı Minibüs yolunda öndeki arabayla takip mesafemi korumuş bir şekilde ilerlerken birden kask içinde hapşırdım. Malum, hapşırınca refleks olarak göz kapanır, benim de kapandı. Gözü bir açtım takip mesafesini koruduğum araba durmuş. Ben de ona patlamamak için harşş diye ön frene asıldım ve arabaya çarpmadım ama fukara sümüğü gibi soluma yapıştım. Arabadakiler de mal gibi düşmemi görüp yardıma indiler, ben motoru kaldırırken sağımdan gelen ve bana bakmakta olan bir araç yanlışlıkla motoruma sağdan çarptı ve yine sola düştük. Benim gidon yamuldu, ustama gittim ve boruyla çekerek gidonu düzelttik. Ustam çalışır vaziyette motoru bana teslim ederken yan ayaklık kapandı ve motor aynı gün 3. defa sola düştü. Ben de eve gidip gusül abdesti aldım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
biraz motosiklet konusalım ha? amator motorcuların benzin, yağ muhabetti hiç çekilmiyor çünkü.

konularda goruyorum, gecen memcoş48 patlıyoduk Sakar da dedi., ondan önce killingroad obur dunyaya göçüyordum falan yazdı..

yani ben endişeliyim dostlar. aramızda patlayanlar oluyor okuyoruz uzuluyoruz. bi de nerdeyse patlayanlar var.

ingilizcesi close calls dır bunun sadsfasgf

ilk ben yazıyorum o zaman.

2013 haziran(ehliyet tarihi) dan beri patlıyodum dediğim bir an olmadı.

tesekkurler.
Benimkini yazmıştım zaten😂
İlke olarak defansif ve güvenli sürüşü benimsemiş bir kullanıcıyım. Kurallara uyarım, trafikte kimseyle yarışmam, kimseyle tartışmam, kin gütmem. Motosiklete keyif almak için binerim ve işime bakar maksimum keyifimi alırım. Hele Tiger'a alıştım, sakarda biraz zorlayayım bakayım diyerekten Tommygun dostum ile sakarı inerken biraz da yolu iyi bilmenin verdiği fazla güven ile viraja bir tık hızlı girip ulen noluyi derken bir anlık bakışı kaçırmam apexi kaçırmama yol açtı. Normalde viraja gelmeden hızımı ve vitesimi ayarlarım hep. Bir an fazla hızlı olduğumu düşündüm, hiç sevmediğim halde fren yapmak zorunda kaldım, geç apex ve sert kontra ile durumu toparladım. Tommygun arkamdaydı öyle bir durum görmediğini söyledi ama bana öyle geldi🤪😂

Geriye doğru gidersek vukuat çok çoğuda viraj merakından şükür iki teker üstünde kırık yok da 2017 de paten kayarken bileği çatlattık en büyük patlamam budur 😬

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Geçen yaz ayında başıma gelmişti. Xpulse ile Aydınlı-Fıratlı üzerindeki yolda offroad sürüş yaptığım bir günden geri dönüyordum. Akşam üstü bir saatte Orhanlı yolu üzerinde yerin en pis, tırların en kalabalık olabileceği yolda 70 km/h sularında seyrederken çok eski bir tırın eski bir treyleriyle, yolu bölerek çıktığını ve öylece adada durduğunu farkettim. Önce arka fren yerine(squat sağlamadan) ön freni sıkınca ABS bambambam devreye girdi, ufak bi panikten sonra arkayı da devreye alıp tırın çıktığı toprak yola doğru gidonu ancak kırabildim. "Tamam, bu sefer bitti" diye saliselik düşündüm. Abartı olmasın ama treylerin sanırım sinyaline 10 cm falan kalmıştı, gidonu çarptım diye sanmıştım, tam hatırlayamıyorum o anı.
Durabildikten sonra sonra kontağı kapatıp hala yaşıyorum diye ağlamıştım. Az daha bedenimin yarısını treylerin üstünde bırakıp kendimi imha edecektim. Bir müddet motosiklet kullanmadım, araba bile sürmedim.

O gün bugündür, tırlar ve kamyonların geçtiği güzergahlarda, kör alanın olacağı yerlerde her türlü salaklığı bekler oldum. Otoban harici 100'ü geçmiyorum.
O tırı kullanan oe'yi de hala anarım aklıma geldikçe, esmer zayıf beyaz saç sakallı solcu bıyıklı bir tipti. Birşey olmamış gibi yoluna gitmişti.

İlgili güzergah için bakarsanız Link.

Benim yaklaştığım kör noktanın cadde görünümü:
3c28bz4.png

motorculuk deniz adamlığı gibidir. Çok fazla kazaları falan düşünmeyin. sadece yaptıgınız işe odaklanın. Batıl inançlarınız olsun denizciler gibi haatta kalırsınız merak etmeyin.

ya kamyomcu, sana bi ısınıyorum. sonra bi mesaj yazıyosun bu ne ya diyorumm.

bu da onlardan biri.

batıl inanc haa ? "allah korusun" sitikırına ne diyosun peki ?

Geriye doğru gidersek vukuat çok çoğuda viraj merakından şükür iki teker üstünde kırık yok da 2017 de paten kayarken bileği çatlattık en büyük patlamam budur 😬

puhahahs

valla sen her paten dediğinde beni bir gülme alıyor :d

seni bilmeyenler anlayamaz tabi bu durumu : )

bak ufaklıkla tehlike yaşadın yine.. sana ileri sürüş eğitimi yazıyorum, ihmal etme : p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar