Park Ampulune 95 TL CEZA

Merhaba,

İzmir'de oturuyorum, sabah saatleri yeşildere yolunun nasıl bir trafik olduğunu biliyorsunuzdur eğer izmirdeyseniz bu trafikte fark edilmem için 5 liralık led park ampulu alıp taktım çakar şeklinde yanıp sönüyor.

Bu led ampul diğer sürücülerin dikkatini dağıtıyormuş bu yüzden 64/1-b-5 maddesince Yönetmelikteki esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak kanununa göre 95 tl ceza kesildi.

Sorum şu koskoca motosikleti görmeyipte üstümüze kıran adamlar 5tl lik fındık kadar ledimi görüyor.
:pr:
4PnmXA.jpg

dostum sinirlenmene gerek yok. kanuna aykırı bir şey yapmışsın ve ceza yemişsin. polis görevini yapmış.

dostum sinirlenmene gerek yok. kanuna aykırı bir şey yapmışsın ve ceza yemişsin. polis görevini yapmış.

Ceza yazsın gereken kişilere yazmasın demiyoruz, Sabah vakti günlük güneşlikken 1 tane led ampul yakmışım bunun için cezamı yazılır akşam açmış olsam neyse

la kurala aykırı davranmışsın işte. sonradan ışıklandırma sistemi kurmak/takmak yasak.

arabacı önüne kırınca kızarsın ama? camı açıp da "ee, çarpmadım ki" dese, "he tamam o zaman" diyecek misin?

Zaten trafik cezalarına iki çeşit itiraz var;
1- Kime ne zararım var ki?
2- Herkes yapıyor yine ben ceza yiyorum?

Geçmiş olsun.

Çakar yasak, muayeneden de geçmez bu yüzden çinden aldığım lambaları taktırmaktan vazgeçtim. Zararına sattım.
Farkedilmek için reflektif sarı yelek giyin gündüz gece lambadan daha etkili.

Geçenlerde bir akşam çevre yolunda gidiyorum, ilerde kocaman bir far, uzunlar yanıyor, dedim biri ters yönde üstüme geliyor herhalde, sonra dikkat ettim ışık yaklaşmıyor, biri geri geri gidiyor diye düşündüm. Işıkta yakaladım, ne göreyim, bir adet Cg li arkadaş, bildiğin ön farı arkaya monte etmiş.

Geçenlerde bir akşam çevre yolunda gidiyorum, ilerde kocaman bir far, uzunlar yanıyor, dedim biri ters yönde üstüme geliyor herhalde, sonra dikkat ettim ışık yaklaşmıyor, biri geri geri gidiyor diye düşündüm. Işıkta yakaladım, ne göreyim, bir adet Cg li arkadaş, bildiğin ön farı arkaya monte etmiş.

arkasına mı monte etmiş?

cereal-guy-spitting.png

Motosiklette modifiye var mıydı? (air süspansiyon, ayna iptali, sticker, açık egsoz vs.)
Kullanım tarzında bir değişiklik var mıydı? (apaçilik, teker yapmak, lastik yakmak, agresif sürmek vs.)

Yanlış anlaşılmasın sadece bu yada bunlar gibi farklı detaylar polis memurunu tetiklemiş olabilir mi bunu merak ediyorum.

Eğer bu yada bunlar gibi ek detaylar var ise dikkat çekmiş olabilir. Yoksa da ya çok sıkı bir kontrol yapılmış yada gerçekten çok şanssızlık anına gelmiş.

Polis memuru, kanuna göre yasak olduğu için görevini yapmış ve gerekli cezai işlemi uygulamış. Bu nedenle polis memuruna kızmak yersiz olur. Bu konudan bağımsız olarak, her zaman ve herkese eşit uygulamadıkları için hep birlikte kızabiliriz emniyet teşkilatına komple.

Ceza için de geçmiş olsun.

iyi olmuş. bir daha kanuna aykırı modifiye etmezsin. edersen bir daha ceza yersin. paran boksa sorun yok. takılmaya devam et.

Çakar kullanmak emniyet teşkilatı tekelinde diye biliyorum, o yüzden cezayı özenle kesmiştir bence :p

Gündüz far ı şeklinde sabit yansa ceza yemezdiniz. Burada ki sıkıntı farlarınızın çakar olması.
Geçmiş olsun

Gündüz far ı şeklinde sabit yansa ceza yemezdiniz. Burada ki sıkıntı farlarınızın çakar olması.
Geçmiş olsun

Olayın aslını yukarıdaki arkadaş yazmış. Sen yapılan işlemi tam olarak anlamamışsın. Led ampule değil, çakara ceza yedin. Forumda defalarca ikaz edildi. Okumuş olsaydın ceza yemene gerek kalmayacaktı. Geçmiş olsun.

c3y

Burdan üstüne yürüyen aksi insanlara yorum yapmıyorum insallah aynı sey onlarında basına gelir.
Keske led takarken buraya danıssaydın daha mantıklı şeyler yapabilirdin trafikte extra bi şey takmak yasak işgüzarın tekine denk gelirsen keser cezayı istanbulda cok umursamıyorlardil.Ayrıca sunu söyliyeyim ısık falan hikaye kaza olunca ısık falan dinlemiyor ben cakar taktırmıstım uzun 3 modlu farkedilmemek imkansız ama adam yine geldi carptı :D

Ne yaparsan yap elbet biri çarpıyor o yüzden olay led de değil süratle ilgili kimseye güvenme..

Geçen beni de durdular egzoz sesini bile kontrol ettiler ve öndeki beyaz led dikkatlerini çekti orijinal gibi duruyordu zaten :mrgreen: kontak aç kapa yaptılar çakar modu var gibisinden şükür sorun çıkmadı ama eminim çakar modunu iptal etmeseydim bana yazacaklardı cezayı :)
nj27q5.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar