Orta Segment Motosiklet Tavsiyesi

Asfalttan çıkma merakım var ama Tracer'la çıkacağımı hiç zannetmiyorum, şu sıralar tamamen asfalt odaklıyım.
%80 tek, %20 artçılı sürerim totale vurduğumuzda.
Belki XSR'da sadece uzun sürüşler Tracer'a kıyasla daha yorucu olabilir.
Konuştukça Tracer'a doğru kayıyorum, kafam allak bullak oldu..

Uzun sürüş biraz kişinin tercihlerine de bağlı, MT09 ile Avrupa turu yapan manyak da var, hoş adı üstünde manyak :D

XSR o kadar öne eğik bir motor değil, ama tabii ki Tracer kadar rahat oturuşlu da değil.
XSR'da biraz daha fazla sürüş dinamiği olur elinde, artçıyı sağa sola götürmek için alırsın ama misal kız arkadaşınsa onunla hadi Bursa'ya gidelim dersen biraz zul olur. Artçı için en büyük konfor sağlayan şeylerden biri topcase, o da XSR'da pek olmaz. Artçı ile o 20% de olsa düzenli olarak sürme niyeti varsa Tracer daha doğru tabii ki.

Uzun bacak motorun varsa asfalttan çıkmayı da seviyorsan çıkarsın =))

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Khaira düşündüğün tüm Japon alternatifler güzel. Seçeceğin marka model ne olursa olsun en büyük hedefin kısa zamanda büyük arıza çıkarmayacak bir motoru almak olsun. Çünkü bunda da başına bir iş gelirse motosiklet işine tövbe edeceğini düşünüyorum.

Khaira düşündüğün tüm Japon alternatifler güzel. Seçeceğin marka model ne olursa olsun en büyük hedefin kısa zamanda büyük arıza çıkarmayacak bir motoru almak olsun. Çünkü bunda da başına bir iş gelirse motosiklet işine tövbe edeceğini düşünüyorum.

Bu sefer kenara bu gibi durumlar için bir miktar para ayırdım. Muhtemelen ne alırsam alayım ilk işim servise gidip bana kısa vadede problem çıkarabilecek her şeyi yenilemek olacak, en azından kafam bir süre rahat olsun :) Artık motora fazla anlam yüklemekten ziyade, en azından bir süreliğine "şehir içinde kolay ulaşım yöntemlerinden birisi" olarak bakacağım. Duygusal anlamda son birkaç ay gerçekten çok zorluydu, sizin de dediğiniz gibi bir seferi daha kaldıramayacağım.. :mrgreen:

Uzun sürüş biraz kişinin tercihlerine de bağlı, MT09 ile Avrupa turu yapan manyak da var, hoş adı üstünde manyak :D

XSR o kadar öne eğik bir motor değil, ama tabii ki Tracer kadar rahat oturuşlu da değil.
XSR'da biraz daha fazla sürüş dinamiği olur elinde, artçıyı sağa sola götürmek için alırsın ama misal kız arkadaşınsa onunla hadi Bursa'ya gidelim dersen biraz zul olur. Artçı için en büyük konfor sağlayan şeylerden biri topcase, o da XSR'da pek olmaz. Artçı ile o 20% de olsa düzenli olarak sürme niyeti varsa Tracer daha doğru tabii ki.

Uzun bacak motorun varsa asfalttan çıkmayı da seviyorsan çıkarsın =))

Kafamdakiler biraz daha şekillendi, teşekkür ederim yorumlarınız için. :) Paramın yettiği tertemiz bir XSR'a denk gelirsem bakmak için gideceğim. Şimdilik Tracer 700 ile devam ediyorum araştırmama. Motoru alınca da İstanbul'da katılabilen forum üyelerine bir baklava ısmarlayayım, bu kadar derde az ortak olmadınız benimle :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motoru alınca da İstanbul'da katılabilen forum üyelerine bir baklava ısmarlayayım, bu kadar derde az ortak olmadınız benimle :)

İstanbullu arkadaşlar benimle bu konuda hemfikirdir, baklavayla kurtulamazsın. Köfte şart.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu sefer kenara bu gibi durumlar için bir miktar para ayırdım. Muhtemelen ne alırsam alayım ilk işim servise gidip bana kısa vadede problem çıkarabilecek her şeyi yenilemek olacak, en azından kafam bir süre rahat olsun :) Artık motora fazla anlam yüklemekten ziyade, en azından bir süreliğine "şehir içinde kolay ulaşım yöntemlerinden birisi" olarak bakacağım. Duygusal anlamda son birkaç ay gerçekten çok zorluydu, sizin de dediğiniz gibi bir seferi daha kaldıramayacağım.. :mrgreen:

Kafamdakiler biraz daha şekillendi, teşekkür ederim yorumlarınız için. :) Paramın yettiği tertemiz bir XSR'a denk gelirsem bakmak için gideceğim. Şimdilik Tracer 700 ile devam ediyorum araştırmama. Motoru alınca da İstanbul'da katılabilen forum üyelerine bir baklava ısmarlayayım, bu kadar derde az ortak olmadınız benimle :)

Bence de Tracer'i alınca bizim köfte turlarından birine katılın, köfte şart. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Acımayan kas gelişmez be =)
Geçen 6-7 arkadaşımı dürtükledim hadi Ayvalık'a gidip tost yiyip gelelim diye, kimse yanaşmadı. Soktun aklıma yapıcam onu bi ara =)

Öyle bir şey istersen ve tek kalmışsan haber et bana, gelirim. Özelden numaramı atıyorum sana.

Son düzenleme:
Yeni motora alışsın hele onu da yaparız. Ben ilk günden zorlamak istemedim :queen:

Abi sen buraya hadi kalkın Mardin’e kebap yemeye gidiyoruz de ben herkesten önce kapıda hazır olurum :) Her paylaşımında imrenerek bakıyorum ya ne güzel çıkıp gidiyorlar 2 motor 3 motor diye :)

Heyecanımı önden paylaşmak istedim dayanamadım, yarın sabah hayırlısıyla Yamaha Premium’da yeni motorum için ekspere giriyoruz. :) Süpriz bir aksilik çıkmazsa akşama ufak bir bilgilendirme yapma niyetindeyim heheh :) Heyecandan nasıl uyuyacağız acaba… Herkese sevgiler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar