"patlıyoduk valla" dediğiniz son olay

Motosikleti
Ns200 15"
Bir gece orman yolunda drift yaparken bir miktar kontrolü kaybettim ve az daha yoldan çıkıyordum en büyük olayım bu olsa gerek. Şimdi 4 lastik Pirelli ile değişti bu lastiklerle drift yapmaya kıyamıyorum. :)

Birde maddi olarak "s*çtık" dediğim an oldu, arabam ile yol alırken birden şanzımandan rulman sesi geldi (yağı değişmesi gerek yakın zamanda değişeceğim) hemen sağa çektim P R N D 3 2 yaptım vites geçişleri yapıp selenoidlerin yağ basmasını sağladım sesi kesti devam ettim. :)

Motosikleti
cbf 150
ya kamyomcu, sana bi ısınıyorum. sonra bi mesaj yazıyosun bu ne ya diyorumm.

bu da onlardan biri.

batıl inanc haa ? "allah korusun" sitikırına ne diyosun peki ?
Gardaş batıl inanç ile din aynı kulvarda koşarlar ama biri en ilkel insandan beri vardır. Hatta hayatımız çok içinde bir kavramdır. Uçağa binerken inerken. Gemiyi denize indirirken vs vs benimde batıllarım var motora binmek uçak uçurmaktan daha tehlikeli. O yüzden bana ne şans getirdiyse şimdiye tek formülü bozmam

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Patronda A5 var ama patronda alkollü araç kullanmaktan kaynaklı 2 sene ehliyet yok, şirkete bir yönetici daha aldık, o da garibim işe tam zamanlı başlamadan ilk mangal partimiz sonrası çevirmeye alkollü yakalanınca 6 aylığına ehliyetinden oldu. Velhasıl geçen haftaki Söke-Datça-Dalaman-Antalya-İzmir gezimizde 2 gün boyunca tüm o lanet virajlı güzergahta ben sürdüm arabayı. Elin Alman'ı nasıl araba yapmışsa artık ordan geçiyorum, buradan coşuyorum araba zerre kelek yapmıyor, "daha bas gaza" diyor, patron da sakat araba kullandığı için ses etmiyor, yapıştırıyorum falan. En sonunda Korkuteline gelmeden ben yardırırken küçük bir taş üzerinden geçtim, sağ ön lastik yarıldı :) Bir de o saatte gittik o ebatta lastik bulduk, hiç üzerime alınmadım, suçu karayollarına attım, amk böyle diyanet işleri başkanının dedim.

Motosikleti
Voge 250RR
Ben rahat duramadığımdan her gün yaşıyorum, en son 30 dakika önce yaşadım şimdi eve geldim.

Baktığımız yöndeyim, karşı yönden ada etrafında dönerek bu yöne dahil oluyorum, yol iki şeritli tek yönlü. Sol şeritten dahil oluyorum haliyle, arkadan zaten yolda olan sağ şeritten 1600cc bir makine geliyor (ışıklarda durunca öğrendim, hangi motor bilmiyorum). Benim motorum 250cc ben genelde hızlı kullanırım sol şeritten gaz açarak geçtim tam o sırada önümde olan 1600cc motor da bağırmaya başladı o da gaz açtı. Önümde gri araba vardı sağ şeride geçmeye başladı, beni gördüğü için mi yoksa zaten geçecekti mi bilmiyorum. Tam o arabayı sollarken sağdaki numune arabanın sağından geçince araba kendini sola attı neyse neredeyse sıfır geçtim. Böyle şeylere alışık olduğumdan çok umursamadım gazlamaya devam ediyorum. Sağdaki numunenin önünde bir araba vardı, benim şeridime girdi. Ben önceki gri arabanın kendini sola atmasından sebep şeridimin sol tarafından gidiyordum. Şeridi ikiledi, önde yaklaşık tahminimce 30km/h ile giden araba vardı, ilerideki ışıkta 3-4 araba sıra oluşmuş zaten o 30km/h ile giden araç da oraya yaklaşıyordu haliyle de yavaştı tabiki. Ben kendimi daha önceden sağ tarafın boş olması nedeniyle sağa geçerim diye düşündüm (sağ tarafta sıra yok ve zaten ileriye giderseniz oradaki şerit üçleniyor üç şerit oluyor. Motorcular genelde en sağdan arabaların yan tarafından orta şeride girip ışıkların en önünde duruyor. Her neyse sol dolu sağ boştu işte. Yanımdaki 1600cc sürücüsü şeridimi işgal edip beni sıkıştırdığı yetmezmiş gibi, benimle birlikte nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde aynı hizada hızlanmaya başladı. Garip olan benim motorum 250cc onunkisi 1600cc, aynı hizada gidiyorduk o da tapagaz gitmesine rağmen. Aklımda beni geçeceği ve sağımın açılacağı vardı, gaz açık gidiyorum hala sağımda tam dibimde, beni geçmediği veya gaz kesip yol vermediği yetmezmiş gibi sağ şerit boşken sağa son anda geçti. Beyaz arabanın önündeki arabayla arasında 1-2 araba tahminimce 1,5 araba kadar boşluk var. Yanımdaki numunenin yaptığı hareketi son anda fark edip 1,5-2 saniye fren yapıp sonra freni saldım fren yapmaya devam etsem önümdeki arabaya çarpacaktım duramazdım. Freni saldığımda hızım 80di, 80le giderken tahmini 30la giden ve önündeki arabayla arasında 1,5 araba mesafe olan önündeki araba da 30kmh ile gidiyor, onların arasından 80le makas atmak zorunda kaldım. Beni zorunda bıraktı da diyebiliriz, veya ben kendimi zorladım da diyebiliriz. Açıkçası 1600cc olduğunu bilmiyordum ama zaten büyük bir motordu beni geçer gider geçip gitmese de önümüzün dolu olduğunu görüyor yol verir veya kendisi sağa geçer ben de onunla sağa geçerim diye düşünmüştüm. Benimle aynı hizada gidip son anda sağ şeride geçeceğini düşünemedim...

Yani yanlış yapmasında veya maganda gibi sürmesinde sorun yok, böyle sürücülerle çok kez karşılaşıyorum. Özellikle genelde hızlı sürdüğüm ve yerimde durmadığım için bana kurulan çok oluyor fakat şeridime girip beni sıkıştırmasından ziyade, sanki bana özellikle kaza yaptırmaya çalışıyormuş gibi benimle aynı hizada gidip son anda sağa geçip beni önümdeki beyaz arabayla başbaşa bırakmasını anlayamadım. Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama resmen bilerek bana kaza yaptırmaya çalıştı. Işıklarda bana dediği de şu sen sol şeritte olduğun için ben arabayı sağdan solladım cart curt, madem ben soldayım diye arabayı sağdan solladın 1 saniye sonra niye sol şeride gelip beni köşeye sıkıştırdın üstüne bir de duvar gibi yanımda aynı hızda gidip son anda şerit değiştirdin? Hahahaha neyse başkaları beni sıkıştırmadan da bu tarz olaylarla karşılaştığımdan çok takılmadım olaya ama sannnnkiii bana ayar olup kaza yaptırmaya çalıştı gibi geldi. Zaten 1600cc motorun 250cc motorumla aynı hizada gitmesi kısmını anlayamadım motoru da hayvan gibi bağırıyordu.

250cc motorla 1600cc motora kafa tutacak kadar aptalım ama maalesef henüz 1600cc motorla 250cc motora kurulacak aptallığa erişemedim. Saygılı, büyüklerine laf söylemeyen biri olunca ışıklarda olayı uzatmayıp dikkatli sür diyip geçiyorsunuz işte :)

Edit: Beyaz araba sol şeritte onun da solundan geçmek zorunda kaldım, tramvay yolunun bizim yolumuzla ayrıldığı küçük yumurtalar ile beyaz arabanın arasından, zaten o ikisinin arasında tam olarak benim sığabileceğim bir boşluk vardı. Onun solundan geçip 1,5 - 2 araba mesafe önünde olan önündeki arabanın da solunda benim sığabileceğim boşluk olmadığından dolayı sağa hamleyle sağ şeride atladım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motorumu Edirne'den aldım, Çanakkaleye gelirken yolda patlıyordum. Hızımı ayarladım, bakışı çevirdim, viraja girdim. Tam virajın ortasında bir anda acaba hızlı mı girdim tereddütüne düştüm. Halbuki hızlı değildim. Bakış kaçtı motor dikleşti ve sert bir fren. Emniyet şeridine giriş, sonra bakışı toplama ve tekrar kontra ile yatış. Emniyet şeridi tozlu, çakıllı, topraklı olsa düşerdim muhtemelen. Ucuz yırttım. Bilmediğin motorla daha sakin sürmek gerekiyormuş.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben rahat duramadığımdan her gün yaşıyorum, en son 30 dakika önce yaşadım şimdi eve geldim.

Baktığımız yöndeyim, karşı yönden ada etrafında dönerek bu yöne dahil oluyorum, yol iki şeritli tek yönlü. Sol şeritten dahil oluyorum haliyle, arkadan zaten yolda olan sağ şeritten 1600cc bir makine geliyor (ışıklarda durunca öğrendim, hangi motor bilmiyorum). Benim motorum 250cc ben genelde hızlı kullanırım sol şeritten gaz açarak geçtim tam o sırada önümde olan 1600cc motor da bağırmaya başladı o da gaz açtı. Önümde gri araba vardı sağ şeride geçmeye başladı, beni gördüğü için mi yoksa zaten geçecekti mi bilmiyorum. Tam o arabayı sollarken sağdaki numune arabanın sağından geçince araba kendini sola attı neyse neredeyse sıfır geçtim. Böyle şeylere alışık olduğumdan çok umursamadım gazlamaya devam ediyorum. Sağdaki numunenin önünde bir araba vardı, benim şeridime girdi. Ben önceki gri arabanın kendini sola atmasından sebep şeridimin sol tarafından gidiyordum. Şeridi ikiledi, önde yaklaşık tahminimce 30km/h ile giden araba vardı, ilerideki ışıkta 3-4 araba sıra oluşmuş zaten o 30km/h ile giden araç da oraya yaklaşıyordu haliyle de yavaştı tabiki. Ben kendimi daha önceden sağ tarafın boş olması nedeniyle sağa geçerim diye düşündüm (sağ tarafta sıra yok ve zaten ileriye giderseniz oradaki şerit üçleniyor üç şerit oluyor. Motorcular genelde en sağdan arabaların yan tarafından orta şeride girip ışıkların en önünde duruyor. Her neyse sol dolu sağ boştu işte. Yanımdaki 1600cc sürücüsü şeridimi işgal edip beni sıkıştırdığı yetmezmiş gibi, benimle birlikte nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde aynı hizada hızlanmaya başladı. Garip olan benim motorum 250cc onunkisi 1600cc, aynı hizada gidiyorduk o da tapagaz gitmesine rağmen. Aklımda beni geçeceği ve sağımın açılacağı vardı, gaz açık gidiyorum hala sağımda tam dibimde, beni geçmediği veya gaz kesip yol vermediği yetmezmiş gibi sağ şerit boşken sağa son anda geçti. Beyaz arabanın önündeki arabayla arasında 1-2 araba tahminimce 1,5 araba kadar boşluk var. Yanımdaki numunenin yaptığı hareketi son anda fark edip 1,5-2 saniye fren yapıp sonra freni saldım fren yapmaya devam etsem önümdeki arabaya çarpacaktım duramazdım. Freni saldığımda hızım 80di, 80le giderken tahmini 30la giden ve önündeki arabayla arasında 1,5 araba mesafe olan önündeki araba da 30kmh ile gidiyor, onların arasından 80le makas atmak zorunda kaldım. Beni zorunda bıraktı da diyebiliriz, veya ben kendimi zorladım da diyebiliriz. Açıkçası 1600cc olduğunu bilmiyordum ama zaten büyük bir motordu beni geçer gider geçip gitmese de önümüzün dolu olduğunu görüyor yol verir veya kendisi sağa geçer ben de onunla sağa geçerim diye düşünmüştüm. Benimle aynı hizada gidip son anda sağ şeride geçeceğini düşünemedim...

Yani yanlış yapmasında veya maganda gibi sürmesinde sorun yok, böyle sürücülerle çok kez karşılaşıyorum. Özellikle genelde hızlı sürdüğüm ve yerimde durmadığım için bana kurulan çok oluyor fakat şeridime girip beni sıkıştırmasından ziyade, sanki bana özellikle kaza yaptırmaya çalışıyormuş gibi benimle aynı hizada gidip son anda sağa geçip beni önümdeki beyaz arabayla başbaşa bırakmasını anlayamadım. Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama resmen bilerek bana kaza yaptırmaya çalıştı. Işıklarda bana dediği de şu sen sol şeritte olduğun için ben arabayı sağdan solladım cart curt, madem ben soldayım diye arabayı sağdan solladın 1 saniye sonra niye sol şeride gelip beni köşeye sıkıştırdın üstüne bir de duvar gibi yanımda aynı hızda gidip son anda şerit değiştirdin? Hahahaha neyse başkaları beni sıkıştırmadan da bu tarz olaylarla karşılaştığımdan çok takılmadım olaya ama sannnnkiii bana ayar olup kaza yaptırmaya çalıştı gibi geldi. Zaten 1600cc motorun 250cc motorumla aynı hizada gitmesi kısmını anlayamadım motoru da hayvan gibi bağırıyordu.

250cc motorla 1600cc motora kafa tutacak kadar aptalım ama maalesef henüz 1600cc motorla 250cc motora kurulacak aptallığa erişemedim. Saygılı, büyüklerine laf söylemeyen biri olunca ışıklarda olayı uzatmayıp dikkatli sür diyip geçiyorsunuz işte :)

Edit: Beyaz araba sol şeritte onun da solundan geçmek zorunda kaldım, tramvay yolunun bizim yolumuzla ayrıldığı küçük yumurtalar ile beyaz arabanın arasından, zaten o ikisinin arasında tam olarak benim sığabileceğim bir boşluk vardı. Onun solundan geçip 1,5 - 2 araba mesafe önünde olan önündeki arabanın da solunda benim sığabileceğim boşluk olmadığından dolayı sağa hamleyle sağ şeride atladım.

hocam naptsın sen, insan okuyacak bunu.

ben okumam kusura bakma dfsdsg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Avcılar Şükrü bey yokuşunda şeytan dürttü 140 gibi idi, orta şeritteki tıra makas attım, sol şeride geçtim. Kırmızı bir ışığa doğru bir tünel açıldı. Allahtan öndeki araç olayı çaktı, sağa yanaştı bende en sola araya kaçabildim. Allah'tan kalbim güm güm atamıyor. Günde 2 beta bloker içince garibim attığına dua ediyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ohooooo valla arkadaşlar boyle olmaz. ben kimse yazmaz dedim maaşalahınız var.

bugun patlamadınız yarın patlarsınız biraz dikkatli olun ya.

@sallami sana da yakıştıramadım. tıra makas atmalar falan... yazık, çok yazık

Motosikleti
Bu ekonomide yaşadığımız bu heyecan ve adrenalinde olmasa nasıl anlayacağız ki?

en son "patlıyorduk" dediğim durum kızılay'daki eski hitit heykeline giden yolun arkasındaki demir köprüde olmuştu

herifin bitanesi köprünün sonundaki bağlantı yolundan çıkıp köprünün öbür tarafındaki otoparka girmek için köprünün kıyısından 3 şerit kaplayarak parelel atladı , sol kontra vermeme rağmen artık okadar yakındıkı herif çarpmasın diye arabaya karşı arabanın kapısından ayakla destek alarak kurtardım

sonra dedim böyle yapılırmı , hebeledi hübeledi sonra anladım ki bu tip bir kromagandus ile iletişim imkansız sonra dedimki ona "olur böyle şeyler boşver sinirimizi bozmayalım" diye geciştirdim primat kardeşimizi

biraz dandik yazdım ama yoldan geldim açım o yüzden şu an beynim çalışmıyor :LOL:

Son düzenleme:
Konuyla çok alakalı değil belki, bir de patlamak değil de affedersiniz, s.çtık durumu yaşadım hafta sonu.
Evden yaklaşık 200 km uzağa, doğası çok güzel bir yerde, hem alabalık avlayayım hem de akşam orada çadırı kurup, mangalı yakıp,bir kaç ta bira içip kafa dağıtırız diye kalktık gittik yeğenimle. Akşam üstüne doğru, büyükçe bir taşın başında, akıntının baya hızlı olduğu bir yerde, belimdeki malzeme çantası düzeltirken bir şey ''çat'' dedi, kafamı eğdim, benim arabanın anahtarı önce taşın üstüne hoop oradan da suya gitti. 5 saniye kadarlık bir şoktan sonra üzerimdekileri çıkarıp suya attım kendimi. Su buz, nefesim kesildi, akıntı çok, su köpük köpük. Akıntı ve suyun soğukluğu nedeni ile dalamıyorum da. Bir 5 dk kadar sonra ümidimi kaybetmek üzere iken, bir elimle kayaya tutunup ayaklarımla suyun altını yoklarken, kaya yüzeyindeki yosuna takılmış halde bulup çıkardım. Yani o an telefonum veya cüzdanım gitse o kadar umursamazdım. İşin ilginç yanı ise anahtarın kumandası dahi çalışıyordu hala.

Motosikleti
Asıl patlama hikayesi.

"Az kalsin patliyorduk" soylemi; bilincli bir sekilde, bir sure yapilan, yuksek risk iceren tehlikeli islerin, risk unsurlarinin bir veya birkacinin gerceklesmesi sonucu, surucun azrail ile selamlasi ama azrailin davetini kibarca reddetmesi olayinin akabinde surucunun 180 nabiz ile soyledigi rahatlama sozudur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hiç patlıyorduk dediğimi hatırlamıyorum. Motor şart değilse Aydın Paşa Yaylası Tırmanma'da bir kere yol dışına uçtum. Askıda kalınca seyirciler ittirerek çıkardı arabayı. Aynı gün bir önceki çıkışta Grup N araçla Genel Klasman 2 gidiyordum. Şu an kupamla birbirimize bakıyoruz. Bir kaç kere pistte birileri bana patlayıp yol dışı kaldı sayılırsa. Hatta birinin TRT'de yayınlanmış görüntüsü vardı bulursam atayım.

Linki süreli attım. 1.08'de sarı clio ile yarışan benim.
Mavi BMW deki kesin Ümit Ülkü dür :)2007 2013 arası pistteki bütün yarışları izler, hafta içleri de Pistte takılırdık gurupça...
Anılar depreşiyor :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kesin o an sağdaki soldaki kadına kıza bakıyorumdur
Karı kızı orda nerde göreceksin :)
Ya dişi sincap , dişi tilki ya da dişi vahşi bir hayvan görürsün..
Bence başka bahane bul :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Mavi BMW deki kesin Ümit Ülkü dür :)2007 2013 arası pistteki bütün yarışları izler, hafta içleri de Pistte takılırdık gurupça...
Anılar depreşiyor :)
Kaan Gürgenç abi. Ümit Ülkü Maxi Megane ile yarışıyordu o yarışta. Bu bmw'ler ile hiç yarışmadı. Onun yarıştığı yeni nesil wtcc araçlarıydı Turbo olanlar. Bunlar 3.20si'ın homologe hali :) Bende misafir olarak girmiştim o yarış. Ayhan Germirliyi şampiyon yapabilmek için diğerler rakipleri tutmak amacıyla :) Araçta Ayhan abinin cliosu zaten. Benimki kırmızıydı :) İlk yarış kaza oldu. Taner Şengezener'i uçurdu Beyaz type-r. Dışarıdan gören gözler taner abiye suç buldu ama ben olayı pistte en yakın açıdan izlediğimden olay o şekilde gelişmemişti. Olabildiği kadar görevimi yaptım, ikinci yarış 3. bitirmiştim sıralama terse dönünce sondan kalkıp :) Good old days :) Özet olarak Kaan abi hak ederek şampiyon oldu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar