Orta sıklet çılgınlığı! | Yeni dönem spor motosiklet kapışması

muzo sanırım afrikada hiç motora binmedin yazın :))) genelde akiam seyehat edilir hahahah fakirler işte hahaha 55 derecede motora binip ölecekler hahahahah

ya ne 55 i fas moritanya 25-35 derece arası.
izmir daha sıcak lem ahagsgs

atıp tutarken bi hava durumuna baksaydın ahags
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Muzo hiç afrika tweeen varmı kdrajda ahahah

şu gobeklinin haretlere bak ya. harleyci mi o ?

goldwing bile var. africa şu motorları ust uste koyup... ddghfjr

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Muzo hep işin internet dimi :)) afrikaa tiwin in bile rakamlarını sayıyorsun ama gerçekte kullanmıyorsun. Get back to real kife bro. Ahahah

Motosikleti
cbf 150
Muzo motorun ccsğ yada ismi cismi hikaye ama hikayeni yazmak istiyorsan bisikletle bile yazabilirsin bana bulaşıyorusn yok v strom falan. Ben sanırım 1.5 sene evel şunu demiştim tenere alıcam çünkü amacım bu turu yapmaktı ve sağlam sadık bir alet olmalıydı sonra test ettim beğenmedim gittim suzukiyi aldım. O gün bmwde alabilirdim kğ test etmiştim buraya yazmıştım. Amaca uygun değildi. Amacın gezmekse özetle herşeyşe yapabilirsin. Ama amacın farklı birşeyse hedef aleti seçmelisin. Sen askerlik falan yapmadı.in sanırım. Biz amaca göre alet seçeriz ne fazla ne eksik

Muzo motorun ccsğ yada ismi cismi hikaye ama hikayeni yazmak istiyorsan bisikletle bile yazabilirsin bana bulaşıyorusn yok v strom falan. Ben sanırım 1.5 sene evel şunu demiştim tenere alıcam çünkü amacım bu turu yapmaktı ve sağlam sadık bir alet olmalıydı sonra test ettim beğenmedim gittim suzukiyi aldım. O gün bmwde alabilirdim kğ test etmiştim buraya yazmıştım. Amaca uygun değildi. Amacın gezmekse özetle herşeyşe yapabilirsin. Ama amacın farklı birşeyse hedef aleti seçmelisin. Sen askerlik falan yapmadı.in sanırım. Biz amaca göre alet seçeriz ne fazla ne eksik

ulen 800 de yi dl1000xt ile takas etmeyi dusunıyorum yazmıştın.

800 de ile yapılır, xt ile yapılır, tenere de olur, africa zaten olur.

sen suziye gonul vermişin, nokta atışı motor biraz hikaye ;)

Motosikleti
cbf 150
Suzukiye gönül bagımvar doğru çünkü servisine bakan çocukları 30 senedir tanıyorum. Ama bir lay msrkadan bagımsız sonuçta motoru seçim yaparken daha önemli kriterle mevcut mesela hava filtesinib rahat ulaşılması gibi. Arazideyken önemli konular bunlar yada bujiler yada lastik değişimi gibi. Sen sadece cc ce teknolojğye odaklısın büz gerçek hayatta başa geleceklere odaklıyoz. Tenerede yada afrika teinfe hava filtreri değişmek saatlerini alır

• Beğen
Tepkiler: F54
Suzukiye gönül bagımvar doğru çünkü servisine bakan çocukları 30 senedir tanıyorum. Ama bir lay msrkadan bagımsız sonuçta motoru seçim yaparken daha önemli kriterle mevcut mesela hava filtesinib rahat ulaşılması gibi. Arazideyken önemli konular bunlar yada bujiler yada lastik değişimi gibi. Sen sadece cc ce teknolojğye odaklısın büz gerçek hayatta başa geleceklere odaklıyoz. Tenerede yada afrika teinfe hava filtreri değişmek saatlerini alır

"amator bir motorcu olarak bir sorum var . forumda bir arkadas var, motoruyla afrika turu yapıyor suzuki vstrom 800 DE ile. ben kendisine o turu honda africa twin, tenere 700 ile de cok rahat yapılacagını soyledim. kendisi bu iş için en iyi motorun kendi kullandığı 800 de olduğunu soyluyor. neymiş hava filtresine ulaşmak kolaymış, tenere ve africa twin de zormuş falan. koskoca honda ve yamaha bunu dusunmemiş mi ? bence arkadas bu durumı abartıyor.yoksa abartmıyor mu ne dersin"

yapay zeka cecabı :

Bence arkadaşın söylediği şey tamamen uydurma değil, ama "Afrika turu için en iyi motor kesin V-Strom 800DE'dir" sonucuna da otomatik olarak götürmez.
Biraz ayıralım:

Hava filtresi konusu gerçekten önemli mi?​

Evet, özellikle Afrika gibi:
  • Çok tozlu yollar,
  • Uzun stabilize etaplar,
  • Günlerce servis görmeyen rotalar
için hava filtresine erişim önemlidir.
Bazı motorlarda filtreye ulaşmak için:
  • Sele sökülür,
  • Yan grenajlar sökülür,
  • Depo kaldırılır veya gevşetilir.
Bazılarında ise iş daha kolaydır.
Bu yüzden "hava filtresine kolay ulaşılıyor" avantajdır. Bunu küçümsememek lazım.

Peki Honda ve Yamaha bunu düşünmedi mi?​

Elbette düşündüler.
Ama mühendislikte her şey bir ödünleşimdir.
Örneğin:
  • Honda CRF1100L Africa Twin daha çok uzun mesafe konforu, elektronikler, yük taşıma ve genel macera kullanımı düşünülerek tasarlandı.
  • Yamaha Ténéré 700 mümkün olduğunca hafif, basit ve arazi odaklı tasarlandı.
  • Suzuki V-Strom 800DE ise orta sınıf adventure segmentinde bakım kolaylığı ve pratik kullanım gibi bazı detaylarda avantajlar sunabiliyor.
Yani Honda veya Yamaha'nın "aklına gelmediği" için değil; farklı öncelikler yüzünden.

Ama bu tek başına "en iyi motor" yapar mı?​

Bence hayır.
Afrika turu yapan insanların kullandığı motorlara bakarsan:
https://images.openai.com/static-rsc-4/8I3QcNLTWTASFkelCYMSV9KRBUtmlHrZUb_lib7QKwgDU9bWoSHEAVkTZ5t_lI6d488F23zCfxRDXlqssik4Y8Qk9hy-kvvQ2X-izn_4x_vrdeJnovuURf57Y4KE2GyXgIJYy34PP7qkA7FC7875LfkC6fWE8MUA7u-yBPVe921JXpiK4SdK7v9lLxhtbCpM?purpose=fullsize

https://images.openai.com/static-rsc-4/jejK1H1C_lqC024mFXkUeU_MV0dk5tlW2IHUUkMXaKhBYdn1YpVMi11xGnNea_qlHmawJ3Z8QSdWclVLXklg9il-WlZsyQvemG9XtEvVZUFXYzuqcHBClpmeS_V7ZToa7YNB8QXStsCyepo1CyAX59tWWBHl8rzGQhzhUXy28pxdD-wj-_tscrNpvKN4rIRx?purpose=fullsize

https://images.openai.com/static-rsc-4/AVDiXMjMqmABJY-d6StzXi48YzWnyb1yO6vOjgZbZpLN-N_ifMzBqnIfCXjCFvTVRXwbNaTRbtlz6KVQa01jIHiXGlTiv0lPlJzhv1wKQ0yNeimmxCP9WHnRIdFOnebbsJk96JSDNfOeK24Oj_jakoQVp2obDqBrt7NejBYdm_HrZ5-a5Ja24AkhQCTlP-y-?purpose=fullsize

https://images.openai.com/static-rsc-4/rdyrT2CQgaiXj-3Jg104izJ3Vr52GIEKtAVgqLkUztA5WbwYjl8e4_lChd7RRWrstl0Coc-z9Om4LFbRkHRU92rsPIoMiWUw8cArDTKKmCAq1pz73Xk-3PrZKpfXR4jt05akSdDSLXvBWOJbayxenZosPS6i8a2pCIubtTYylptYHMi8UYNOm3tVdwj7VzHS?purpose=fullsize

https://images.openai.com/static-rsc-4/pdpFoCw6I2JB4H38xaErLPPJmKopiXacANfXECsV6oL9yxOXk-cUi2a1bvz5j1M0ZIK56AIolPW-bwpZ_T4dXYTJMCSn66QiYHqZFYD9FNIgy5SwAWsDZLlwYLbA5d-BqCYtC1gZ12kXMEgULcmIA9q0zQtzfkyZBWnlt6ikNYHu22nBFjMt1aywoWuIGj7q?purpose=fullsize

https://images.openai.com/static-rsc-4/DT-X0YABHVDH-6bXe9zYn5aGYB4iJNT5NWBCSWnIgeKOT8VEOnAHcqTIfdTp3OzYSuPVP64MnYKbs83Z8bgh0enZJNJf1dltq2BZpc_oztFwpZx4FIk_lzBwwjTJ64nStfX9ULBbBQKqQGPOlYJu9EKVGx7-GXhkXT5OTxM4JWCM97aaPVajep9Ro2gkyMWZ?purpose=fullsize

Yıllardır:
  • Africa Twin,
  • Ténéré 700,
  • BMW F800/F850GS,
  • Eski tek silindirli XT660Z Ténéré,
  • Hatta KLR650
ile kıtalar aşılmış durumda.
Dolayısıyla "Afrika turu ancak 800DE ile rahat yapılır" gibi bir iddia gerçekçi olmaz.

Benim motorcu gözüyle değerlendirmem​

Eğer amaç:
En zorlu arazi ve düşür-kaldır kolaylığıysa
  • Ténéré 700 öne çıkar.
Uzun asfalt + arazi karışımı ve konforsa
  • Africa Twin çok güçlü adaydır.
Fiyat/performans ve dengeli paket aranıyorsa
  • V-Strom 800DE gerçekten çok başarılı bir motordur.
Ama bu üç motor da Afrika kıtasını baştan sona geçebilecek kapasitededir.
O yüzden arkadaşının söylediği "hava filtresi erişimi avantajdır" kısmına katılırım.

Ama "bu yüzden 800DE açık ara en iyi seçimdir, diğerleri yanlış seçimdir" kısmı biraz kullanıcı sahiplenmesi (owner bias) gibi geliyor. Motorcuların kendi motorlarını dünyanın en mantıklı tercihi ilan etmesi oldukça yaygın bir durumdur. 🙂

yapay zeka bile cozdu olm sizi sfdhfh

Motosikleti
cbf 150
Muzo, tozlu orta larda biraz motor kullanda bize video çeksene. Gerçekten merak ediyorum :))

Ben mekanik yanı ön planda bir insanım, tamir ve bakımı rahat olmalı. Özel alet gerektirmemeli ve kullnılan sensörler otomotiv sektöründen gelmeli yani suzuki jimnydeki sensör bile v stroma uyuyor. Özetle elimd epek çok silah var zor durum için ama muzo anlamanı beklemiyor sen geminaykarla oyna biz real hayattayız hahah

Muzo, tozlu orta larda biraz motor kullanda bize video çeksene. Gerçekten merak ediyorum :))

Ben mekanik yanı ön planda bir insanım, tamir ve bakımı rahat olmalı. Özel alet gerektirmemeli ve kullnılan sensörler otomotiv sektöründen gelmeli yani suzuki jimnydeki sensör bile v stroma uyuyor. Özetle elimd epek çok silah var zor durum için ama muzo anlamanı beklemiyor sen geminaykarla oyna biz real hayattayız hahah
Yada motorunun hiç on arka dişlisini değiltirdinmi? Zor yerdende sorabilirim elektirik tesisatının nasıl bağlandıgını biliyormusun? Gerektiğinde absleri kapatmayı yada komple ecuyu iptal edip kara düzen sürmeyi. V stromda yapabilirsin elektornik gas kolu olmasına ramen throttle bıdyde kablo montajı için nokta var biliyormuydun yani gaz kolunun mıknatısları boxulsa bile yedek kablo ile gaz verebilirsin. Bütün bodyu açmayı biliyormusun herşey jis vidalarla yani acayip alet takımınada gerek yok. Muzo satış rakamlarından öte bir motor dünyası var ama bunu anlıyabilmen için yollarda olman lazım. Biraz bize video çek benim gibi

Son düzenleme:

Yada motorunun hiç on arka dişlisini değiltirdinmi? Zor yerdende sorabilirim elektirik tesisatının nasıl bağlandıgını biliyormusun? Gerektiğinde absleri kapatmayı yada komple ecuyu iptal edip kara düzen sürmeyi. V stromda yapabilirsin elektornik gas kolu olmasına ramen throttle bıdyde kablo montajı için nokta var biliyormuydun yani gaz kolunun mıknatısları boxulsa bile yedek kablo ile gaz verebilirsin. Bütün bodyu açmayı biliyormusun herşey jis vidalarla yani acayip alet takımınada gerek yok. Muzo satış rakamlarından öte bir motor dünyası var ama bunu anlıyabilmen için yollarda olman lazım. Biraz bize video çek benim gibi

la olm bizim motorun adı bile Africa ya ne anlatıyosun :) dünyanın en guvenli endurosu olur kendisi.

oyle bir anlatıyosun ki suzuki de hersey cocuk oyuncağı diğer motorlarda uffff cooo zor.ulen abarttığın hava filtresi afrikada 30 dk da bile değişir. depoyla falan oynamıyosun.

ön dişli değiştirdin mi ? tozda sürdün mü ? ne alaka yav.. sensorler jimmny den.. eee iş otomotivse alası honda da var, illaki ortak bir sürü şey vardır da tartışmaya değer mi bunu ?

asıl olay zaten bunları yapmana gerek kalmaması. üstün honda dayanıklığının en alası zaten bizim Afrika da deli

ama senin motorun da iyi yani, fiyat perfomans motoru ai nin değiği gibi :cool:

Motosikleti
cbf 150
Afrika twin yda transalpda sen 30 dakikada değiştirdiğün zaman konuşalım unutma videosunuda çekmen laızm benim gibi. Ben de herşey ispatlı :)))

Afrika twin yda transalpda sen 30 dakikada değiştirdiğün zaman konuşalım unutma videosunuda çekmen laızm benim gibi. Ben de herşey ispatlı :)))

kamyoncu son iki mesajında konuyu motordan cok kişinin kendi yeteneklerine getirdin farkındaysan.
abicim ben yapamıyorum tamam, konu buysa :)
ama senin afrikan olsa şu yeteneğinle inan seni zorlamaz, guven bana :cool:

Motosikleti
cbf 150
Abicim anlamamakta inat ediyorsun çocuk gibi, afrika twin yada gs yada ducati vs nın fabrikasını satın alırım. Bunların vereceği beygire ihtiywcım yok çünkü arazide hüçbirşey üfade etmiyor yakıt türketnekten ve komplikasyon çıkarmaktan. Bu yüzden suzuki seçtim. Kendime macera aramıyorum macerayı yaşıyorum motorla alakalı maceraya ühtitacım yok dünyayı keşfetmekle cebelleşirken. Bış işler r lax ol :))

Abicim anlamamakta inat ediyorsun çocuk gibi, afrika twin yada gs yada ducati vs nın fabrikasını satın alırım. Bunların vereceği beygire ihtiywcım yok çünkü arazide hüçbirşey üfade etmiyor yakıt türketnekten ve komplikasyon çıkarmaktan. Bu yüzden suzuki seçtim. Kendime macera aramıyorum macerayı yaşıyorum motorla alakalı maceraya ühtitacım yok dünyayı keşfetmekle cebelleşirken. Bış işler r lax ol :))

yahu kamyoncu ilk kez seni bu kadar alıngan gördüm, vallahi gurur duydum kendimle dfsdgfsdhfd

olm afrika turu yapan adamın kuşkusuz bol parası vardır. ben senin suzuki secimine bişey demedim ki ? demek ki bazen alınabiliyosun iyi iyi insansın en azından dfsgdfg
bu kadar parası olp ikinci el temiz bir suzuki 800 de alan adama daha büyük saygı duyarım.

Bak, benim de senin kadar param olmasa da şu an 1300 GS full + full alabilirim, ama almıyorum neden ? napıcam ya 1300 GS i ?
sacmalık..

Motosikleti
CBF 1000
Vay be Muzaffer'ciğim. Sana en ılımlı yaklaşan adam bile sonunda "abicim, çocuk, anlamıyorsun" çekmek zorunda kaldı. Lütfen kendini bir gözden geçir vallahi dostun kalmayacak, konularına yazan olmayacak. E o zaman ben ne okuyacağım? Dışarıda bulamadığı onayı, saygıyı, ciddiye alınmayı burada arayan asosyalleri mi okuyacağım? Yapma böyle, yapma!

Bir de çok fazla Africa diyorsun, CRF diye geçiyor sanırım bazı yerlerde, en azından bizim burada böyle, neyse. Demem o ki bu 1100 cc olan mı yoksa 1000 cc olan mı? (cc dediysem modeli işte anla.)

1000 cc olanıysa bence biraz trişka, kusura bakma ama bu kadar "Afrika da Afrika" diye sözünü ettiğine göre 1100 cc olanı olduğunu düşünek istiyorum. Ulann, lann yoksa 800cc modeli mi?

Neyse, eski eskidir. Milâdı dolmuştur hatta koyan da koymuştur (kmleri) o motor da peluze olmuştur ..

Vay be Muzaffer'ciğim. Sana en ılımlı yaklaşan adam bile sonunda "abicim, çocuk, anlamıyorsun" çekmek zorunda kaldı. Lütfen kendini bir gözden geçir vallahi dostun kalmayacak, konularına yazan olmayacak. E o zaman ben ne okuyacağım? Dışarıda bulamadığı onayı, saygıyı, ciddiye alınmayı burada arayan asosyalleri mi okuyacağım? Yapma böyle, yapma!

Bir de çok fazla Africa diyorsun, CRF diye geçiyor sanırım bazı yerlerde, en azından bizim burada böyle, neyse. Demem o ki bu 1100 cc olan mı yoksa 1000 cc olan mı? (cc dediysem modeli işte anla.)

1000 cc olanıysa bence biraz trişka, kusura bakma ama bu kadar "Afrika da Afrika" diye sözünü ettiğine göre 1100 cc olanı olduğunu düşünek istiyorum. Ulann, lann yoksa 800cc modeli mi?

Neyse, eski eskidir. Milâdı dolmuştur hatta koyan da koymuştur (kmleri) o motor da peluze olmuştur ..

ooo zamanyolcusu naber yaaa gittin sandım.

ya bu kamyoncu iyice artisleşti farlındaysan dgshd

galiba motoruna fakir motıru demem, ai nin de f/p motoru demesi moralini bozdu biraz..

yok sen on dişiyi değiştirebilir misin yok motorun elektrik tesisatına hakimmisinnnn işi motordan çıkarıp kişisel beceriye getirdi.

bana bizi dışarıdan takip eden 15 milyon moturcu yeter.

crf1000 en iyisi. ozellijle 2016 modelleri cok ovuyorlar. benim ki de 2016 sanslıyım sanırım

yaaa onu bırakta senin hocayla ne alıp veremediğin var. bişeyşer yaşanmış cok belli sgdhg

Motosikleti
CBF 1000
naber yaaa gittin sandım.

ya bu kamyoncu iyice artisleşti farlındaysan dgshd

galiba motoruna fakir motıru demem, ai nin de f/p motoru demesi moralini bozdu biraz..

crf1000 en iyisi. ozellijle 2016 modelleri cok ovuyorlar. benim ki de 2016 sanslıyım sanırım

yaaa onu bırakta senin hocayla ne alıp veremediğin var. bişeyşer yaşanmış cok belli sgdhg
Gitmedim de, arada merak edip senin mesajlarına bakıyorum. Haftalık rutinimin bir parçası hâline getirdim seni, bu sebeple beklentim yüksek. Her gün bir karikatür açmak gibi bir eylem benim yaptığım. Maksat eğlence olsun.

Kamyoncu kim vallahi bilmiyorum, birkaç yorumunda g@y olduğundan bahsetmiş (hayırlısı), muhtemelen latife yaptı ya da "ben kendime en hakarete yakın özelliği vereyim, kimse beni incitemesin" gibi bir sosyal savunma mekanizması olabilir. Bence öz güvenli biri. İnsan kelse kendine "kafama bak ya yummmmurta gibi" diyebilmeli mesela.

Zengin adamlar (akıllı olanlar da) genelde F/p ürünler alırlar, böyle bir gerçek var. Zengin biri olduğundan da bahsetmişsin. Farkındaysan kişileri bile senin üzerinden tanıyorum. Bu açıdan bakınca kullandığı motosiklet bence uygun bir seçim ama gerilmesi bence senin laf anlamaman kaynaklı da olabilir (sorry). Adam belki sıcakta pişik olmuş, bir de senin laf anlamaman ile uğraşıyor cık cık cık olmaz!

Crf1000 iyi de olsa 2016 model nedir Allah aşkına? Kitapçıkta bile "10 sene sonra çok da şeyimizdesiniz" diyor üreticiler. Yenile onu bence.

"Hoca" olayını anlamadım tam olarak. Senin mesajlarından birkaç tahmin yapabilirim sadece. Muhtemelen "Dışarıda bulamadığı onayı, saygıyı, ciddiye alınmayı burada arayan asosyalleri mi okuyacağım?" sözüme istinaden kafanda birini etiketledin ama bu genel bir söylem. Ben zaten senin iletilerini şuradan takip ediyorum. Gidip bütün konuşmayı okuyacak isteğim yok.

Forumlar böyledir. Böyle bir yerde eğlenmek dışında en fazla organizasyon, birlik ve beraberlik amaçlı var olunabilir.

Olayları kişiselleştiren, kaos arayan tipler aptal ve zavallıdır. Dışarıda yapamadığını burada "güvenli" ortamda yapmaya çalışıyordur falan .. Bu fikrim değişmez ama özellikle birini belirtmedim.

Bu yaştan sonra 15 yaşındaki ergenler gibi laf dalaşına girecek hâlim olamaz kimseyle.

NOT: Alıntından satır satır cevaplamaya çalıştım.

Gitmedim de, arada merak edip senin mesajlarına bakıyorum. Haftalık rutinimin bir parçası hâline getirdim seni, bu sebeple beklentim yüksek. Her gün bir karikatür açmak gibi bir eylem benim yaptığım. Maksat eğlence olsun.

Kamyoncu kim vallahi bilmiyorum, birkaç yorumunda g@y olduğundan bahsetmiş (hayırlısı), muhtemelen latife yaptı ya da "ben kendime en hakarete yakın özelliği vereyim, kimse beni incitemesin" gibi bir sosyal savunma mekanizması olabilir. Bence öz güvenli biri. İnsan kelse kendine "kafama bak ya yummmmurta gibi" diyebilmeli mesela.

Zengin adamlar (akıllı olanlar da) genelde F/p ürünler alırlar, böyle bir gerçek var. Zengin biri olduğundan da bahsetmişsin. Farkındaysan kişileri bile senin üzerinden tanıyorum. Bu açıdan bakınca kullandığı motosiklet bence uygun bir seçim ama gerilmesi bence senin laf anlamaman kaynaklı da olabilir (sorry). Adam belki sıcakta pişik olmuş, bir de senin laf anlamaman ile uğraşıyor cık cık cık olmaz!

Crf1000 iyi de olsa 2016 model nedir Allah aşkına? Kitapçıkta bile "10 sene sonra çok da şeyimizdesiniz" diyor üreticiler. Yenile onu bence.

"Hoca" olayını anlamadım tam olarak. Senin mesajlarından birkaç tahmin yapabilirim sadece. Muhtemelen "Dışarıda bulamadığı onayı, saygıyı, ciddiye alınmayı burada arayan asosyalleri mi okuyacağım?" sözüme istinaden kafanda birini etiketledin ama bu genel bir söylem. Ben zaten senin iletilerini şuradan takip ediyorum. Gidip bütün konuşmayı okuyacak isteğim yok.

Forumlar böyledir. Böyle bir yerde eğlenmek dışında en fazla organizasyon, birlik ve beraberlik amaçlı var olunabilir.

Olayları kişiselleştiren, kaos arayan tipler aptal ve zavallıdır. Dışarıda yapamadığını burada "güvenli" ortamda yapmaya çalışıyordur falan .. Bu fikrim değişmez ama özellikle birini belirtmedim.

Bu yaştan sonra 15 yaşındaki ergenler gibi laf dalaşına girecek hâlim olamaz kimseyle.

NOT: Alıntından satır satır cevaplamaya çalıştım.

ben de sırayla gideyim,

"ben kendime en hakarete yakın özelliği vereyim, kimse beni incitemesin" gibi bir sosyal savunma mekanizması olabilir. "

vay canına etkilendim, pskoloji den anlıyosun azizim.

f/p ürünü almasına bişey demedim ki ?

önce buraya cıkacak motor soyleyin heheyyyt dedi , yetmedi bmw honda goremiyorum diye başlık açtı, yetmedi neden afrika yok diye takıldı bana.

bunlar hoşuma gider, takılsın zaten.

ben de suzi dışında bir sürü modelle bu işin olacağını milletin kendi motorunu dunyanın en iyisi sandığınını yazdım. ai nin bile son cumlesi aynı benim yazdığım ssfds

bizimki bu motoru ikinci el 450 ye falan aldı sanırım. baktı afrika da işler kotu gidiyor motoru orda bırakır cok mantıklı yani fazla canı yanmaz. sfdhg

cok zenginim dese de tenere nin yuksek fiyatı onu suzi ye itti, biliyorum yaaa kendi soyledi.

hoca olayını nasıl anlamadın ya. adama üstü kapalı neler dedin. hem ben hem o anlık bir şok geçirdik. neyse, gecmiş gecmişte kalsın ;)

Motosikleti
cbf 150
Muzo ben fiyat performansdan öte seçimler yaparım yazdıgım gibi.

Amaç önemli bende amacı yerine getiricek aleti alırım.

Neden 2el aldıgıma gelirsek ben iş yapıyorum bir mal 2000km de bile değilse ve çok uygunsa neden salak gibi full para verip alim??

Sadece özel bir motor varsa ve sadece bana ait olucaksa o zaman paraya kıyarım veya vespada oldugu gibi pşyasada ikinci eli bile birinci el fşyatındaysa gider sıfır alırım.

Benim takıntım yok, motoru canım istersede bırakır gelirim diyede durumum yok ama konteynerla dönecek ben uçakla dönerken.

Muzo bak ben video çekip anlatıyorum hadi bize başkasının olmayan bir afrika videosu çeksene bakımı ı falan yaparken yada yaban arazilerde dolaşırken.

Benim grubumdaki adamlarda ki videoda görüceksiniz yakında hell angels bile var bu adamlar istediği motor alırlar offroada sokarlar onlar bile yamaha yada suzuki seçiyor offroadda anla sen durumu.

Bence biraz yol almalısın bana kalırsa 125cc birşeyim var ve büyük cc özleme çekiyosun olabilir zamanla gelir büyük ccde ama seninkinden güçsüz motorla ben dünya turu yaptım o yüzden bana kalırsa karakter meselesi alınma :))) sen internet leblebesisin gübi geldi bana biraz

Son düzenleme:
Motosikleti
CBF 1000
1-) pskoloji den anlıyosun azizim.

2-) önce buraya cıkacak motor soyleyin heheyyyt dedi , yetmedi bmw honda goremiyorum diye başlık açtı, yetmedi neden afrika yok diye takıldı bana.

3-) hoca olayını nasıl anlamadın ya. adama üstü kapalı neler dedin. hem ben hem o anlık bir şok geçirdik. neyse, gecmiş gecmişte kalsın ;)

Dünden beri cevap yazmaya çalışıyorum ancak forum berbat durumda. Her anlamda bu kadar kalitesiz bir ortamda takılmayı reddediyorum, kendime de yediremiyorum. Muzaffer Bey, şimdiden kusura bakma. İnsanın kendisine biraz saygısı olmalı, Yine de seni cevapsız bırakmak istemedim.

1-) Kim anlamıyor ki .. danışmanı olan psikolog arkadaşlarım da var ancak yeteri kadar gözlem yapsan bile yeter. Buda ne demiş; "gözlemler sizin öğretmeninizdir."

2-) Ben okumadım sayfa sayfa yazıları, ondan dolayı gözümden kaçmış demek ki.

3-) Anladım, soyisminin ilk iki harfi OC olan (bu mesajlar tesadüf olamaz) kişiden bahsediyorsun da "hoca" falan, orasını anlamadım. Aman, bana ne. Bana "hocayım" diyene "ben de senin kocanım" derim. Felsefem bu. Hoca, üstat, reis falan çekemem bu yaştan sonra. Kral, bey, ağabey kendine bunları demez, dedirtir.

Kendine "şuyum buyum" diyenin babasının düşmanlarını atla kaçırırım.

Neyse, elveda. Sen de burada boşuna vakit harcama. Bir de dandik 1000 cc Afrika motosikletini yükselt.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar