Öz eleştiri lütfen cevaplayın

GKN

iso sormuş cevaplayalım:)
motürüm olmadıı için trafik kurallarına uymam gerekmiyo:queen:
ama motürüm varkene yol bulduummu gazliodum açıkçası:p
mesela yaz boyunca pek mont giyedim hele gündüzleri hiiiç giymedim
evim le işim arası 2 km.
kaskımı koluma takıp gidiodum genelde
ama uzak biyerlere yani şehir içi uzak yerlere gitçeğim zaman ve gazlıyacağım zaman kaskımı hep takarım
ama dizlik hayatımda almadım bile
aslında bunnarı konuşmak çok ii deil bence,
çünkü çokta ii örnek olmuyorum..
ama madem öz eleştiri, gerçekler bunlar..

otobanda bi kere rahat rahat gitmek istiyorsanız hız limitini aşmanız lazım.en sağ şeritte tırlar bile 100-110 la falan gidiyor.ben daha önce 125cc scooter kullandığım için o tehlikeleri biliyorum.he dersiniz ki "kime ne kardeşim ben en sağ şeritte 60-70 giderim" derseniz o zamanda yol ayrımlarında falan büyük tehlikeler yaşarsınız.enduro ruhu diyorsunuzda ben bunu çok az kişide gördüm.benim gördüğüm endurolar yeşil yandımı fırlayan motorlardır ama istisnalar kaideyi bozarmı?

sonuç bende dahil yüksek cc motoru olan herkez hız yapar,yapması lazım.trafiğe ayak uydurmanız lazım yoksa kaybeden siz olursunuz.

bundan 20 sene önce memlekette doğru düzgün ithal otomobil yokken tofaş ve reno 12 ler ortada cirit atarken ( ki bu arabaların fren mesafesi herhalde 70 metre civarıdır, yol tutuş viraj kabiliyeti varla yok arasındadır) hız limiti şehirler arasında 90 km/h idi, şu an 40 metre altında durabilen, çizgisini bozmadan viraj dönen arabalar kullanıyoruz hız limitimiz yine 90 km/h.....
yakıt problemim olmadığı zaman asla otoyolda 120 km/h ile gidemem, gideceksem o otoyola para vermem :)

motorla da şehir içinde genelde dikkat ederim ancak görüşün açık olduğu, trafik ve yaya yoğunluğunun olmadığı bulvarlarda ben de hız limitine uyamıyorum, uymaya kalksam kesin üstüme birileri çıkar zaten. ANCAK her virajda her kavşakta muhhakkak yavaşlar kontrollü girerim, özellikle yaya ağırlıklı yolda aşırı dikkatli giderim ve hız limiti aşılacaksa da asla abartmam.
trafiğin hızına ayak uydurmak başka şey trafikten iki kat hızlı akmak başka şey bunu da unutmamak lazım.

ben hız limitlerini ihlal etmiyorum. korumalarımı tam ve eksiksiz olarak kullanıyorum.
böyle yaşamktanda çok menunum.motoru 2 teker üstünde gitmek için aldım tek teker gitmek kadar saçma sapan bişeyde olamaz.

özür diliyorum ama ben hiç inanmadım.özür
iso soruna gelince,öz eleştiri demişsin kızmak yok ona göre baştan söyleyeyim
yeşiloba tarafında(işe giderken) 160 ı gördüğüm çok olur,ve ışık gelir,şehir içinde 100 ü devirdiğim olur...
otobanda daha basmadım,iki kez çıktım otobana ikisindede ailemleydim,yine bi aralar 160 gördüğüm oldu.herhalde iyi etmiyorum ama basmayacaksam neden bu makinayı aldım diye soruyorum kendime...
bence limitler güncellenmeli ve daha realist olmalı,hiçbir motorluda arabalıda 50 yle 80 le sürmüyor aracını.demekki yanlış bi kanun var burada..................:)

GKN

he he he..
yazın bakalım
ben fahri trafik müfettişiyim:mrgreen:
cezaları adresemi postaliim, benim hesabamı yatırırsınız:queen::queen:

Ben hız limitlerinde gitmiyorum sıkıyosa sen git mantığı hakimdir bende.
Neden mi?
2. köprüde sağ şeritte 100 ile giderken arkamdan tır sellektör yaptı ezecek herhalde dedim asıldım gaza doğru emniyet şeridine.
Önümdeki bi kaç kamyonu geçtim arada boşluk buldum girdim devam ediyorum tak bi daha aynı tır sellektör yaptı.
Orta şeride girdim 130 yaptım ve ilk 130 u onun sayesinde görmüş oldum ve hala tır tam arkamda sürekli olarak korna ve sellektör yapıyordu.
Eğer trafiğe çıkalı 1 hafta olmuş olmasaydı o an 150 de yapardım.

Böyle bi anda gelde sen hız limiti olarak 80 i kullanda göreyim derim ben hız limitini aşmayanlara...

Son düzenleme:
2. köprüde sağ şeritte 100 ile giderken arkamdan tır sellektör yaptı ezecek

Bende kullanmıyorum, kullanamıyorum ve motorumun 90km den daha fazla yapamadığı için ona kızgınım ve satıcam e-5 veya e-6 da giderken onümden çok arkadan gelenleri kontrol etmekten paranoyak oluyorum cünkü.:silent:

İso senin dediğin iş zor adamım ne zaman bütün araçlar sınırları geçmez:farao: o zaman aç bu konuyu ama şuan için erken.....:bounce:

Bende kullanmıyorum, kullanamıyorum ve motorumun 90km den daha fazla yapamadığı için ona kızgınım ve satıcam e-5 veya e-6 da giderken onümden çok arkadan gelenleri kontrol etmekten paranoyak oluyorum cünkü.:silent:

İso senin dediğin iş zor adamım ne zaman bütün araçlar sınırları geçmez:farao: o zaman aç bu konuyu ama şuan için erken.....:bounce:

Aynen öyle.. Kaçman gerekn yerde hız yapamıyosan motoru deiştirmen akıllıca olur. Hele ki ist. trafiğini biliyoruz, eğer yavaşsan kaza yapmaya hazırlıklı olmak durumundasın..

açıkçası motorum varken paralı otobanı kullanırdım. 100km de giderdim...
şehir içide trafik nasıl akıyorsa 80 veya 100 e bile çıktığım oldu. yalan yok...

Ben de hız limitlerine uymuyorum ama sebebi benim uyumsuzluğum değil trafiğin akışı bunu gerektiriyor.Tem otoyolunu sıkça kullanıyorum ve bu yolda 120 nin altına düştüğüm nadir oluyor.Yolu boş bulursam zaten allah ne verdiyse :DAma hiç bir zaman tam korumam olmadan çıkmam yola trafikteki her araca da hakettiği saygıyı gösteririm ama şehir içinde de en fazla 50km hızla gitmem burası istanbul 50 ile giderken polis devam et devam et diye anons yapıyor ben de yolun ve trafiğin durumu neyse ona göre açarım gazı.

Ben de hız limitlerine uymuyorum ama sebebi benim uyumsuzluğum değil trafiğin akışı bunu gerektiriyor.Tem otoyolunu sıkça kullanıyorum ve bu yolda 120 nin altına düştüğüm nadir oluyor.Yolu boş bulursam zaten allah ne verdiyse :DAma hiç bir zaman tam korumam olmadan çıkmam yola trafikteki her araca da hakettiği saygıyı gösteririm ama şehir içinde de en fazla 50km hızla gitmem burası istanbul 50 ile giderken polis devam et devam et diye anons yapıyor ben de yolun ve trafiğin durumu neyse ona göre açarım gazı.

İşte burda bi özeleştiri yapabiliriz. Hız limitini aştığımızda trafiği, trafiğin akışını, hız yapmamıza neden olan sürücüleri bahane ediyoruz.
Boş yol gördüğümüzdede ondan çok daha fazla gazlıyoruz.
Demekki tek sebep trafiğin seyri ve getirdikleri değilmiş. Boş yolda hız limitlerine uymamız gerekirdi öyle olsaydı..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben hız limitlerine uyan bir Pınar'ı gördüm, otobanda 50kmh'la gidiyor. :queen:

Gerçi artçısı yusuf olunca 50 bile çok ona. :cherry:

Ben hız limitlerine uyan bir Pınar'ı gördüm, otobanda 50kmh'la gidiyor. :queen:

Gerçi artçısı yusuf olunca 50 bile çok ona. :cherry:

Otobanda üşüdüğüm için o hızda gittim deli :p
Bi daha kaskımın kulaklarıyla oynatmıycam sana.. Geçen seferde tam kapatmamıştın yine yüzüm gözüm donmuştu.. :queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Az önce mustafayla 2. köprüye giricez, tam işbankası ikizlerinin önünde 3 tane enduro tarzı motor sağnak yağmurdan tırsmış sağa çekmiş.

Bende buldum mis gibi ıslak zemini red line yapıp arka tekerle sekiz çizerek yanlarından geçiyodum, görür görmez korna çalıp selam verdik.

Elleriyle bize delisin delisin işareti yaptılar. :queen:

Öz eleştiriyorum kendimi evet deliyim evet öyleyim ne olmuş. :queen::queen::queen:

İşte burda bi özeleştiri yapabiliriz. Hız limitini aştığımızda trafiği, trafiğin akışını, hız yapmamıza neden olan sürücüleri bahane ediyoruz.
Boş yol gördüğümüzdede ondan çok daha fazla gazlıyoruz.
Demekki tek sebep trafiğin seyri ve getirdikleri değilmiş. Boş yolda hız limitlerine uymamız gerekirdi öyle olsaydı..

@Pınarr

Haklısın ama burda demek istediğim şuydu ki şehir içinde yani yayaların yerleşim yerinin vs nin olduğu yerlerde hız yapma yanlısı değilim boş olsa da arkamdan küfrettirecek gibi gitmem hiç bir zaman ama otoyol a çıkarsam da basarım çünkü hız yapmayı seviyorum kimse de ben sevmiyorum demez yoksa 650 lik almazdın heralde :p Ara hızlanma vs yi geçelim lütfen :cherry:
ayrıca şehir içinde kimseyi bahane etmiyorum aynen senin yazmış olduğun gibi başka araçların sıkıştırmasını engellemek için belli bir hızı tutturmak durumundayız istanbulda.Özellikle e5 ve tem gibi yollarda 110 un altında seyretmek pek güvenli değil motosikletler için.cbr 125 le çok zorluk çektiğimi biliyorum ara hızlanması yavaş olduğu için.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şehir içinde motorun limitlerini zorlamayan var mıki?...:silent: Hele makasa girmeyen?:silent: Tek tekere kalkma deneyimi yapmayan?:silent: Veya pati ile kalkmaya çalışmayan?..:silent: Aragaz vermeyen?...:silent:

Gelsin alnından öpücem.....

@Pınarr

Haklısın ama burda demek istediğim şuydu ki şehir içinde yani yayaların yerleşim yerinin vs nin olduğu yerlerde hız yapma yanlısı değilim boş olsa da arkamdan küfrettirecek gibi gitmem hiç bir zaman ama otoyol a çıkarsam da basarım çünkü hız yapmayı seviyorum kimse de ben sevmiyorum demez yoksa 650 lik almazdın heralde :p Ara hızlanma vs yi geçelim lütfen :cherry:
ayrıca şehir içinde kimseyi bahane etmiyorum aynen senin yazmış olduğun gibi başka araçların sıkıştırmasını engellemek için belli bir hızı tutturmak durumundayız istanbulda.Özellikle e5 ve tem gibi yollarda 110 un altında seyretmek pek güvenli değil motosikletler için.cbr 125 le çok zorluk çektiğimi biliyorum ara hızlanması yavaş olduğu için.

Ben senin için söylemedim. Genel konuştum ki buna kendimi de kattım.. Düşününce bahanelerimzde haklıyız evet ama yolun boş olduğunu varsaydığımızda yine hepimiz hızı seviyor ve yine basıyoruz :)

Şehir içinde motorun limitlerini zorlamayan var mıki?...:silent: Hele makasa girmeyen?:silent: Tek tekere kalkma deneyimi yapmayan?:silent: Veya pati ile kalkmaya çalışmayan?..:silent: Aragaz vermeyen?...:silent:

Ben zorlamıyorum motorun limitlerini, tekere kalkmak adetim hiç yoktur, makasa da girmem hiç, pati ilede kalkmam, aragazı sadece bugün denedim ondada debriyajı çabuk bıraktığım için tekere kalkabilirdim ucuz atlattım :cherry:
Ama sen yine de benim yerime metehanı alnından öp olmazmı :p

Son düzenleme:
Aslında aragazı vermek doğru kullanıldığında yanlış birşey değil hatta gerekli birşey diye düşünüyorum .Ani vites düşürmelerde şanzımanı ele almamak açısından gerekli :)

evet anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunnn sanırım herkess bu tür atraksyonlar yapıyooo örnek ben hiç bi kırmızı ışıktann 2. vitese kadar pati çektirmessem kalkamam illaki sallaya sallaya gidecemmm:mrgreen:takıntı oldu beaaa daha sarı yanmadan motoru doldurmaya başlıyommm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar