Parmak donması

Her zaman söylüyorum bu havada motora binilmez sağlıgınıza yazık. Yolda gizlı buzlanma vs. Yazık ediyosunuz kendinize. California değil bu memleket.

Motora bunu takmak istemiyorum pek; çok çirkin gözüküyor. onun yerine şöyle bişey fark yaratır mı, yerine geçer mi? http://www.feyizoglu.com/Held-2237-El-Kilifi_44894.html#0 Çünkü pantolon ceket bot üstüne 3 parça takım yağmurluk aldım, soğuktan eller hariç etkilenen bir yerim kalmadı. Sanki şöyle birşey de sorunu halledecekmiş gibi ama tam emin olamadım.

hocam bu havada da düşünme görüntüyü derim ben...

4x4

kayak eldivenlerindeki gibi gelişmiş izalasyon katmanında Thinsulate™ (minumum 40gr,iyi 100-140gr) gibi malzemeli eldivenlere bakmalısınız ama fiyat oldukça uçmakta oda yetmez ise ısıtmalı eldivenlere bakacaksınız .

http://www.firstgear-usa.com/Gloves/CSSHeatedGloves.html $ uçmuş olmasa 25$ kargo ile alınabilir sediyedeydiler 60$+25USPS posta 100tl ye geliyordu :D $ 1.8TL lerdeyken alınmaz bir segmentteler.

Elciklerde rüzgar koruyucu yoksa ısıtmasız eldivenler 0 dereceye kadar anca eh peh idare ediyor.Yalıtım katmanına sahip olanlar çok daha başarılı.

Son düzenleme:

F54

ben pazardan kar eldiveni aldım güzdüz uzun yolculuklarda hiç sıkıntı çıkarmıyor 0 derece gayet güzel hemde 10 tl

ben pazardan kar eldiveni aldım güzdüz uzun yolculuklarda hiç sıkıntı çıkarmıyor 0 derece gayet güzel hemde 10 tl
ya ben onu kullandım 10dk sonra parmaklar donmaya bşalıyor gittim hudsondan deri aldım buda 15dk sonra parmakları donduruyor bide herkez durunca geçer vücut ısısı dengelenir demişte ben durunca ellerim ısınmaya başlayınca inanılmaz bi acı başlıyor ısnırken acıdan küfredesim geliyor o derece bu bi bende mi oluyor yoksa bi benim elimmi bu derece donuyor :D

F54

ya ben onu kullandım 10dk sonra parmaklar donmaya bşalıyor gittim hudsondan deri aldım buda 15dk sonra parmakları donduruyor bide herkez durunca geçer vücut ısısı dengelenir demişte ben durunca ellerim ısınmaya başlayınca inanılmaz bi acı başlıyor ısnırken acıdan küfredesim geliyor o derece bu bi bende mi oluyor yoksa bi benim elimmi bu derece donuyor :D
alper senin ellerde sorun olabilir ben 0 derece motoru yıkayayım sonra ellerimi bezle kurulayayım üşüme falan olmuyor belki de vücud ısısındandır bilmem belki de sürekli ava çıkarım kar da fırtınada ayaz da elimde tüfek hiç üşüdüğümü bilmem:)

şuan değil ben kendımı bıldım bılelı o indirim var :) hanı indirim biter diye telaşa kapılma sakın :D
yok yahu bu yeni 1-2 hafta oldu mail geleli.
bu sefer ki mevcut fiyatlar üzerinden %30 :) her şeyde.

ben kışlıklarımı ayrıca aldım o yüzden benden geçti :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yok yahu bu yeni 1-2 hafta oldu mail geleli.
bu sefer ki mevcut fiyatlar üzerinden %30 :) her şeyde.

ben kışlıklarımı ayrıca aldım o yüzden benden geçti :)

Ama yine motomax çakallığını yapıp kenara küçük yazıyla %30 indirim ikinci ürün için geçerlidir. yazıyor. Yani 2 ürün alacaksın ki birisine indirim yapsın.

Mersin İl Temsilcisi
evet, sağlık en önce gelir ki, sağlığını yitiren kişi motosiklete binemez.
güzel vey çirkin demeden kullanışlı olanı seçmeliyiz.

( yola çıkmadan evvel vazelin sürersen o da sıcak tutar ( bolu dağlarında ve askerlikte denenmiştir )

bu arda şu buğuyu pril ile sonlandırma nedir? bilgi verebilir misin ( açıklarsan sevinirim )

Eldivenin rüzgar veya yağmur geçirme özelliğinden çok, ısı transfer derecesine bakman gerekiyor.
Her dokuma malzemesinin, belirlir bir ısı transfer derecesi var.
Basitçe anlatmak gerekire şöyle, "malzemenin kaç derecedesen sonra dışarıdaki ısıyı içeri transfer ettiğini gösteriyor"
sonuçta rüzgar almayabilir. Ancak malzemenin dışı giderek soğuyor. Bu soğuğu içeri iletiyor mu iletmiyor mu. Asıl konu bu.
Örnek vermek gerekirse. Benim arazide çalışan adamlarıma Ansell Thermal iş eldiveni aldım,
-19 dereceye kadar ısı transferini engelliyor.
içerisi ayrı dışarısı ayrı. -19'dan sonra içerdeki ısıyı da düşürmeye başlıyor. Bunun için de en etkili malzeme Thinsulate denen malzeme. Yukarda yazmış birisi.
Goretex rüzgar korumasında ve ısıyı içerde tutmada daha da etkili olsa da, thinsulate kadar ısı transferini engelleyemiyor.

Size eski gemicilerden kalma bir teknik önereyim bu arada.
Elleri iyice vazelinledikten sonra, elimize latex eldiven (onlar naylon torba geçiriyormuş) geçiriyoruz..
Onun üzerine de ince, yünden eldiven (biz üstüne motor eldivenimizi giyebiliriz sanırım) giyerlermiş.
Daha sonra yün eldiven ıslanmasın diye de bir şeyler giyiyorlardır sanırım...

Saygılar svgiler..

evet, sağlık en önce gelir ki, sağlığını yitiren kişi motosiklete binemez.
güzel vey çirkin demeden kullanışlı olanı seçmeliyiz.

( yola çıkmadan evvel vazelin sürersen o da sıcak tutar ( bolu dağlarında ve askerlikte denenmiştir )

bu arda şu buğuyu pril ile sonlandırma nedir? bilgi verebilir misin ( açıklarsan sevinirim )

Benim motorun modeli cruiser, açıkçası başka bir şekilde çözmek istiyorum o sorunu öncelikle. Bot, pantalon, mont üzeri üç parça yağmurluk soğuğu tamamen kesti; sanırım üşüme daha çok rüzgar çarpmasından oluyor üstündekinin kalın olmasından ziyade. Çünkü termal eldiven üstü nic eldivenle sadece nic eldiven arasında bir fark göremedim üşüme açısından. Şunu ve vazelin sürmeyi bir deneyeyim olmazsa diğer metodu kabullenirim mecbur. http://www.feyizoglu.com/Held-2237-El-Kilifi_44894.html#0 Kayak eldiveni de takmıştım yok o da olmuyor.

Bu tip havalarda motosiklet kullanmayı daha zevkli ve çekici buluyorum açıkçası; bir yandan da işlevsel olması açısından aldım, o amaçla bakıp ilgileniyorum yoksa bahardan bahara çıkarıp sonra bir tarafa kaldıracaksam ne anladım o işten. Böyle yapanlara da saygım var tabii ama tercih meselesi. Tabii soğuk havalarda daha dikkatli olmak gerekiyor; ama tipi olmadığı sürece her türlü binerim de gezerim de. Hatta sıcakta motora binmek daha bir işkence bence, kafan haşlanır güneşte, giydiğin korumalar pişirir, bir yandan da alttan alttan motorun sıcağı gelir vs.

Buğu olayına geleyim; bir pamuğa bikaç damla pril damlatıp kaskın vizörünün iç tarafını siliyorsun, 5 dakika kurumasını bekleyip kuru bir pamukla tekrar üzerinden geçiyorsun. Bikaç saatliğine götürüyor o öyle. Pinlock denen bir zımbırtı da yapıştırılabilir buğu yapmasın diye ama pril pratik bir çözüm hoşuma gitti onu kullanmaya başladım; işe gitmeden ve eve gelmeden önce yapıyorum pırıl pırıl gidip geliyorum. :)

---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:56 ----------

Size eski gemicilerden kalma bir teknik önereyim bu arada.
Elleri iyice vazelinledikten sonra, elimize latex eldiven (onlar naylon torba geçiriyormuş) geçiriyoruz..
Onun üzerine de ince, yünden eldiven (biz üstüne motor eldivenimizi giyebiliriz sanırım) giyerlermiş.
Daha sonra yün eldiven ıslanmasın diye de bir şeyler giyiyorlardır sanırım...

Saygılar svgiler..

Vazelinleyip üstüne cerrah eldiveni geçirip üstüne termal eldiven onun üstüne de motosiklet eldivenini geçireyim bakalım ne olacak. Parmaklar hareket edecek mi merak ediyorum ama göreceğiz. Güzel öneri teşekkürler, böyle bişey düşünüyordum zaten.

Vazelinleyip üstüne cerrah eldiveni geçirip üstüne termal eldiven onun üstüne de motosiklet eldivenini geçireyim bakalım ne olacak. Parmaklar hareket edecek mi merak ediyorum ama göreceğiz. Güzel öneri teşekkürler, böyle bişey düşünüyordum zaten.

Ben geçen kış buna benzer bir şey yapmıştım. Vazelin yerine "ThermoRheumon" (kas ve eklem ısıtıcı krem) kullanmıştım. Üzerine latex, üzerine kayak eldiveni çekmiştim.
dışarısı -10 dereceydi gelirken. Benim eller ilk yarım saat cayır cayır yanmıştı resmen. Sonraki yarım saat iyiydi. En son 1 saat parmak uçları gene dondu. Ama eskiye göre çok iyiydi.

Hareket konusunda ise, eller kütük gibi olmuştu ama uzun yol olduğu için çok da bir zorlamamıştı beni .

Sadece ameliyat eldiveni, onun üzerine motosiklet eldiveni yeterli olur. Zaten bir süre sonra elin terlemeye başlayacak, bir de işin içine vazelin girerse cılkı çıkar :)

Ellerin hava almasını engelleyeceği için sağlıklı bir çözüm değil ama kısa süreli kullanım için çok etkili (denenmiştir).

Kas ısıtıcı/gevşetici olarak kullandığımız kremlerin kasları bir miktar eritme durumu da vardır. Bu şekilde kullanılmasını kesinlikle önermem, çok zorda kalmadıkça da kullanmam zaten...

Mersin İl Temsilcisi
Kas ısıtıcı/gevşetici olarak kullandığımız kremlerin kasları bir miktar eritme durumu da vardır. Bu şekilde kullanılmasını kesinlikle önermem, çok zorda kalmadıkça da kullanmam zaten...

katılıyorum...
içerisinde romatizmal hstalıkların tedavisi için kullanılan kimyasallarda mevcut.
hele etken maddelerden capsolin var ki, dozu kaçırırsanız resmen acı çekmeye başlıyorsunuz. resmen acı turşu suyuyla yıkanmış gibi yakıyor. zaten bir süresonra ter ve süğrekli kullanım biraraya gelince tahriş etmesi muhtemeldir.

vazelin üstüne hava almaz eldivenler tvsiye edilmez bence.
çünkü ter olayı deride sit-baz dengesni bozarak yine deformasyon ve mantarımsı veya ürtiker cinsi rahatsızlıklara sebebiyet verir ( uzun süreli kullanımlar için )

en iyisi ele ve yüze sürülen vazelin. hem cildi yumuşak tutuyor, hem de dudakların çatlamasını önlüyor,hem de sıcak tutuyor.
mümkünse renksiz ve kokusuz olanlarını tercih edin. itriyat depolarından temin edebilirsiniz.

kolay gelsin.

Kışın yaklaşık 15 km mesafeden sonra ellerin üşümesini engellemek oldukça zor hakikaten, Ankarada kuryelerin neredeyse tamamında şu elcik kılıflarından var, bir bildikleri vardır heralde :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar