evet, sağlık en önce gelir ki, sağlığını yitiren kişi motosiklete binemez.
güzel vey çirkin demeden kullanışlı olanı seçmeliyiz.
( yola çıkmadan evvel vazelin sürersen o da sıcak tutar ( bolu dağlarında ve askerlikte denenmiştir )
bu arda şu buğuyu pril ile sonlandırma nedir? bilgi verebilir misin ( açıklarsan sevinirim )
Benim motorun modeli cruiser, açıkçası başka bir şekilde çözmek istiyorum o sorunu öncelikle. Bot, pantalon, mont üzeri üç parça yağmurluk soğuğu tamamen kesti; sanırım üşüme daha çok rüzgar çarpmasından oluyor üstündekinin kalın olmasından ziyade. Çünkü termal eldiven üstü nic eldivenle sadece nic eldiven arasında bir fark göremedim üşüme açısından. Şunu ve vazelin sürmeyi bir deneyeyim olmazsa diğer metodu kabullenirim mecbur.
http://www.feyizoglu.com/Held-2237-El-Kilifi_44894.html#0 Kayak eldiveni de takmıştım yok o da olmuyor.
Bu tip havalarda motosiklet kullanmayı daha zevkli ve çekici buluyorum açıkçası; bir yandan da işlevsel olması açısından aldım, o amaçla bakıp ilgileniyorum yoksa bahardan bahara çıkarıp sonra bir tarafa kaldıracaksam ne anladım o işten. Böyle yapanlara da saygım var tabii ama tercih meselesi. Tabii soğuk havalarda daha dikkatli olmak gerekiyor; ama tipi olmadığı sürece her türlü binerim de gezerim de. Hatta sıcakta motora binmek daha bir işkence bence, kafan haşlanır güneşte, giydiğin korumalar pişirir, bir yandan da alttan alttan motorun sıcağı gelir vs.
Buğu olayına geleyim; bir pamuğa bikaç damla pril damlatıp kaskın vizörünün iç tarafını siliyorsun, 5 dakika kurumasını bekleyip kuru bir pamukla tekrar üzerinden geçiyorsun. Bikaç saatliğine götürüyor o öyle. Pinlock denen bir zımbırtı da yapıştırılabilir buğu yapmasın diye ama pril pratik bir çözüm hoşuma gitti onu kullanmaya başladım; işe gitmeden ve eve gelmeden önce yapıyorum pırıl pırıl gidip geliyorum.

---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:56 ----------
Size eski gemicilerden kalma bir teknik önereyim bu arada.
Elleri iyice vazelinledikten sonra, elimize latex eldiven (onlar naylon torba geçiriyormuş) geçiriyoruz..
Onun üzerine de ince, yünden eldiven (biz üstüne motor eldivenimizi giyebiliriz sanırım) giyerlermiş.
Daha sonra yün eldiven ıslanmasın diye de bir şeyler giyiyorlardır sanırım...
Saygılar svgiler..
Vazelinleyip üstüne cerrah eldiveni geçirip üstüne termal eldiven onun üstüne de motosiklet eldivenini geçireyim bakalım ne olacak. Parmaklar hareket edecek mi merak ediyorum ama göreceğiz. Güzel öneri teşekkürler, böyle bişey düşünüyordum zaten.