baloda davetlerde giyerim frak
kurbağaya basınca eder bir vrak
boşver, iki lafın belini kırak
abi gel şu şiir işini bırak
aşık beyhude
hahhahha mt de sesli güldüğüm yorumlar arasına arşivledim :mrgreen:
baloda davetlerde giyerim frak
aşık beyhude
----adı üstünde beyhude.ciddiye alınmaz.baloda davetlerde giyerim frak
aşık beyhude
Yani şefaate inanıyorsunuz değil mi?
-bu ve diğer üyelerin---bni Kesir : De ki: Bütün şefaat Allah'ındır. Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Sonra hepiniz O'na döndürüleceksiniz.
Muhammed Esed : De ki: "Şefaat (hakkını verme yetkisi) yalnız Allah'a aittir: Gökler ve yer üzerindeki hakimiyet (yalnız) O'nundur ve sonunda yalnız O'na döndürüleceksiniz".
not ve yorumlarından anlaşılan bana göre---------ŞEFAAT TEK RESÜLE AİTTİR.Allah .c.c.şefaat etmez ya rahmandır,ya rahimdir ya da kahhardır.Şefaat hakkı ancak ümmetleri için resül veya peygamberleredir.Elmalı hamdi bey ve diğerleri yanlış tefsir ede bilirler.
Ayrıca--
De ki: "Şefaat (hakkını verme yetkisi) yalnız Allah'a aittir: Gökler ve yer üzerindeki hakimiyet (yalnız) O'nundur ve sonunda yalnız O'na döndürüleceksiniz".
buradaki O'nundur veya O,na kelimeleri işarettir.Allaha c.c döndürüleceksiniz de demiyor..İşaret edilen de ''O ''Muhammed s.av. dir.Kur'an ı anlamak öyle basit ve kolay değildir.
---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:25 ----------
ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.NİKCİ-MotorKafa olanında anlayışı sınırlıdır.tşk
--Bu meseleler derinn meseleler..şefaat Allah'tandır. O dilediğine verir,
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
Ya ne söylemek istiyorsunuz bir türlü anlayamadım, sanki Hz. Muhammed(S.A.V) bir peygamber değil de bir Tanrı gibi konuşuyorsunuz. Buradaki ayete O yerine Hz. Muhammed'i koyarsanız,
yerlerin ve göklerin sahibi Hz. Muhammed mi oluyor? Dikkatli olun şirk bıçak sırtıdır ve tehlikelidir..
keyfiyet sizlerin.Bu siirli protestonun duranadam gibi dalga dalga yayılmasını bekliyorum
#dirensiir
ben tanrı tanımam. Ben Allahı tanırım. Tanrı çoktur. Ateş tanrısı, su tanrısı, cart tanrısı, curt tanrısı. Allah c.c tektir. Tanrı kelimesi bana terstir. Tanrıların canı ceheneme. Allahta bi tanrı değilmidir diye soracak varsa diğer osuruktan tanrılarla bi kefe ye koymak demektirki bu Allaha şirk koşmak demektir.diğer tanrı denilen şeyler benim için yoktur. Tanrı kelimesi bir çok şeye kullanılır. Allah tektir.
O zaman kelime-i şehadet getirirken ne diyorsunuz, Allah'tan başka Allah yoktur mu diyorsunuz?
Olaya sizin pencerenizden bakmaya çalıştım, Allah'tan başka ilah yoktur dendiğinde de yine aynı tepkiyi mi verirsiniz? Yani Tanrı kelimesi mi problem?
Anna adama bak, tek yumrukta tüm tanrıları Allah'ın cehennemine gönderdi ya la !!! Yaşşaaa ::alkiis:: ::alkiis::
Bunu nasıl başarabiliyorsun (adem'i anlamayı) ?? Çok nadir bir yeteneğe sahip olmalısınız :wiinkk:
ben tanrı tanımam. Ben Allahı tanırım. Tanrı çoktur. Ateş tanrısı, su tanrısı, cart tanrısı, curt tanrısı. Allah c.c tektir. Tanrı kelimesi bana terstir. Tanrıların canı ceheneme. Allahta bi tanrı değilmidir diye soracak varsa diğer osuruktan tanrılarla bi kefe ye koymak demektirki bu Allaha şirk koşmak demektir.diğer tanrı denilen şeyler benim için yoktur. Tanrı kelimesi bir çok şeye kullanılır. Allah tektir.
İslam'dan önce putlara tapılırdı.Bu putların birçok ismi vardı.Ay tanrısı denilen put'un ismi "Ellah" mış.Araştırırsan kontrol edebilirsin.Oradan gelir.Ayrıca "Amin" de "Amen" den gelir ki onunda kaynağı 2000 yıl öncesinden "RA" dan gelir.Onu da araştırarak kontrol edebilirsin.Bu saydıkların arasında da en sevdiğim "GOD OF THE WAR" dır :king:
bırak RA yı Ma.oku Külhuvallahü.yü---
---sana göre dediğin olabilir,İslama göre Allah.c.c. ve ben size bu gerçeği tebliğ ettim.Mahşerde AMAN YA RABBI AMAN YARABBİ beni dünyaya gönderde iman edeyim diye yalvarma.Okudum zaten merak etme.Amon Ra.
Vazgeçtim...