Öz eleştiri lütfen cevaplayın

İsoooo soruna gelince, kaskımı takarım, kırmızıda falan geçmem, adam akıllı kullanmaya çalışırım. Ama tabii arabaların arasından geçmek mecburi motor da.. :cherry: Altında iki teker var kardeşim, o kadar da uslu olma demiiiiiiiiiiiiii :queen::queen::queen::queen::queen:

hıh işte bak ne güzel söylemişsinnn senide tebrik ederimmm :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaskım yok şehir içinde 60 km hızı geçmem tabiki herzaman değil arada bazı dengesizlere uymak zorunda kalıyorum. Şehir dışında 100 km altına düşmekte anlamsız geliyor çünkü otoyolda yavaş gitmek hız yapmaktan daha tehlikeli

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Transalp sahibi bir çok kişi tanıyorum... Birisi en fazla 180 birisi 200 yaptığını söyledi. Ekledi ; " sadece bir kez o hıza çıktım.." :) Yani Transalp senin altında ki 1000rr la aynı kulvarlarda değil. Onu kullanan kişi hız tutkunu değil, enduro ruhlu olduğu için kullanıyor.. :)

İsoooo soruna gelince, kaskımı takarım, kırmızıda falan geçmem, adam akıllı kullanmaya çalışırım. Ama tabii arabaların arasından geçmek mecburi motor da.. :cherry: Altında iki teker var kardeşim, o kadar da uslu olma demiiiiiiiiiiiiii :queen::queen::queen::queen::queen:

bizim kuryenin altındada trasalp var ama ben onun hiç yavaş gittigini görmedim ama maşallahı var allah kaza bela vermesin günde hiç yapmasa 250 km yapıyor

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Transalp sahibi bir çok kişi tanıyorum... Birisi en fazla 180 birisi 200 yaptığını söyledi. Ekledi ; " sadece bir kez o hıza çıktım.." :) Yani Transalp senin altında ki 1000rr la aynı kulvarlarda değil. Onu kullanan kişi hız tutkunu değil, enduro ruhlu olduğu için kullanıyor.. :)

O zaman bu arkadaş vitesi 3'e hiç atmamış(zira atsa 50'yi geçer), çünkü onda enduro ruhu var.

Tamam teşekkürler, çok mantıklı.:queen:

bizim kuryenin altındada trasalp var ama ben onun hiç yavaş gittigini görmedim ama maşallahı var allah kaza bela vermesin günde hiç yapmasa 250 km yapıyor

kurye iyi gidiyomuşta abi sen nasıl gidiyonn hiç bahsetmemişsinnn sonuçta öz eleştiri dimiii:mrgreen::rendeer:

şöyle söyliim :p itiraf ediyorum sadece kendimi iyi hisstemediğim zaman çok tedirgin olduğum zaman uykulu olduğum zaman normal limitlere uyabiliyrum...

şu anltımdaki motor gt250 comet... ve her gün sürat denemesi yaparım çünkü kesmiyo... tem e çıkıpta otobanda trafk olmadığı sürece motorun 130 km/h ın altına indiğini görmedim... patlıcaksın öleceksin diyen arkadaşlar var haksızda değiller şehir içinde tek başıma sürüyo risk almıyorum ama yok biri daha varsa ve benden agresif kullanıyo peşinden ayrılmam oyun gibi gelir bana... ben patlarsam bu yüzden patlarım... ama en azından ne yaptığımın farkındayım... o riski göze alarak bunu yapıyorum...

e yol boşsa ve sürati kaldıracak yolsa basmaman için bi engel olabilirmi abi.. basıcaksın... temde sürat limit 120miymiş boşversene abi sol şerit bikere 130un üzerinde seyrediyo... bazen bakıyorum yolda erde 30 yazıyo benim hızım 90 civarı yola bakıyorum tekrar bi anlam veremiyoum abi neden orda 30 la gidiyim.. ben delimiyim... trafiği bildiğin sürece hız konusunda sorun yok abi...

ayrıca söylerler yok 200 ü bi kere geçtim diye... saçma ab hiç bi insan kendinde güveni varken hız limitine uymaz ve motorunu dener... denemeyenlerde ya çömezdir yada kendinden emin olamıyodur, cesaret edemiyodur...

ki suyunu çıkartıp herün yapar demiyorum ama arada bi dener... ha konu 1000rr a gelince o motor basmazssa patlar... yerinde duramayan bi makine zaten..

yolun durumunun el verdiği en yüksek süratte gidiyorum genelde. yeri geliyo 30'la gidiyorum yeri geliyo 120nin üstünde. otobana hemen her çıktığımda trafik müsaitse ve hava şartlarının uygun olduğu hemen her fırsatta motorumun ve kendimin son süratini deniyorum. o yüzden racing aldım zaten. bu güne kadar kendimden başkasına zararı olabilecek hiç bir an ( arka lastiğime yarım metre mesafe ile beni takip eden zeka özürlü 4 tekerlek sürücüsü insanlardan uzaklaşmak gibi durumlar hariç ) sürat yapmadım. 30un üstünde gideceksem kask, 50nin üstünde gideceksem bütün korumalarım olmadan kontağı açmadım :) açmayı da düşünmüyorum. hız sınırları.. zor bi soru. herkes yeterli eğitim ve insanlık seviyesinde olsaydı elbette hız sınırı diye birşey konmaz, herkes diğer trafik insanlarına saygı çerçevesinde istediği süratte giderdi. bense, hız sınırı olarak kendi sınırımı ön koşul kabul ediyorum. dediğim gibi, kendimden başkasına zararı olacak hiç bir an keyfi sürat yapmadığım için, yanlış yaptığımı da düşünmüyorum. :) abarttım sanırım. kolay gelsin

ya yerim enduronu ruhunu ya enduro demek 40 la gitmek demekmi... enduro demek arazide gitmek demek... bikere bunu iyice öğren ondan sonra konuş abi saçmalık bu söylediğiniz 40 la gidiyomuş Allanı seversen bi çık bak bakayım seyehat eden endurolar kaçla gidiyo.. en temizini yapıyo adamlar sol şerit kaçla seyrediyosa öyle gidiyolar... buda enduro değil touring ruhudur...

şimdi motor almayı başardın diyelim,ancak adam olmayı başaramamışsan nasıl gidersen git motor altında sırıtır herşekilde,motosiklet hazmı zor şeydir eyer iç organların alışık veya kaldıracak yapıda deyilse gaz yapar sonrada mazallah biyerde patlama yapar.
ancak kaza kader insanlar için onu ayrı tutuyorum.
eyerbir insan böyleyse hem altındaki motor söver hem bütün millet .
valla ben yerinde ve zamanında herşeyi yapmaya çalışırım ve bunu savunuyorum ya şimdi altımda güçlü bi makina olsa neden otobanda arabalardan yavaş gideyim veya neden boş yolda bas çek yapmıyım veya kontrollü girilen virajın tadını çıkarmıyım vs vs ancak kendime ve başkalarına saygı ve güven önce gelir tabi zaten bundan gayrısı normal bi kişilik yapısı olmaz bence.
önce saygı saygı saygı; buna rağmen ceza yenirmi ?yenir ,ozamanda afiyet olsun diyelim ne diyelim:)

Son düzenleme:
madem özeleştiri yapıyoruz : ozaman eğri oturup doğru konuşalım,

+ şehir dışında motorumu hiç kullanmadım ama otobana falan çıkarsam kesinlikle 130 - 140 yaparım,zaten benm motorda daha fazla yapmıomuş heralde,yapsaydı 140 ında üzerine çıkardım,

+ şehir içinde hızım 60 ve altıdır,kesinlikle 60 ı falan geçmeye çalışmam çünkü bu motorlar arabalar kadar rahat,kolay ve emniyetli duramıyor,çok mecbur kalırsam 80 falan yaparım ama üzerine şehiriçinde kesinlikle çıkmam,özellikle şehir içinde çok yavaş ve dikkatli davranırım(heralde tek olumlu yönümde bu)

+ kask olayına gelince : saçlarım jöleliyse kask takmam,sabah çok erken saatlerde trafiğe çıkmışsam kesinlikle kask takarım çünkü polisler o saatlerde devamlı kontrol yapıo

++++ değerlendirme yapacak olursak evet yaptığım bazı şeyler yanlış bunu kabul ediyorum...

++++++++ ayrıca konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum çünkü : bu konuya bakan arkadaşlara faydası olacağını düşünüyorum...

Şimdi açık konuşmak gerekirse hız limitlerine uymadığım oluyo. Şehir içinde 50 olan sürat zaten trafik akış hızının çok altında. Yani 50 ile gitmeye kalksanız ciddi tehlikelere maruz kalırsınız. Şehirler arası yolda otomobile minibüse kamyonete 90 verirken motosiklete 70 veriyor. Yani kamyonla aynı hızda gitmemizi istiyor. Otobüste giden 50 yolcu 80 km/saat hızla gidebiliyor ama ben tek başıma 70 le gitmek zorundayım. Bütün dünyada motosikletle otomobilin uyması gereken sürat kısıtlamaları aynıdır. Bizde ise motosiklet kamyonla aynı sınıfa konuluyor. Kanun değişiyor ama yönetmelik değişmiyor. Saçma sapan uygulamalarda devam ediyor.
Şehirlerarası yollarda 70 i geçmiyorum kurallara her zaman uyuyorum diyenede inanmıyorum. Otomobille giderken uyuyorum ama motosikletle giderken uyamıyorum. Şehirlerarası yollarda 90 verseler zaten sorun olmayacak. Ama 70 le gitmeye kalkıncada herkes sizi sollamaya çalışıyor. Yani trafikteki bütün araçlardan daha yavaş gitmekte ayrı sorunlara yol açıyor.

yaw anladıgım kadarınca herkes kafasına göre gidiyo ee bende kafama göre gidiyorum motosiklette o anki ruh hali neyse odur abicim gerisi hikaye ...burası türkiye çok nadir insanlar haricinde kurallara uyan yok.. eger trafik kurallarına uyarsak işin heyecanı düşer ama inanıyorumki citti kazalar da olmaz diye düşünüyorum..

ha bir de bir enstantene geçen ay ışıklarda duruyorum motorize bir trafık polisi geldi yanıma saga baktı sola baktı kırmızı yanarken bastı gidiyo yanımda başka bir motorlu şuna bak kendisi uymuyoki kurala bizim uymamızı bekliyo dedi bende gazamı geldim nedir polisle beraber yaptıgı hareketlerin aynısını yapıyorum bir ara adamı solladım gidiyorum buda çakar lambalarını yakmış arkamdan hızla geliyo ahanda dedim uraşırmısın polisle derken adam bana makas attı yoluna devam etti bende dersimi aldım tabi buradan kim ne ders alacaksa alsın kıssadan hisse

saygılar bizden efemm:rendeer:

ya yerim enduronu ruhunu ya enduro demek 40 la gitmek demekmi... enduro demek arazide gitmek demek... bikere bunu iyice öğren ondan sonra konuş abi saçmalık bu söylediğiniz 40 la gidiyomuş Allanı seversen bi çık bak bakayım seyehat eden endurolar kaçla gidiyo.. en temizini yapıyo adamlar sol şerit kaçla seyrediyosa öyle gidiyolar... buda enduro değil touring ruhudur...
dostum enduro ruhunu sen anlayamssın anlaman çin enduro motor kullanman lazım.endurolarda kendi içlerinde sınıflandırılırlar.senin bahsettigin hard enduroysa zaten lastkleirndeki iri dişlerden dolayı zaten çok hız yapamassın.ama Transalp ve muaadili bir motora biniyorsan istedigini yaparsın.Ama eger söz enduro ruhundan açıldıysa.Nerde ne yapman gerekiyosa onu yapabilecegin bir ruhtur.Ne R1 gibi seni hız yapmaya zorlar.Ne senin gibi kendini hız yapmaya zorlarsın.nede toprak yoldan kaçar asfaltta sürmek çin tırmalarsın.Enduro budur ayrıca enduro demek sadece arazide gitmek demekte degildir? .HAYATTAN YOLDAN VE MOTORCULUKTAN ZEVK ALMAKTIR. GERİSİ BOŞTUR..

Son düzenleme:
İsmail, güncellenmesi, reforma ihtiyacı olan trafik kuralları elbet var, ilk olarak bunu söyleyeyim. Fakat kaynak niteliği taşıyan bu gibi yerlerde, forumlarda insanları iyi ve olması gerekene sevk edecek doğrular yazılmalıdır. Çünkü birçok insan bu gibi yerlerden bilgi almaktadır. Yanlışları doğru gibi göstermek en kötüsü olur...

Tabiki kimse 4*4'lük trafik kurallarına riayet ederek kullanamaz, (muhakkak istisnalar vardır) heleki hiç bir kuralın geçmediği, saygısızlığın alıp başını yürüdüğü bir trafikte eğer kurallara tam riayet edersen sıkıntı yaşabilirsin, bir gelir arkadan sıkıştırır, biri gelir yandan sıkıştırır bunalırsın. Ben de aynı şekilde kurallara tam riayet ettiğimi söyleyemem, çoğunlukla kendi emniyet çerçevelerim içinde sürüş gerçekleştiriyorum fakat kurallara tam olarak uyduğum pek söylenemez. Bu hatama rağmen her zaman kurallara uyulması taraftarıyım ve uyanların destekçisiyim. Fakat bu kurallarında yeniden gözden geçirilip günümüz reel gerçeklerine uyarlanması gerekmektedir... Kanunda inanılmaz boşluklar var, çoğu şeyin artık rafa kaldırılıp yeniden bilimsel çalışmalarla düzenlenmesi gerekiyor bence...

Yanlış hayırlamıyorsam 2003 te istanbula gidioyrum. yeni bir araç 3000 km yi doldurdu ve yağını filtresini değiştirdim. yani rodaj tamam iş halk tabiriyle motoru açmaya geldi. bilenler bilir bolu dağını indikten sonra muhetşem bir düzlük vardır burada kademeli olarak hız artırmaya başladım ve araç sonunda 200 km/s yi gördü bu arada yanıma e30 kasa bir 3.16 düştü oda 200 e sabitlemiş aklı sıra benimle yarışıyor tabi gaza geldik asılıyoruz gaza ikimizde ama ne onun arabası nede benimki daha fazla gitmiyor ve o an sinek vızıldaması gibi bir ses duydum ben orta şeritteyim bmw ci sağda ve kafamı bi anda sola çevirdim ve sadece üç kez çufff sesi duydum önüme baktığımda ise üç motorcunun kapatıp gittiğini gördüm. ibreye baktım 200 bu adamların bizi o hızla geçebilmesi için en az 300 km hızla gitmesi gerekmekte ve o gün bu gündür bende motosiklet hastalığı başladı.

şimdi orada baktımda bu hıza çıkabilecek bir motosikletin racing tarzı olması lazım ve tahminimce 1000 cc üstü makinalar. ha şimdi bu tarz bi makina alan bir insanda doğruyu konuşmak gerekirse hız yapmak için alır. yoksa bir enduro yada chopper işini fazlasıyla görür. o zamanlar çok hoşuma gitmişti ama sonradan düşündüm 300 km üstünü bırakın motosiklette 80 le dahi giderken ön lastiğinizin bir anda yarıldığını düşünün sonuç ne olacak? belki o makinaların üstünde 80 km az gibi görülsede kapalı kutu olan otomobillerde dahi bu hızla yapılan kazalar insan öldürüyor ki motosiklet ve korumalar ne kadar dayanabilir? bunu geçtim hadi bu hızda kaza yaptınız motorun üstünden düştünüz ve sağlamsınız ne malum arkadan gelen bir aracın sizi ezmiyeceği? ki bunun örnekleri de çok.

ha kurallara uyma konusuna gelince ben kurallara harfiyen uyarım diyen çok nadir insan vardır. ben dahi bir tecrübem olmamasına karşın 125 lik motorumla çoğu kez 100 km ler üstüne çıkabiliyorum yol müsait olunca ama en ufak bir teknik aksaklık dahi beni öldürebilir. bana sorarsanız uyulması istenilen hız limitleri gayet doğrudur. tamam yollar eskisi gibi olmayabilir araçlar daha sağlam daha seri daha iyi fren ve yol tutuşa sahip olabilir ancak 50 kmyle 80 km arasındada bir çok fark vardır. örneğin 50 kmyle giden bir araç 20 metrede durabiliyorsa 80 le giden bir aracın fren mesafesi artacaktır. bu sebeple bana sorarsanız motsiklete binerken üşenmeden kask ve sırt korumasını mutlaka ve mutlaka takın. çünki birisi felç diğeri ölüm riskini azaltacaktır. ha ben bunların yanı sıra dizlik dirseklik omuzluk gibi ek tedbirleride kullanıyorum. çünki motosikletin bir kazada gördüğü zarar maddi olarak düzeltilir yada en kötüsü motosiklet hurdaya çıkar ve yenisi alınabilir ama allah korusun bir felç kalma durumu yada sakat kalmada veya ölümde geri dönüş yoktur. ömrünüz boyunca bu ızdırabı çekersiniz.

en ideali bir arkadaşımız benim açtığım bir konuda söylemiş her an motosiklet teknik bir aksaklık çıkarak gibi, her an karşınızdakinin hata yapacağı ve sizin zarar göreceğinizi bilerek ve elinizden geldiğince kurallara uyarak motosikleti kullanmaktır.

Son düzenleme:
şehir içinde yer zaman psikolejik durumuma göre hız yapıyorum ama

şehir dışı motor ne gitti dayanıyorum zaten en fazla 120 yapıyor

ne yapayım arabalar yanımdan yawaşca geçip bana baktılarmı sinir oluyorum sanki hayatlarında ilk kez motor görüyorlar

arkadaşlar bende elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum. şehir içinde sürerken çoğunlukla uyuyorumda. ama otobana çıktığımda yolda müsahitse malesef elimden fazla birşey gelmiyor
sonuçta süs olsun diye 750cc lik makine almadım arada bir,bazıbazı,genellikle,sıksık basıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
bencede bi polisin 45 dakikada bir ceza kesebilmesi diye bi kural yoktur.:silent:eek: zaman ben hatalı bi park yapim bile bile, sonra polis gelsin yazsın cezayı,çıkayım otobana 300 basayım.polis durduruncada '' la olm biraz önce cezayı yedim, henüss 12 dakika oldu daha 33 dakikam var:queen:'' diyim... saçma bence...

szr

Kuralları çok ince detayına kadar bilmiyorum, kırmızıda geçtiğim olur ; kasksız binmediğim anlarda vardır ; motorumun cc si küçük büyük olsa hız limitlerini de aşardım heralde...

Otobanda araba ile yediğimiz cezaların haddi hesabı yoktur...Bi kere polis bizi şaka ile karışık tebrik etti arabayla bu hızda geçen bir siz varsınız diye kuzenle birlikteyken.

Cezalar bu kadar hafifken,limitler bu kadar saçma sapanken kimse uymaz bende uymuyorum hız limitlerine.

Ben şehir içi yolda 50 ile gitmem , şehir dışında da 120 çok az 120 yi gectim 180 den aşağı düşmüyorum araba ile otobanda.

Yasalar düzgün olsa zaten bu şekilde limitleri aşmak saçma olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar