Daha iyi bir benzetme ile konu anlatılamazdı sanırım. Hala anlamayacak insanlar varsa lütfen forumu terk etsin IQ ortalamasını düşürmesinler.
Osman gazi köprüsü Yandaşlara çekilmiş çok büyük bir peşkeştir!
Yap işlet modeli ile yapılan bu köprü için günlük 40 bin araç garantisi verilmiştir. Eğer 40 bin araç geçiş yapmaz ise üzerini devlet ödemek zorunda!
Bayram süresinde bedava olmasına ve çok yoğun olmasına rağmen 80 bin araç geçmiştir. Bu gün ise köprü trafiği aşağıdaki gibidir!
Günde bırakın 40 bin aracı 5 bin araç dahi zor geçer!
Fahiş fiyatları göz önüne aldığımızda: (Araç 90 - Motor 62) köprünün kullanımı zaten mantıksızdır.
Basit bir matematik hesaplaması:
Günde 40 bin araç * 90TL = 3.600.000 milyon TL
Yılda = 1.314.000.000
20 Yılda = 26.280.000.000
Köprünün (sözde) maliyeti 10 milyar dolar. (Paranın büyük bölümü kredi ile yine bizim bankalarımızdan tahsil edilmiştir.)
Ödediğimiz rakam 26 milyar dolar. Ve bu sadece 4 ayaktan bir tanesi. Diğer garantilenmiş geçiş ücretleri ile 30 milyar TL'nin üzerine çıkıyor.
Yani uzun lafın kısası bu köprüden geçsekte, geçmesekte 20 yıl boyunca tüm vergi veren vatandaşlar köprü için para ödemek zorunda. Artvin'de yaşayan çiftçide, Van'da yaşayan esnafta bu parayı ödeyecek!
Bu arada ihaleyi Ankaralı bir kaç iş adamı alarak yine bu ülkenin parasıyla Japonlara yaptırmıştır...
Yine olan benim hiç bir şeyden haberi olmayan halkıma oldu. Dünyanın hiç bir ülkesinde kendi milletini bu kadar öpen bir devlet daha bulamazsınız!!
Bu köprüyü devlet yapsa, kazanılan para devletin kasasına girse hiç kimse laf söylemez. Fakat 20 yıl yine kimliğini bilmediğim AKP akrabalarının ceplerini doldurucaz...
Hocam ben de Kasım seçimine kadar senin gibi vatansever bir insandım, sonra ne oldu; bıraktım. Gerek yok kendini kasıp üzmeye. Bir millet neyi hakediyorsa onu yaşar. Ülkede demokrasi varsa insanların kararlarına saygı duyacağız, bunu istiyorlar, bunu alıyorlar. He onların yanında biz de alıyoruz. Eee buna yapacak birşey yok. Ben asgari ücrete çalışan bir adam değilim yıllardır 1 Mayısı kutlamaya çalıştım, gazz yedim, cop yedim, boyalı su yedim. Kimin için ? Asgari ücretle çalışan, sömürülen, kullanılan insanlar için ama geç de olsa onlar için bir şey yapmanın anlamsız olduğunu anlayana kadar... Adam kendine acımıyor ben mi acıyacağım ? Size ve vatansever arkadaşlarıma tavsiyem; siz kendi çorbanıza bakın, kim ne yapıyorsa yapsın