Öz eleştiri lütfen cevaplayın

İso arkadaşın sorusuna cevap ve özeleştiri:)
Ben motorla gezmeyi tozmayı severim hepimiz gibi. Uzun bir yola çıkmadan önce plan yaparız genelde. Mesela; TEM den Bolu'ya gideceğiz, adapazarı çıkışına kadar mutedil hızlarda orta şerit, çok gerekmedikçe 120 nin üzerine çıkılmayacak. Adapazarı sonrası yol tenhalaşır ve ovalar başlar, keskin virajlar yoktur. O zamanda bir iki düzlükte hız denemesi hariç istikrarlı 130 km ortalama yakalarız.... gibi. Plana başka şeylerde dahil. örneğin, dönüşte İstanbul gişelerine yaklaştıkça trafiğin arttığı saatlere denk gelmemek prensiptir. Gece sürüşü olacaksa hız limitleri %25 aşağı çekilir. Yapılan planımıza sadık kalırız ve sıkıntı çekmeyiz.
Şehir içi trafiği ise tam bir kaostur İstanbulda, arkadaşlar bahsetmiş zaten. O yüzden trafiğin akışına uymak, risk almamak temel prensibimdir. Şehir içinde genel anlamda akan trafik hız limitlerini aşmış ise ben de onlarla beraberimdir ama trafiği boş da görsem kendim şehiriçi sürat limitlerini geçmem:) Trafik durduğunda araları kullanırım, emniyet şeridine girerim (Sürekli oradan gitmem ama..), bizim maalleye yeni trafik ışıkları koydular heralde bir 50 yıl falan herhangi bir işe yaramayacak o yüzden orada kırmızıda geçerim, daha doğrusu pek ışığa bakmam ben geçer giderim o da orada abajur gibi rengarenk yanar söner:mrgreen::mrgreen:

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Otobanda araba ile yediğimiz cezaların haddi hesabı yoktur...Bi kere polis bizi şaka ile karışık tebrik etti arabayla bu hızda geçen bir siz varsınız diye kuzenle birlikteyken.

Cezalar bu kadar hafifken,limitler bu kadar saçma sapanken kimse uymaz bende uymuyorum hız limitlerine.

Ben şehir içi yolda 50 ile gitmem , şehir dışında da 120 çok az 120 yi gectim 180 den aşağı düşmüyorum araba ile otobanda.

Yasalar düzgün olsa zaten bu şekilde limitleri aşmak saçma olur.

seni eshefle kınıyorum.:farao::)şunu izle çabukkk.256 sefer sayılı MerSin- AdaNa uçuşuna hoşgeldiniz.Lütfen emniyet kemerlerinizi takınız ve ikinci bir anonsumuza kadar çıkarmayınız:bounce:....KaPtan pilotunuz Aras Ve ikinci pilot Berke tüm yolcularımıza hayırlı yolculuklar diler:rendeer:...Ber-As HavA YollaRıNı TerCih EttiĞiniZ İçİn Tşk EdeRiZ :cat::queen::queen::queen:
http://www.youtube.com/watch?v=wnlCWP7MITg youtube çıkmadı böle bak

Son düzenleme:
ben otoban falan dinlemem herzaman basmıycam derim 80 in altına indiğimi hiç görmedim (yol boş olunca) scooter zaten nekadar yapacak 110 da kalıyorum ama otobanda gerçekten çok tehlikeli oluyor mecbur kalıyorsun basmaya küçümsediğimiz ağır taşıtlar bile 140 km süratlere ulaşıyor gelde yiyorsa 80 km ile git benca normal şehirler arası yollarda motosiklet lerin hız sınırlarını 100 km ye çıkarmaları gerekir 70 km çok az yetersiz kalıyor ibreler birbirini tutmadığıiçin 70le giderken adamseni arkada 60 km ile takip ediyor ve trafiği nekadar aksatacağı ortada bence hız sınırları falan hikaye kendine güveniyorsan motorun hakkını vereceksin

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dökülün dökülün bakalım.... Bunlar delil teşkil edecek...:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
zuahahah, konunun niye açıldığı anlaşıldı:queen: herkes atladı balıklama
yetkili biriyle görüşmek istiyorum konuyu silin komplee:queen:

zaten yarın bi gün başka konularda yavaş gidin kurallara uyun diye uyarı yapanlara burdan alıntı yapıp laflarını ağızlarına tıkayacammm haha:queen:

abi motor ne için alınır stres atmak için süat yapmak için alınır yada bana göre öyle bende olacak 1000 cc makina ki görbak afaltı ağlatırım :mrgreen::mrgreen::mrgreen: ister istemez motora alışınca basıyorsun zaten ben hiç basmadım diyen yalan söyler:)

Hız felaket getirir, yasal sınırları aşmam, ben istesemde motorum aşmaz :)

asla ipin ucunu kacırmadan trafığin akışına uygun hızda ne kendını ne de baskalarını riske atmadan ve etraftaki potansiyel tehlikelere karşi hep tetikte kalmak en doğrusu bence hız limitleri nerde derseniz cılkını cıkarmamak kaydıyla biraz esnetile bilir ama tehlike yaratmamak kaydıyla asla ama asla sizi evde bekleyen insanlar olduğunu bir kişi için bile olsa çok önemli olduğunuzu aklınızdan çıkarmadan kullanmak .. benmi ? elimden geldiğince bunlara uygun davranmaya çalışıyorum ama gösterge mp/h olunca arada kaçak lar oluyo :)

efendy_iso içindeki hız tutkusunu durdurmanın en iyi yolu yavaş giden motor kullanmak, ben formulü böyle buldum. Fakat en zor tarafıda ihtiyaç halinde hızlanamamak, araç sollarken, kamyon arkasındayken, vs.

hayatta kaldıgın sürece sevk yaparsın :phiç bir sevk hayattan önemli degildir:pr:

dostum iso ben arabamla şehir içinde tem hariç 100 ü geçmiyorum motorum olsa trafiğin akarına göre 90 ı geçmemeye özen gösteririm

Forumdan Uzaklaştırıldı
mesajlarda bi değişim görüyorum,bi anda millet kurallara uymaya başladı:queen:
gülmekten terledim valla:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Türk olduğumuz nasıl da anlaşılıyor:queen::queen:

kurallara uyalım uymayanları uyaralım :mrgreen:
ben kurallara uyuyorum ancak bazı arkadarlar kurallara UYUYOR :queen:

ben uyuyorum yani zorunda kalıyorum.çünkü motoru zorlasanda gitmiyo:queen:

hiç bir zman hız düşkünü olmadım. kendimi bildim bileli de chopper-cruiser-custom hayranıyım. benim için ağır ağır gitmenin zevki hiçbirşeye değişilmez. AMA!;
hemen hergün eskişehir yolunda 150-160km yaptığım oluyor. kırmızı ışıkta hayatta geçmem. birde geceyarıları vites 1de 30km hızla tek elim gidonda geze geze gidiyorum maalesef durum böyle.
kılık kıyafete gelince; motoru,mont(kışın) ve kasksız kullanmam ama korumalı dizlik takmıyorum(sadece soğuktan koruma amaçlı voleybol dizliği)

ya acı gercek aldıgım her motoru ibreyi sona değdiririm ama yol hava trafik elverdigi sürece yanlıs oldugunu biliyorum ve binenleride kınıyorum
o yüzdendirki 250 cc motordan daha yukarı cıkmıyorm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar