- Motosikleti
- Ns200 15"
Abi V-Strom öyle bir motosiklet ki önerirken bile asla pişman olmadım.Alan arkadaşlarım arasında da memnun olmayan yok.
Abi V-Strom öyle bir motosiklet ki önerirken bile asla pişman olmadım.Alan arkadaşlarım arasında da memnun olmayan yok.
Ne V-Strommuş be arkadaşAbi V-Strom öyle bir motosiklet ki önerirken bile asla pişman olmadım.
V Strom'u V Strom gibi kullanınca frenler pek sorun olmuyor. Dün E5'te hafif yardırırken (yardırma diyorum da çok öyle sayılmaz; hız limiti 80, ben 115 falan gidiyordumV strom (650) çok sağlam ve konforlu. Tek sorunu frenleri.
V Strom'u V Strom gibi kullanınca frenler pek sorun olmuyor. Dün E5'te hafif yardırırken (yardırma diyorum da çok öyle sayılmaz; hız limiti 80, ben 115 falan gidiyordum![]()
) önümdeki şerit bir anda durdu ve "iki parmak frenle motoru daldırarak" sorunsuz yavaşlayıp boş olan yan şeride geçtim. (Yan şeride geçmektense durabilirdim de, sadece durmaya ihtiyaç hissetmedim...)
Frenler çok iyi tuttuğu için mi sorun yaşamadım? Hayır; risk almadan ve makul hızda, önümde de yeterli boşlukla sürdüğüm ve çevresel algılarım sürekli açık olduğu için sorun yaşamadım.
NC'nin frenine de lâf ederler; kullanırken hiç şikâyetim veya aman aman diye korktuğum olmadı. Demek ki konu frenlerden çok sürüş/frenleme teknikleriyle ilgili. (İçimizden bazılarının anlayacağı şekliyle) Dayı/amca/dede gibi(!) veya (esasen/aslen) motosikletin frenleme kapasitesi dahilinde sürünce frenler kötüymüş demiyorsunuz...
V-Strom, tek başına ön frenle duramıyor. Arka frenle kombine ederek durdurmak lazım diye düşünüyorum. Arka ABS devreye girse de ön ABS çok nadir devreye giriyor.(Asfalt zeminde; boyalı yada betonda farketmiyor sonsuza kadar fren yapmaya devam ediyor.V strom (650) çok sağlam ve konforlu. Tek sorunu frenleri.
55 beygir motoru arzularken terler insan2025 nc ne motor bee. resmen arzu nesnesi olmus..
L7 kasayı kısa süre kullandım onum hakkında çok bir şey hatırlamıyorum ama ondan önceki son çift farlı woody woodpecker kasa xt 650 nin (2015 ya da 16 olabilir.) frenleri kötüydü yahu. Bunu bir tek ben demiyorum bir de. Arkadaş grubumuzdaki motoru deneyen herkes dedi. Gerçi hepimiz, v strom sahibi arkadaş dışında 1200 lük makinalara biniyorduk ama zayıftı yine de. 250 Dük bile zınk diye duruyordu onun yanında. Denemiştik hatta yan yana. Hadi 1200 kadar olmasın da 250 den de iyi olsun frenleri. Bu arada L7 rüzgar koruması daha kötüydü bir öncekine göre bence, onun dışında sizce sorunları neydi?V-Strom, tek başına ön frenle duramıyor. Arka frenle kombine ederek durdurmak lazım diye düşünüyorum. Arka ABS devreye girse de ön ABS çok nadir devreye giriyor.(Asfalt zeminde; boyalı yada betonda farketmiyor sonsuza kadar fren yapmaya devam ediyor.). Acil frenlemede biraz yükü kıçımızla kuyruğa doğru taşımamız gerektiğini ve kolları uzatarak tutmanın faydası olduğunu düşünüyorum.
Satın aldığımda yaptığım testlerden birisi de bu frenlemeydi. Ben eksiğinin frenleme olduğunu düşünmüyorum V-Strom 650 L7 için. Daha farklı konularını tartışabiliriz ama...
Ben aynı düşüncede değilim. V-Strom 650 L7, güçlü frenlere sahip bir motor. Lastik seçimi, zemin tipi yada frenleme tekniği ile alakalı olabilir duramamanız. Rüzgar koruması olarak iş çok göreceli oluyor, hiç rüzgar olmayacaksa araba tercih edilebilir mesela ? Derseniz ki havanın akışı kaskınızda patlıyorsa bir deflektör yada biraz daha uzun tur camı iş görür. Ben standart camı deflektörle kullanıyorum, neredeyse en kısa modda ve gayet yeterli, ayağa kalktığımda farkı bariz hissediyorum.hocam aslında bu yazdığınız bile frende soruna işaret ediyor. L/ k
L7 kasayı kısa süre kullandım onum hakkında çok bir şey hatırlamıyorum ama ondan önceki son çift farlı woody woodpecker kasa xt 650 nin (2015 ya da 16 olabilir.) frenleri kötüydü yahu. Bunu bir tek ben demiyorum bir de. Arkadaş grubumuzdaki motoru deneyen herkes dedi. Gerçi hepimiz, v strom sahibi arkadaş dışında 1200 lük makinalara biniyorduk ama zayıftı yine de. 250 Dük bile zınk diye duruyordu onun yanında. Denemiştik hatta yan yana. Hadi 1200 kadar olmasın da 250 den de iyi olsun frenleri. Bu arada L7 rüzgar koruması daha kötüydü bir öncekine göre bence, onun dışında sizce sorunları neydi?
Dediğim gibi L7 yi kısa süre kullandım net hatırlamıyorum ancak diğeri 50.000 den fazla bizde kalmış ve ben de çok zaman ve kilometreler kullanmışımdır. Hem orjinal bridgestone hem de pirelli scorpion trail 2 ile kullandım motoru ve motor da 0 km alınmıştı. Şimdi frenleme tekniğini 250 cc motorda,1200 cc motorda ne bileyim şimdiye kadar sahibi olduğum 7-150 hp motorlarda freni düzgün yapıp da sıra v stroma gelince yapamamamış olmam mantıklı değil yani. Çok çeşit ve hacimde pek çok motosiklet kullanmış 100 kişiye 650 v strom'un frenleri nasıl deseniz belki 15 i iyi der. Bakın motor kötü demiyorum gerçekten güzel, frenleri hariç. Frenler için yurt dışında aftermarket envai çeşit kit satılıyor iyi olmadığı için.güçlü frenlere sahip bir motor. Lastik seçimi, zemin tipi yada frenleme tekniği ile alakalı olabilir duramamanız.
Düşüncenize ve tecrübelerinize saygı duyuyorum. Beğenmemiş yada alışılagelmişin dışında görmenizi de anlıyorum. Ben motosikletimin fanboyu değilim, içiniz rahat olsunDediğim gibi L7 yi kısa süre kullandım net hatırlamıyorum ancak diğeri 50.000 den fazla bizde kalmış ve ben de çok zaman ve kilometreler kullanmışımdır. Hem orjinal bridgestone hem de pirelli scorpion trail 2 ile kullandım motoru ve motor da 0 km alınmıştı. Şimdi frenleme tekniğini 250 cc motorda,1200 cc motorda ne bileyim şimdiye kadar sahibi olduğum 7-150 hp motorlarda freni düzgün yapıp da sıra v stroma gelince yapamamamış olmam mantıklı değil yani. Çok çeşit ve hacimde pek çok motosiklet kullanmış 100 kişiye 650 v strom'un frenleri nasıl deseniz belki 15 i iyi der. Bakın motor kötü demiyorum gerçekten güzel, frenleri hariç. Frenler için yurt dışında aftermarket envai çeşit kit satılıyor iyi olmadığı için.
Öyle deme forumda gördüğüm kadarıyla, köftenin tadını güzelleştiriyormuş.Ne V-Strommuş be arkadaş![]()