Otobüs kazasında motosiklet sürücüsü tutuklandı

Sauron ölmüyor, ruhu o kadar güçsüz bir hale geliyor ki tekrar toplanamayacak kadar bir toz zerresi gibi orta dünyada sonsuza dek dolaşıyor.

Ölse daha iyiydi gerçi çekilir mi bu çile :D
Tolkinin torunu falan birisi bir yol bulup bir şekildre Sauronu geri getirir. Siz merak etmyin.
Zaten Sauron adam değil. Adam olsaydı Sam yüzüğü takınca hemen bakışı ona çevirirdi. Bu işte biterdi.

Motosikleti
D400
Tolkinin torunu falan birisi bir yol bulup bir şekildre Sauronu geri getirir. Siz merak etmyin.
Zaten Sauron adam değil. Adam olsaydı Sam yüzüğü takınca hemen bakışı ona çevirirdi. Bu işte biterdi.

Dune serisinde öyle idi. Adamlar babası öldükten sonra bir kitap cıkardı, bütün seri boyunca ölen herkesi dirilttiler kitapta :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dune serisinde öyle idi. Adamlar babası öldükten sonra bir kitap cıkardı, bütün seri boyunca ölen herkesi dirilttiler kitapta :D
Bir Leto II hükümdarlığında Duncan Idaho gula olarak sürekli tedavüle sokulup duruyordu. Başka kim diriliyordu yahu hatırlayamadım?

Konu ile ilgili; neredeyse tüm minibüsçü (İstanbulda dolmuş demeyiz, onun başka bir anlamı var...) ve halk otobüsçüleri - anladınız siz...

Motosikleti
D400
Bir Leto II hükümdarlığında Duncan Idaho gula olarak sürekli tedavüle sokulup duruyordu. Başka kim diriliyordu yahu hatırlayamadım?

Konu ile ilgili; neredeyse tüm minibüsçü (İstanbulda dolmuş demeyiz, onun başka bir anlamı var...) ve halk otobüsçüleri - anladınız siz...

En son Saygın Analar ile Rahibeler meclisi savaşıyordu.

Duncan zaten 500 kere dirilmiştir.

Orjinal seri bittikten (bitmedi yarım kaldı adam öldü) sonra adamın cocukları Hunters of Dune ve Sandworms of Dune diye 2 kitap çıkardı.

Bu kitapta Paul'dan 2 gulamı savaştırdılar. Hatta kardeşi annesi karısı dahil ilk 3 kitapta ölen neredeyse herkesi gulam olarak tekrar getirdiler kitap tutsun diye.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
En son Saygın Analar ile Rahibeler meclisi savaşıyordu.

Duncan zaten 500 kere dirilmiştir.

Orjinal seri bittikten (bitmedi yarım kaldı adam öldü) sonra adamın cocukları Hunters of Dune ve Sandworms of Dune diye 2 kitap çıkardı.

Bu kitapta Paul'dan 2 gulamı savaştırdılar. Hatta kardeşi annesi karısı dahil ilk 3 kitapta ölen neredeyse herkesi gulam olarak tekrar getirdiler kitap tutsun diye.
Bunları okumamış olabilirim; 6-7 kitap vardı bende, en son Harkonenler, Corrinolar, Atreidesler diye olanları okudum diye hatırlıyorum. Uçmuşlar...

Abi şimdi o durum şöyle... kendimi şu tipe dönüşmüş gibi hissediyorum: 🤓
Yüzüğü takınca Sauron'un beynine kıvılcımlar çakmıyor, yani direkt tespit edemiyor yeri bildiğim kadarıyla. Gollum mesela takıyodu yüzüğü Sauron o sıralar Dol Guldur'da takılıyor falan, yakınlar yani. Frodo'yu bile iki kez tespit ediyor diye hatırlıyorum, birinde Frodo Barad-Dur'a bakıyo, diğerinde de Yüzüğü sahipleniyor öyle görüyor falan. Bir de Sam yüzüğü Mordor'un sınırlarında takıyor, içinde değil. + olarak, Gondor Kuşatması'ndan dolayı Sauron gökyüzünü sisle kaplıyor, bu da görüşünü engeller zaten Göz'ün.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Türkçesi yayınlanmadı 2006 da falan cıktı kitap =) evet sacmaladılar baya.
Ben de sonradan çıkan kitapları okumadım.
ilk iki kitabı lisedeyken okulun kütüphanesinde ingilizcesini bulup okumuştum, İngilizce öğrenmemdeni en büyük destek hazırlık sınıfını zar zor geçmiş biri olarak bu kitaplar olmuştu. Şimdi düşünüyorum da o kütüphane büyük nimetmiş elimizin altında.

Sonrakileri çook yılları sonra 1998 falan iş için londra'ya gönderdiklerinde orada ikinci el kitap satan bir dükkandan almıştım.

Dune'un bilgisayar oyunu da vardı, starcraft tarzı strateji oyunuydu, 4 disket mi neydi, onu çok oynamıştım zamanında.

Motosikleti
D400
Abi şimdi o durum şöyle... kendimi şu tipe dönüşmüş gibi hissediyorum: 🤓
Yüzüğü takınca Sauron'un beynine kıvılcımlar çakmıyor, yani direkt tespit edemiyor yeri bildiğim kadarıyla. Gollum mesela takıyodu yüzüğü Sauron o sıralar Dol Guldur'da takılıyor falan, yakınlar yani. Frodo'yu bile iki kez tespit ediyor diye hatırlıyorum, birinde Frodo Barad-Dur'a bakıyo, diğerinde de Yüzüğü sahipleniyor öyle görüyor falan. Bir de Sam yüzüğü Mordor'un sınırlarında takıyor, içinde değil. + olarak, Gondor Kuşatması'ndan dolayı Sauron gökyüzünü sisle kaplıyor, bu da görüşünü engeller zaten Göz'ün.

Boromir'li olan sahnede Amon Hen'de fark ediyor fakat tam olarak değil sadece his olarak bi de Barad-dur'da fark ediyor. ama burada net olarak görüyor.

images

Boromir'li olan sahnede Amon Hen'de fark ediyor fakat tam olarak değil sadece his olarak bi de Barad-dur'da fark ediyor. ama burada net olarak görüyor.
Frodo zaten Barad-Dur'a Amon Hen'de bakmıyor mu? Amon Hen zaten Seat of Seeing diye geçiyor ya, orada duran çok uzak mesafeleri çok detaylı görebiliyor, ama kendisi de çok açıkça görülebiliyor. Büyülü bir tepe. Ama his olarak evet. Diğeri de Cracks of Doom olması lazım. Yüzüğün kalbinde yani... Lan ne güzel yazılmış bir kitaptır bu ya, tekrardan okuyacağım.

"And far away, as Frodo put on the Ring and claimed it for his own, even in Sammath Naur the very heart of his realm, the Power in Barad-dûr was shaken, and the Tower trembled from its foundations to its proud and bitter crown. The Dark Lord was suddenly aware of him, and his Eye piercing all shadows looked across the plain to the door that he had made; and the magnitude of his own folly was revealed to him in a blinding flash, and all the devices of his enemies were at last laid bare. Then his wrath blazed in consuming flame, but his fear rose like a vast black smoke to choke him. For he knew his deadly peril and the thread upon which his doom now hung.

From all his policies and webs of fear and treachery, from all his stratagems and wars his mind shook free; and throughout his realm a tremor ran, his slaves quailed, and his armies halted, and his captains suddenly steerless, bereft of will, wavered and despaired. For they were forgotten. The whole mind and purpose of the Power that wielded them was now bent with overwhelming force upon the Mountain. At his summons, wheeling with a rending cry, in a last desperate race there flew, faster than the winds, the Nazgûl, the Ringwraiths, and with a storm of wings they hurtled southwards to Mount Doom."

Motosikleti
Torununu bilmem ama senaristlerden her şey beklenir. Galadriel'i damadı ile öpüştüren adamlar sauronu hamile bile bırakır.
Ben bu yüzden güzel kitapların filmleri/dizileri çıkınca izlemiyorum. Saçmalıyorlar.

Motosikleti
ben filmleri sayesinde kitaplarını okudum en iyi uyarlamaydı bence
işte, filmi çevrilmemişken bile önce kitaplaı okuyunca filmi pek sevemedim. ilk üçlemenin filmi fena değildi aslında ama kitap okumak başka, kitap okuyunca hayalde canlanan şey çok farklı bir kişisel deneyim olabiliyor, filmi olunca yönetmenin kitabı okuyunca kafasında canlananı görmüş oluyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar