Pan A Panning

Güzelmiş..Ben severim bu tür fotoları..Birde bunları şehirlerde/otoyollarda çekiyorlar ya hani otoban değilde sanki ışık nehri gibi çıkıyor..Onlar çok hoş oluyor gerçekten..

Anlamadığım bir konu olduğu için böyle mağara adamı gibi tarif ettim kusura bakmazsınız artık :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Halil hocam,
su makinanin markasini da soylede bizim panda ogrensin.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kusura bakmayın acıklama yazmadım.Yorumlarda acıklamlar yeterli.Fakat 14 yasınızadan beri fotografla ugrasan birisinin bunu bir bakısta photoshop uygulanmadıgın anlamalıydı.Fotografı tripodsuz cektim ne yazıkkı Fransada cekilmis bir fotograf

Halil hocam gayet güzel olmuş bir fotoğraf ben çok beğendim. Oralarda bir de TDM900 yakalarsan çeker misin benim için?

Fakat 14 yasınızadan beri fotografla ugrasan birisinin bunu bir bakısta photoshop uygulanmadıgın anlamalıydı.

Fotoğraf küçültülmemiş olsaydı bu elbette ki ilk bakışta daha kesin anlaşılırdı.
Nitekim ilk anda orjinal foto olarak değerlendirdim. Photoshop olabilir dememe aşağıda işaretlediğim bölüm neden oldu.

DSC_0360.jpg

Ayrıca, çoook eskiden beri gelen uğraşım var evet, ancak amatör düzeyde olduğunu ilk mesajımda belirtmiştim.

Motoron sayı:36, temmuz-2008 sayısında yayınlanan Pan Çalışmam... ( Photoshop kullanılmamıştır... )

DSCF2273.jpg

Pan tekniği hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;

Basitçe pan tekniği harekteli olan nesneyi çekim süresince izlemekten ibarettir diyebiliriz sanırım. peki bu işlem nasıl yapılacak konusuna gelirsek, öncelikli olarak bu teknik uygulanırken dikkat edilmesi gereken konu enstantane süresinin belirlenmesidir. hareket hissini fotoğrafa yansıtmak istediğimiz için yüksek enstantane değerleri kullanırsak bu hareketi elde etmemiz güç olacaktır. bu nedenle pan kullanacağım fotoğraflarda değer olarak düşük enstantane(uzun pozlama) değerlerinden seçmemiz gerekmektedir. pan tekniğin isminide aldığı ve en önemli özelliği kameranın hareketli nesneyi hareketi boyunca izlemsidir. yani çekim süresince kamerayı hareket yönünde ve hareketli olan nesne ile birlikte kaydırmalıyız. bu işlem için tripod yada mümkünse monopod kullanmak bize daha keskin fotoğraflar yakalmamız için yardımcı olacaktır. şimdi maddeler halinde pan tekniğinin uygulamasına geçebiliriz.

1) hareketli nesnemizin hareketini tam olarak görebileceğimiz uygun bir kadraj ve yer seçiniz
2) gerekli destek techizatınızı uygun yere yerleştiriniz
3) hareketin hızına ve diğer ışık koşullarına bağlı olarak uygun esntantane değerini belirleyiniz
4) kaydırma işleminde hareketli nesneyi kadrajımızda aynı noktada tutmaya çalışınız.
5) kısa bir süre nesneyi kameramızla kadrajımızda aynı noktada izledikten sonra deklanşöre basınız.
6) düşük enstantane seçildiği ve çekim kısmen uzun süreceği için hareket boyunca hareketli nesneyi kamerayla izleyiniz.

Sitede fotoğraf meraklılarının olduğunu keşfetmek güzel oldu. Sanırım bu başlık vesilesiyle birbirimizi de tanımış olacağız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle umarım ilk baharda motorsikletlerle fotoğraf çekmek için tur düzenleyebiliriz ;)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence adam yavaş yavaş sağda ilerlerken fotoyu çeken arkadaşımız hızla yanından geçerken fotoyu çekmiş..İkiside aynı yöne gidiyor..... :cat:

Belkide fotoyu çeken arkadaş '' adamda motor var ama sağdan tırıs tırıs gidiyo'' ilginç bulduğu için çekmiş olabilir.... :cat:

Aslında olcan kardeşim boyle bır mt il guruplarına bır başlık acsanızda oraya fotoğraf cekenler cektıklerı resımlerı acemı ile ustalar fıkırlerını paylaşsa hoş olmazmı senden boyle bır adım beklerız benımde fotoğrafa merakım var.Ama kalkıpta orda aile foğrafları gıbı fotolarıda paylaşmasak sen bunun kuralınıda belırlesen:rendeer:

Super Moderator
Etkinlik, Gezi fotoğrafları için ayrı, Motosiklet Fotoğrafları için ayrı kategoriler var aslıda.
Bunun dışında profillerden Albüm oluşturmak mümkün, her telden beğendiğimiz fotoğrafları paylaşmak için de Prometheus'un açtığı başlığı kullanabiliriz. Hepsi de yoruma açık, amaçlanan da fotoğrafların yorumlanması zaten:)

Bundan fazlası, fotoğrafçılık sitesinde yoktur...:p
Ama bunların yetmediği yerde, ilginç ve faydalı bir öneri gelirse, değerlendirilir tabii...

Motoron sayı:36, temmuz-2008 sayısında yayınlanan Pan Çalışmam... ( Photoshop kullanılmamıştır... )

Photoshop çıktı mertlik bozuldu :p Senin bu ifadeni gerçekten bazen kullanmak durumunda kalıyoruz.

Mertlik, dijital fotoğraf makinaları çıktığında da bozulmuştu gerçi biraz. Ama onlara adapte olduk ve nimetlerinden yararlanmaya başladık. Alıştık.

Ne alaka?.... ama bir an için Temel fıkrasındaki panterin PAN ı çağrışım yaptı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar