Riderdenim, tech-90 gibi markaların korumalı pantalonları dışarıdan bakınca normal günlük kot pantalon gibi duruyor. içinde sürtünme ile parçalanmayan kevlar kat oluyor. kalçaların yanlarında ve dizlerde koruma için impatec (ya da sastec denen benzer malzeme) malzemelerden korumaları var, bunlar yumuşak plastik gibi şeyler ama darbe alınca sertleşip koruyor. iki defa kaza yapıp test ettim, 50km hızla dizlerimi yere çarpınca dizlerimde hiç ağrı, sıyrık bile olmadı, son kazada dizlerimin izi çarptığım arabanın kaportasında çıktı ama hissetmedim bile. Yani normal dizlik takmaktan daha korumalı ve dışarıdan görünmüyorlar bile. Bütün gün işyerinde bu pantalonla oturabiliyorum.
Korumalı bot da önemli, ayak bileğindeki kemikler hassas. Hele acemiyken soldan bir araba sıkıştırdı ayak kaldırımla motor arasında kaldı düşünmesi bile fena.
Her motor sürdüğümde pantalon ve botlarımı da giyiyorum. Son kazam evden 1km bile uzaklaşmamışken 40-50km hızla giderken oldu, kazanın ne zamna olacağı belli olmuyor. Pantalonu aşırı dar paça modelden almadım, paçası botların üzerinde olunca botlar çok aşırı dikkat çekmiyor, kot pantalon zaten rahat, yani normal kot panlatondan farklı hissetmiyorum. Her gün motor sürseydim ikinci pantalonu da alırdım değişe değişe giyerdim.
Kaskın içine kafaya geçirmeye buff da alın, önümüz yaz, yazın sıcaklarda kafa terleyince kaskın içi çabuk kirleniyor, buff rahatlatıyor. Buff çok süper bir icat zaten, boyuna da bir tane takınca montun yakasından içeri arı falan girmesini önlüyor hem de rüzgarı kesiyor.