Orta sınıf motor (sohbet muhabbet)

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
V strom (650) çok sağlam ve konforlu. Tek sorunu frenleri.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2025 nc ne motor bee. resmen arzu nesnesi olmus..

normalde italya da nc satışları pek iyi değidi.
bu yıl şovv yapıyor.

kalite motor abi.. 100 kmh ortalama hızda 3.5 lt yakmasııı nefis bişey.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
V Strom'u V Strom gibi kullanınca frenler pek sorun olmuyor. Dün E5'te hafif yardırırken (yardırma diyorum da çok öyle sayılmaz; hız limiti 80, ben 115 falan gidiyordum :ROFLMAO: 💦) önümdeki şerit bir anda durdu ve "iki parmak frenle motoru daldırarak" sorunsuz yavaşlayıp boş olan yan şeride geçtim. (Yan şeride geçmektense durabilirdim de, sadece durmaya ihtiyaç hissetmedim...)

Frenler çok iyi tuttuğu için mi sorun yaşamadım? Hayır; risk almadan ve makul hızda, önümde de yeterli boşlukla sürdüğüm ve çevresel algılarım sürekli açık olduğu için sorun yaşamadım.

NC'nin frenine de lâf ederler; kullanırken hiç şikâyetim veya aman aman diye korktuğum olmadı. Demek ki konu frenlerden çok sürüş/frenleme teknikleriyle ilgili. (İçimizden bazılarının anlayacağı şekliyle) Dayı/amca/dede gibi(!) veya (esasen/aslen) motosikletin frenleme kapasitesi dahilinde sürünce frenler kötüymüş demiyorsunuz...

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
V Strom'u V Strom gibi kullanınca frenler pek sorun olmuyor. Dün E5'te hafif yardırırken (yardırma diyorum da çok öyle sayılmaz; hız limiti 80, ben 115 falan gidiyordum :ROFLMAO: 💦) önümdeki şerit bir anda durdu ve "iki parmak frenle motoru daldırarak" sorunsuz yavaşlayıp boş olan yan şeride geçtim. (Yan şeride geçmektense durabilirdim de, sadece durmaya ihtiyaç hissetmedim...)

Frenler çok iyi tuttuğu için mi sorun yaşamadım? Hayır; risk almadan ve makul hızda, önümde de yeterli boşlukla sürdüğüm ve çevresel algılarım sürekli açık olduğu için sorun yaşamadım.

NC'nin frenine de lâf ederler; kullanırken hiç şikâyetim veya aman aman diye korktuğum olmadı. Demek ki konu frenlerden çok sürüş/frenleme teknikleriyle ilgili. (İçimizden bazılarının anlayacağı şekliyle) Dayı/amca/dede gibi(!) veya (esasen/aslen) motosikletin frenleme kapasitesi dahilinde sürünce frenler kötüymüş demiyorsunuz...
V-Strom, tek başına ön frenle duramıyor. Arka frenle kombine ederek durdurmak lazım diye düşünüyorum. Arka ABS devreye girse de ön ABS çok nadir devreye giriyor.(Asfalt zeminde; boyalı yada betonda farketmiyor sonsuza kadar fren yapmaya devam ediyor. :D). Acil frenlemede biraz yükü kıçımızla kuyruğa doğru taşımamız gerektiğini ve kolları uzatarak tutmanın faydası olduğunu düşünüyorum.
Satın aldığımda yaptığım testlerden birisi de bu frenlemeydi. Ben eksiğinin frenleme olduğunu düşünmüyorum V-Strom 650 L7 için. Daha farklı konularını tartışabiliriz ama...

600-700 binlere çıkacaksan 2023-24 6000 km altında mis gibi Tiger 900 GT 3 çantalı vs alınır şu aralar ,
Şehir içinde de uzun yoldada muadilleri içinde en optimum en keyifli makina ,
Normal kullanırsan 4,5-5 litre tüketir , basarsan yukardakilerden fazla yakabilir ama 95 bg gücüyle hepsi tozunu yutar..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2025 nc ne motor bee. resmen arzu nesnesi olmus..
55 beygir motoru arzularken terler insan 🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
hocam aslında bu yazdığınız bile frende soruna işaret ediyor. L/ k
V-Strom, tek başına ön frenle duramıyor. Arka frenle kombine ederek durdurmak lazım diye düşünüyorum. Arka ABS devreye girse de ön ABS çok nadir devreye giriyor.(Asfalt zeminde; boyalı yada betonda farketmiyor sonsuza kadar fren yapmaya devam ediyor. :D). Acil frenlemede biraz yükü kıçımızla kuyruğa doğru taşımamız gerektiğini ve kolları uzatarak tutmanın faydası olduğunu düşünüyorum.
Satın aldığımda yaptığım testlerden birisi de bu frenlemeydi. Ben eksiğinin frenleme olduğunu düşünmüyorum V-Strom 650 L7 için. Daha farklı konularını tartışabiliriz ama...
L7 kasayı kısa süre kullandım onum hakkında çok bir şey hatırlamıyorum ama ondan önceki son çift farlı woody woodpecker kasa xt 650 nin (2015 ya da 16 olabilir.) frenleri kötüydü yahu. Bunu bir tek ben demiyorum bir de. Arkadaş grubumuzdaki motoru deneyen herkes dedi. Gerçi hepimiz, v strom sahibi arkadaş dışında 1200 lük makinalara biniyorduk ama zayıftı yine de. 250 Dük bile zınk diye duruyordu onun yanında. Denemiştik hatta yan yana. Hadi 1200 kadar olmasın da 250 den de iyi olsun frenleri. Bu arada L7 rüzgar koruması daha kötüydü bir öncekine göre bence, onun dışında sizce sorunları neydi?

Motosikleti
hocam aslında bu yazdığınız bile frende soruna işaret ediyor. L/ k

L7 kasayı kısa süre kullandım onum hakkında çok bir şey hatırlamıyorum ama ondan önceki son çift farlı woody woodpecker kasa xt 650 nin (2015 ya da 16 olabilir.) frenleri kötüydü yahu. Bunu bir tek ben demiyorum bir de. Arkadaş grubumuzdaki motoru deneyen herkes dedi. Gerçi hepimiz, v strom sahibi arkadaş dışında 1200 lük makinalara biniyorduk ama zayıftı yine de. 250 Dük bile zınk diye duruyordu onun yanında. Denemiştik hatta yan yana. Hadi 1200 kadar olmasın da 250 den de iyi olsun frenleri. Bu arada L7 rüzgar koruması daha kötüydü bir öncekine göre bence, onun dışında sizce sorunları neydi?
Ben aynı düşüncede değilim. V-Strom 650 L7, güçlü frenlere sahip bir motor. Lastik seçimi, zemin tipi yada frenleme tekniği ile alakalı olabilir duramamanız. Rüzgar koruması olarak iş çok göreceli oluyor, hiç rüzgar olmayacaksa araba tercih edilebilir mesela ? Derseniz ki havanın akışı kaskınızda patlıyorsa bir deflektör yada biraz daha uzun tur camı iş görür. Ben standart camı deflektörle kullanıyorum, neredeyse en kısa modda ve gayet yeterli, ayağa kalktığımda farkı bariz hissediyorum.

Vites müşüründe sabitken ekranda 1-2 arası gidip gelmesi(arada yapıyor, temizlenmesi gerekiyormuş), alt karter korumasının şasi üzerine değil de koruma demirine(!) bağlanıyor olması, arka çanta için olan uzantının enjeksiyon plastik olması ve destekle bile esneyerek langur lungur oynaması, ön amörtisörünün ayarlanamıyor oluşu(önceki nesilleri tam ayarlıydı), garip bir sele dizaynının olması, devrilme sonucu stop ettikten son geri çalıştırmak için tam 5 dakikaya ihtiyaç duymanız(adv. motosiklet ! ), aksesuar soketi bırakılmaması(Mode select coupler diye geçer 6Pin ve 2Pin olarak. 6P beyin, 2P ABS beyni içindir), garip garip parçalar üzerinde paslanmalar, orta sehpa ayaklığı haricinde yan ayaklıkta depo kapağına silme benzin alınamaması ölü hacmin kalması(adventure touring ya hani, hani menzil falan vs) ... Ve çok kısa bakım aralığı. 6K kilometrede bakım nedir ya...

Bütün bunlara rağmen yine aldığıma çok memnunum, hiçbir arıza vermedi, yana döne parça aramadım, servisleri güzel, satın alma ve yürütme maliyetleri uygun seviyelerde, hakikatten her marş bastığımda emniyetli ve sıkıntısız istediğim yere varacağımı hissediyorum. Ancak sonraki motorumda arayacağım özellikler daha farklı hususlar olacak. Kendi nezdimde yaptığım değerlendirmelere istinaden yine olsa yine alırdım ancak bazı aksesuarlarını fabrika çıkışı olarak alırdım. Artıları eksilerinde çok daha fazla diyebilirim.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
güçlü frenlere sahip bir motor. Lastik seçimi, zemin tipi yada frenleme tekniği ile alakalı olabilir duramamanız.
Dediğim gibi L7 yi kısa süre kullandım net hatırlamıyorum ancak diğeri 50.000 den fazla bizde kalmış ve ben de çok zaman ve kilometreler kullanmışımdır. Hem orjinal bridgestone hem de pirelli scorpion trail 2 ile kullandım motoru ve motor da 0 km alınmıştı. Şimdi frenleme tekniğini 250 cc motorda,1200 cc motorda ne bileyim şimdiye kadar sahibi olduğum 7-150 hp motorlarda freni düzgün yapıp da sıra v stroma gelince yapamamamış olmam mantıklı değil yani. Çok çeşit ve hacimde pek çok motosiklet kullanmış 100 kişiye 650 v strom'un frenleri nasıl deseniz belki 15 i iyi der. Bakın motor kötü demiyorum gerçekten güzel, frenleri hariç. Frenler için yurt dışında aftermarket envai çeşit kit satılıyor iyi olmadığı için.

Motosikleti
Dediğim gibi L7 yi kısa süre kullandım net hatırlamıyorum ancak diğeri 50.000 den fazla bizde kalmış ve ben de çok zaman ve kilometreler kullanmışımdır. Hem orjinal bridgestone hem de pirelli scorpion trail 2 ile kullandım motoru ve motor da 0 km alınmıştı. Şimdi frenleme tekniğini 250 cc motorda,1200 cc motorda ne bileyim şimdiye kadar sahibi olduğum 7-150 hp motorlarda freni düzgün yapıp da sıra v stroma gelince yapamamamış olmam mantıklı değil yani. Çok çeşit ve hacimde pek çok motosiklet kullanmış 100 kişiye 650 v strom'un frenleri nasıl deseniz belki 15 i iyi der. Bakın motor kötü demiyorum gerçekten güzel, frenleri hariç. Frenler için yurt dışında aftermarket envai çeşit kit satılıyor iyi olmadığı için.
Düşüncenize ve tecrübelerinize saygı duyuyorum. Beğenmemiş yada alışılagelmişin dışında görmenizi de anlıyorum. Ben motosikletimin fanboyu değilim, içiniz rahat olsun :) Selametler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar