otoparkta motorum hasar gördü ne yapmalıyım ?

merhaba
geçtiğimiz hafta kar yağmaya başlayınca motorumu dışarıda bırakmamak için bir alışveriş merkezinin ücretli otoparkına bıraktım.
kar kış bitince motoru almaya gittim. ancak motor benim bıraktığım gibi değil.( ben orta sehpada bırakmıştım yan ayağa alınmış).
branda çıkınca motorun devrildiği belli oldu.muhtemelen biri motoru sağa sola çekerken devirdi. yetkililere durumu anlattım o yöne bakan bir kamera olduğunu onun
incelenmesi gerektiğini söylediler.
şimdi ben motorda oluşan hasarları kimden talep etmeliyim ?
otoparkta mı yoksa kameradan tespit edilecek kişiden mi ?

daha önce böyle bi durumla karşılaşan var mı?

yardım ederseniz sevinirim

şahsi fikrim otoparktan talep etmeniz olur.
o kadar para aldıktan sonra motora ya da araca hasar geliyosa sorumlu kesinlikle otopark olmalı...

Kameradan ortam karanlık değilse bunu yapan kişinin cismi belli edilir ve arabasını çıkarmak için sağa sola çektiyse plakadan da bulunabilir ya da direk kişi bulunacak ama bu zor olur sanırım. Otoparktan isteyebilirisiniz diye düşünüyorum ama bi avukata danışmak lazım. Tam olarak bilemiyorum.

Ücret bunun için değil mi :) Her halükarda otoparktan istemelisin. Ama otoparka çemkirmeden önce kayıtları buldur. Kayıtların bir kopyasını al mümkünse, ( yasal yollarda kullanılmak üzere) daha sonra otoparktan parasını iste.
Yoksa o kamera çalışmayıverir :)

2005 yılında çıkan bir yasa,

bu arada akmerkez otoparkında gerçekleşen bir hırsızlık sonucu yargıtay artık otopark yönetimlerinin araçlardan her anlamda sorumlu olması gerektiğine karar verdi. böylelikle artık otopark biletlerinde ve girişlerinde yazan "araçlarınızda meydana gelebilecek hasar ve hırsızlık olaylarında müessesemiz sorumlu değildir" ibaresi işlevini yitirmiş bulunmaktadır. böyle bir ibare bulunsa bile otopark yönetimi bu olaylardan tamamiyle sorumlu olup, zararın tazmini talebinde bulunulabilecektir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tüm ücretli otoparklarda araca gelecek hasarlar otopark işleteni tarafından karşılanır. Eğer kamera kayıtlarından kimin yaptığını tespit edip ulaşabilirse tazminatı rücu edip parayı hasarı veren kişiden almak otopark işletmecisinin işidir. Kısacası hasar veren kişi belli bile olsa sen onunla uğraşmak zorunda değilsin, otopark hasarını karşılamak zorunda.

benim motoru bıraktığım kısım zaten motosikletlere ayrılmış bir bölüm. yani bunu yapan muhtemelen başka bir ikiteker sahibi.
otoparkla papaz olmadan görüntüleri almaya çalışıyorum öncelikle. biraz bakınca 2005 teki olayın mahkeme kararına ulaştım.
yarın gidip otoparkla görüşücem tekrar ama tutanak tutmak gerekli sanırım. sonucu bildiririm
ilginiz için teşekkürler

su an motor nerede? otoparktan cikardi isen ve goruntu delil olarak bulunmazsa, nasil ispat edebilirsin? yada otopark derse ki kendi dusurdu? keske hic olmasa ama isin pisligi cok, dunya bozuk

bu arada olay cevahir avm de gerçekleşti. otoparkçılar görüntüleri izlemek için birkaç gün istiyorlar ondan kıllanıyorum biraz
zaman kazanmaya mı çalışıyorlar anlamadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------

motor hala otoparkta. çıkarmadım ve giriş biletim bende.
zaten motor çalışmıyor. gps için elektrik bağlantısı vardı o ezilip kısa devre olmuş. iyi ihtimalle akü bitti kötüsü beyin iptal
disk kilidi vardı o diski yamultmuş biraz sürtüyor.sıkıntı çok anlayacağınız

Forumdan Uzaklaştırıldı
avm'den isteyeceksin hasarin karsiligini biraz hukuk agzi ile konus mahkemeden korkarlar onlar.

Trafik polisleri otoparklarda meydana gelen kazalarda yetkili değildir. Savcılıktan bilirkişi istenir

Merter Meydan AVMnin işletmesinde bir arkadaşım çalışıyordu.Bu gibi durumlarda AVM yönetimine başvur.Eğer otoparkın işletmesini başka bir kuruma vermişlerse nasıl yol izlemen gerektiği ile alakalı seni yönlendirirler.Bir de AVM'ler bu gibi şikayet unsurlarında çok temkinli davranıyorlar,sonuçta AVM'nin adı ve marka yönetimi İşletme için çok önemli.

Cevahir AVM motosikletlerden de 1 TL gun içinde otopark parası alıyor , odemeyıde farklı bir yerden yapıyorsunuz (otopark içi) sebebini sordugumda biz motorlardan 1tl alıyoruz fakat yasanıcak hertürlü sorumluluk bizde yanıtını aldım.Ins en kısa surede netıcelenır
bu arada olay cevahir avm de gerçekleşti. otoparkçılar görüntüleri izlemek için birkaç gün istiyorlar ondan kıllanıyorum biraz
zaman kazanmaya mı çalışıyorlar anlamadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------

motor hala otoparkta. çıkarmadım ve giriş biletim bende.
zaten motor çalışmıyor. gps için elektrik bağlantısı vardı o ezilip kısa devre olmuş. iyi ihtimalle akü bitti kötüsü beyin iptal
disk kilidi vardı o diski yamultmuş biraz sürtüyor.sıkıntı çok anlayacağınız

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadasim izleyecegin yol sudur cok basit avm yönetimine cikiyorsun diyorsun ki zararimin karsilanmasini istiyorum aksi halde dava acmayi düsünüyorum iste bu kadar.

arkadaşlar dün otopark işletmesi beni aradı ve kayıtlarda kazayı göremediklerini söylediler. tabi ben de saydırdım sonra avukatla görüşüp tutanak tutmak için polise başvurdum.bunları da otopark görevlilerine ilettim. sonra o kayıtlarda günlerdir bulunamayan görüntü belirdi ve bi yemek dükkanının motoru kazayla çarpıp devirdiği görüntülere ulaştık.
dükkan sahibi de motor sahibiyle görüştük ve hasarı kendi servisinde (motoboxer) yaptıracağını ve masrafları karşılayacağı konusunda anlaştık.bugün servise götürdük kısmetse motoru haftasonu alacağım.sorun halledilmiş oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
hadi hayirli olsun.

geçmiş olsun sevindim illa yumurta kapıya dayanınca buluyorlar canım türkiyem

Hadii Geçmiş Olsunn Bu Tür Olaylarda Biraz Dişini Göstereceksin Yoksa Hiç bir yerlere Varamıyorsun
Örneğin Daha geçen Hafta Yeni Ev Alıp Eskisini Satarken Tapu Dayresinde Adam Resmen Rüşvet İstedi Babamı Saf Görünce Tabi Bende Bu tür Haksızlıkalra Karşı Çok duyarlıyımdır Adamı Tersledim Bizden Sonra Gelenlerin İşlemlerini Halledipde Daha bizim Dosyamızı Bile Hazırlamadığı İçin Adama Ulan Senin Görevin Bu İlla Şikayetmi Edelim Polismi Çağıralım Hakaretmi Edelim Dedim Senin Görevin Bu aFFINIZA sIĞINARAKDAN eşşek GİBİ Yapacaksın Dedim Tmm Beyfendi Sakin Olun dedi , Mersin Yenişehir Tabudairesi Müdürünün Yanına gittim Böle Böle dedim Bi baktım 5 dakika sonra beyfendi buyrun İşlemleriniz Halloldu dedi İmza Attık çıktık Geldik :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar