- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
arada burada yazilanlari okuyup gülmemek elde degil...
genel olarak karsilastirmalarinizdaki yanlislariniz:
ABS ile donatilmis ve cok sert süspansiyona sahip bir arabanin durma mesafesini ABS sistemine sahip olmayan ve karsilastirildiginda daha yumusak ön süspansiyon ayari olan motosikletin durma mesafesi ile kiyasliyorsunuz. kaldi ki verilen tablo (cok iyi ve güzel olmasina ragmen) motosiklet ile arabayi karsilastirmak icin yapilmamis. öyle olsaydi sadece bir tane motosiklet ve bunca cilgin araba modeli olmazdi.
benim buldugum en ise yarar karsilastirmada yeni Opel Astra ile bir yamaha (ancak yine ABSsiz) karsilastiriliyor. Astra ABS sayesinde 10.3m/s² ile yavaslayabilirken, Yamaha birkac deneme sonunda en iyi 9.7m/s² ile yavaslayabiliyor. Ancak dedigim gibi bu karsilastirma cok adil sayilmaz. Evet, motosiklet fren sirasinda daha zor kontrol ediliyor ama bahsettigimiz olay bu degil ...
sizi bu tartismada tekrar yanliz birakiyorum ...
İşin tecrübe konusu bir yana Tabloda verilen GSX R fren olarak en mükemmel model olduğu için baz alınmış.....Zaten çok motor çeşidi de yok arabalar kadar....
Başında da söyledim arkadaşlar.....Tekrar söyleyim.....
Trafikteki kazaların çoğu arabalardan daha çabuk hızlandıkları için onlardan daha çabuk durabileceğini sanan arkadaşlardan oluşuyor....
Dikkat çekmek istediğim bu....İşte canlı örnek 3 - 4 mesaj önce falan Discordian adlı arkadaşımız yazmış....Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım....
Bu sitede üye olupta motoru olan (orta sınıf250 lik) arkadaşlardan hangisi abs fren sistemi olan arabalardan daha önce durur?....Kaldıki günümüzde ABS standart her araçta var....Ben dururum diyen göz göre göre yalan söyler....
Koyun elinizi vicdanınıza yazın buraya.....