Orkun Olgar neden Africa kullanıyor ?

Lars pzevengi ölmüyor, ölmez de o gamsız adam. Basçı Cliff Burton ölmüştü turne sırasında kaza yapılmış, bu da camdan uçup ölmüştü.
Metallica black albümü çıkınca en iyi davulcu sıralamalarında Lars en üstteydi. Dünyanın en iyi davulcusu diye o zamanki yeni yetmeler arasında konuşulurdu. Dünya sıralamasındaki 10. davulcu ise Slayer den Dave lombardo ( benim nickimin geldiği kişi) yer alırdı. Bence Dave Lombardo gelmiş geçmiş heavy metal davulcuları içinde açık ara en iyi olandır. Larsa gıcıklığım taaa 1990 yılından gelir. Hak etmediği şekilde popüler olmuştur ve normal bir davulcudur. Ama Dave yada Sid efsane davulculardır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lars pzevngi ölmüyor, ölmez de o gamsız adam. Basçı Cliff Burton ölmüştü turne sırasında kaza yapılmış, bu da camdan uçup ölmüştü.

valla şimdi cliff in genc yasta olumu uzucu, tamam.

ama cliff yerine lars ölseydi çok daha kötü olurdu.

bestelerin yuzde 90 ı lars/james yaptı.

o yuzden lars daha kıymetli, üzgünüm :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Yazık yahu olan garibim Jason "the new guy" Newsted'e oldu. Kadrini kıymetini bilemediler emekçi gardaşımızın.

Dostum, Metalica bascı ararken bir barda clifi dinliyorlar. Gruba katılmasını ve şehir değiştirmesini isteyince clif kabul etmiyor. ve metalica clifin olduğu şehre taşınıyor.
Olaya sadece beste olarak bakmamalısın. Metalicaya metalica ruhunu veren kişiden bahsediyoruz. Muhtemelen senin yaşın genç . o zamanları bilmezsin. adece müzikten bahsetmiyoruz. Hayata bakıştan bahsediyoruz.
Yeni nesil biraz farklı tabii. Sizler daha özgürsünüz.
Bizim zamanımızda metalciler parmakla gösterilir ve pek sevimezlerdi. Gerçi metalci diye takılan çok da serseri vardı. Onları bende sevmezdim ama gerçekten bu işin ruhunu yakalamış kişiler şu anda aramızdalar.

dünyanın en iyi davulcusu..

puhajshaha

ulen lise günlerine götürdün beni lamborda kardes...

"metalllica ne yaaaa anathema metallica nın aansı ziker."

yıl 1998-1999 falan liseli burak :)

ben aslında oyle dusunmuyodum da hep dallama çevre işte...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

13. sayfada konuyu Orkun Olgar'dan metal müzik tarihine getirdik, bu hız ve gayretle devam edersek 1-2 sayfa içinde konuyu köfteye bağlamayı başaracağız.

tamamen cyan ın suçu..

Motosikleti
1190 ADV
13. sayfada konuyu Orkun Olgar'dan metal müzik tarihine getirdik, bu hız ve gayretle devam edersek 1-2 sayfa içinde konuyu köfteye bağlamayı başaracağız.
Hemen bağlamayın acıktım iyice... birde niye köfte ? Her yerde yapıldığı için mi. Cağ kebab falan kovalasana...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cağ kebab falan kovalasana...
Allah'ın gücüne gitmesin ama sevemedim be, kayış gibi, çiğnenmiyor. Hatta Erzurum kongresinin yapıldığı yerin karşısındaki meşhur yere gittik, yine de sevemedim. Hesabı ödeyemedik de rehin bıraktılar beni, ben de kebap kesme kısmında restoranda mecburi çalıştım (şaka tabi)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayatta en kıl kaptığım sürücü tipi, yeteneği kullanmakta olduğu motorun hacminden daha az olup paso düzde 110-120 km üzerine çıkamayıp bize güvenli sürüşü öğütleyen yeteneksizlerdir. Ben zaten 110-120 gıv gıv sürecek olsam yemişim modunu, Brembo Staylemasını, ters maşa amortisörünü, alırım dandik bir 250

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Metallica black albümü çıkınca en iyi davulcu sıralamalarında Lars en üstteydi. Dünyanın en iyi davulcusu diye o zamanki yeni yetmeler arasında konuşulurdu. Dünya sıralamasındaki 10. davulcu ise Slayer den Dave lombardo ( benim nickimin geldiği kişi) yer alırdı. Bence Dave Lombardo gelmiş geçmiş heavy metal davulcuları içinde açık ara en iyi olandır. Larsa gıcıklığım taaa 1990 yılından gelir. Hak etmediği şekilde popüler olmuştur ve normal bir davulcudur. Ama Dave yada Sid efsane davulculardır.

Davulculardan pek anlamam ama Slayer mı Metallica mı diye sorulsa her zaman Slayer derim. 🏴

Davulcu denince de ilk olarak aklıma John Bonham (Bonzo) geliyor nedense.

Metallica'ya zamanında napster dosya paylaşım şeyi çıktığında aman bizim parçalarımızı korsan paylaşıyorlar diye mahkemeye vermeleri geliyor. O zaman söyledikleri şarkılarla ters düşüp büyük müzik dağıtım tekellerinin kuklası olmakla suçlamıştım onları, şimdi bir yerde metallica duysam keyifle dinlerim ama bedava bile olsa bilgisayarıma indirmedim o mevzulardan sonra. Halbuki Iron Maiden ne güzel yapmıştı o devirde hangi ülkelerden bizim müzikler en çok korsan indiriliyor demek ki oralarda bizi seven çok var değil kendi kullandıkları uçakla gidip konser veriyorlardı.

Metallica'nın canlı performansları süperdir tabi ki, 1993 yılında inönü stadındaki konserleri büyük bir olaydı.

Motosikleti
K 1600 GTL
Uğur Ertekinin bir videosunda izlemiştim Saatte 70 km hızla yapılan çarpışmalı kazalarda istatistiksel olarak ölüm ihtimali % 100 müş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Hmmm... Bir sürü isim var ama "efsane metal davulcusu" deyince benim aklıma ilk gelen Portnoy oluyor. :) (Allah'ın manyağı...) (Lars kim ya? Osuruk...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Allah'ın gücüne gitmesin ama sevemedim be, kayış gibi, çiğnenmiyor. Hatta Erzurum kongresinin yapıldığı yerin karşısındaki meşhur yere gittik, yine de sevemedim. Hesabı ödeyemedik de rehin bıraktılar beni, ben de kebap kesme kısmında restoranda mecburi çalıştım (şaka tabi)

Bu ne yahu? Cağ kebabı kesen plaza beyaz yakası pozu 🤣💦

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Az önce Instgramda videosu denk geldi, adama zorla GS'i çok seviyorum dedirtmişler :D

Sanırım çoğumuz motosikleti bir zevk, hobi ve altını benzer daha bir çok duyguyla dolduracağımız araçlar olarak görüyor ve kullanıyoruz. Bu nedenle otomobil üreticilerinde gördüğümüz endüstriyel yarışın dışında, motosiklet kültürünün az önce saydığım duygular çerçevesinde gelişmesini isteyenlerden birisiyim.
Bugün retro bir otomobil almak isteyenlerin eski araçları alıp restore / modernize ederek kullanmaktan başka şansı var mı?
Ama motosiklet üreticileri eskiye dair ruh taşıyan ve bakmaktan, sürmekten keyif alacağımız modelleri yeniden üretebiliyorlar ve son yıllarda da buna hız vermiş durumdalar.
Yakından takip etmesem de BMW R Nine T - R12 GS - Triumph Bonneville - Kawasaki Z900 ve 650 RS - Yamaha XSR 900 GP -Harley D Sportster, Moto Guzzi V7 Stone vs...gibi modeller bu üretimlere örnek.
Ben bu retro tasarımları gördükçe mutlu oluyorum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar