Pan A Panning

DSC_0360-1.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hocam,
bizim zeka seviyemize gore konular açsaniz.:)
Yani fotografin altina kuçuk bir açiklama falan iyi gider.
Yoksa forumdaki fotografçilar disinda kimse anlamayacak mevzuyu.

Hani bende anladigimdan degil, Photoshop filtrelerinden asina oldugum için yaklasik yarim saat uzayliya bakar gibi baktiktan sonra kavradim olayi.:p

Hocam,

Hani bende anladigimdan degil, Photoshop filtrelerinden asina oldugum için yaklasik yarim saat uzayliya bakar gibi baktiktan sonra kavradim olayi.:p

Bende Senın Yorumu Okuyunca Anladım:)

coq, sen anlamışsın ama anlatmamışsın gene :).

Konuyu açan arkadaş zaten mevzuyu umursamamış. E şimdi 14 yaşımdan beri amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşan biri olarak, burada ukalalığı ben yapayım ve konuyu anlamayan arkadaşlara yardımcı olmak için özetleyivereyim:

Pan (panning) fotoğraf çekerken objektifi haraketli nesneye sabitleyerek, hareketsiz bir nesneyi çekeceğimiz ayarlar ile fotoğrafı çekmektir kısaca. Böylece hareketli nesne sabit, net çıkarken, makinamızla hareketli nesneyi takip ettiğimiz için arka plan böyle flu (bulanık) çıkar.

Ya, işte böle.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anlayanlar anlamayanlara anlatsın neyi anlayıp neyi anlayamadıklarını:pr:

prof bır kamerayla guzle brı cekım :cat:

Çokta profesyonel bir makinaya gerek yok, enstantane ve diyafram ayarı yapabileceğimiz en basit bir makina ile bu çekim yapılır.

Ancak biraz daha inceledikten sonra sanki buradaki panning Photoshop ile yapılmış gibi geldi bana. coq'ta pan olayını Photoshoptan biliyor zaten anladığım kadarıyla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:24 ----------

Anlayanlar anlamayanlara anlatsın neyi anlayıp neyi anlayamadıklarını:pr:

Az yukarıda Levsy diye biri anlatmış olayı :pr:

yanı den dersınkı bunu yapan arkadas bızı yıyo yanı Photoshop ile yapılmış mı dersın

hahahahah eger oyleyse buda guzel ama

Hocam,

"bence fotoğraf herşeyi anlatıyor...fazla yoruma kelimeye gerek yok..."

demek isteniyor herhalde...:queen:

Son düzenleme:
yanı den dersınkı bunu yapan arkadas bızı yıyo yanı Photoshop ile yapılmış mı dersın

hahahahah eger oyleyse buda guzel ama

Yok öyle bir şey demiyorum, sonuçta resim editörlerinde bu effectler vardır, normal bir fotoyu böyle editlemiş olabilir ve bu da yeme anlamına gelmez :) Fotoya bir efekt vermiş olur neticede ve güzel bir çalışma ortaya çıkmış diyebiliriz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nikon D200 ile çekilmis.:)

Ulem hafiyemiyim neyim.:p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motorla aynı hızda aynı yönde giden başka bir araç üzerinden çekilmiş bir resim.
burda motor duruyormuş ta diğer herşey ters yönde hareket ediyormuş gibi
yalnız motor diğer araçlardan daha hızlı, yani trafik kuralı ihlali var
mesajdan alıntı yapıldığında halilihsanın kendi hesabından eklendiği ortaya çıkıyor
bu da resmin bu kimseye ait olabileceği ve trafik ihlali yapan kişinin kim olduğunu bulabileceğimiz manasına geliyor :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
kedidirr kedii...:p

Yavru pandam benim.
Teknoloji ilerledi.
Mavi isik var benim dukkanda.
Fotografi kaldirip bakiyorum.
Eger içinde filigran gorunmuyorsa sahte anlamina geliyor.
Bir de isiga tutunca sol tarafta Borusan oto gorunuyor.:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhaba, Fotoğrafı çeken arkadaşı tebrik ederim güzel paning tekniği uygulamış. Paning tekniği hedef obje vizörden takip edilirken düşün enstantane hızında (yani perde daha uzun süre boyunca açık kalması) çekilmesidir. Bazen tripoda ya da monopod'a ihtiyaç vardır denilse de hedefe kilitlendiğiniz yani aynı hızla hareket ettiğiniz sürece tekniği uygulamış olursunuz.
Levsy arkadaşımızın dediği photoshop ile filtre uygulamasına (aslında körüklü objektif kullanılarak yapılan) tilt-shift tekniği deniliyor. Hedef dikkatlice kırpılır kalan kısıma motion blur (hareket efekti) verilir ardından daha önceki kesilmiş olan hedef yeni bir katman olarak aynı yerine yerleştirilir. Hedef sabit kalır hedef dışındakilere hareket verilir.

Ayrıca enstantane ve diyafram ayarlarını yapılan makineler SLR sınıfındadı en azından semi profesyonel makinadır. Eski makineleri bilmiyorum ben bu işe Eos 300 ile başladım öncesini bilmiyorum. Ukalalık ettiysem affola.

Bu sitede benim gibi Fotoğraf ile ilgilenene başkalarının da olmasına pek sevindim :)

Yavru pandam benim.
Teknoloji ilerledi.
Mavi isik var benim dukkanda.
Fotografi kaldirip bakiyorum.
Eger içinde filigran gorunmuyorsa sahte anlamina geliyor.
Bir de isiga tutunca sol tarafta Borusan oto gorunuyor.:p

:p Konuyu ilk okuduğumda Pan America okudum işin aslı...konuya hakimiyetim bu kadar işte...:p

Kusura bakmayın acıklama yazmadım.Yorumlarda acıklamlar yeterli.Fakat 14 yasınızadan beri fotografla ugrasan birisinin bunu bir bakısta photoshop uygulanmadıgın anlamalıydı.Fotografı tripodsuz cektim ne yazıkkı Fransada cekilmis bir fotograf

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar