Orhan Afacan - Şiir köşesi

---sana göre dediğin olabilir,İslama göre Allah.c.c. ve ben size bu gerçeği tebliğ ettim.Mahşerde AMAN YA RABBI AMAN YARABBİ beni dünyaya gönderde iman edeyim diye yalvarma.

Bidakka, mahşer zamanı sur'a 2.kez üflenmesi ile başlamıyor mu ? İlk üflendiğinde de kıyamet kopacağına ve maddesel dünya yok olacağına göre mantıklı bir insan yok olmuş bir dünyaya dönmek için neden yalvarsın ? :)

Dediğim olabilir değil! kesin kanıtlanabilir bilgidir.Büyük patlama hakkında ne düşünüyorsun?
---büyük patlama heranda binlerce içinde oluyor.elektirik ''enerjisinin devamlı olması için devamlı patlama halindedir.Sorduğun BİGBANG ise hiç mühim değil.Bu patlamaya star veren Bir ve tek Allah'tır.İlimde,alimde vs. onun emrine dolaylı dolaysız uymaktadır. tşk

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
1.İlk üflendiğinde de kıyamet kopacağına ve maddesel dünya yok olacağına göre
2.mantıklı bir insan yok olmuş bir dünyaya dönmek için neden yalvarsın ? :)

1. maddesel dünyanın yok olmayacağına dair işaretler var ayetlere bakıldığında
2. bu daha çok pişmanlık ve ikinci bir şans istemeyi anlatıyor

Bidakka, mahşer zamanı sur'a 2.kez üflenmesi ile başlamıyor mu ? İlk üflendiğinde de kıyamet kopacağına ve maddesel dünya yok olacağına göre mantıklı bir insan yok olmuş bir dünyaya dönmek için neden yalvarsın ? :)
--sen ikinci SUR' u mahşerdemi sanıyorsun...?Dünyaya geldiğinde popona vurulmasaydı bana bu metni yazamayacaktın yani ölüydün.Diğert değişle ikinci SUR ebehanımın doğan çocuğa vuruş ile aldığı starttır.TIP uzmanlarına sor.Mahşer işine kaldınmı geri dönüş yok.
Onun için Allah ve Muhammede burda inanmaya bak.
HER DİLDE BİR BAŞKA GÜZEL
MUHAMMEDER RESULÜLLAH.sav.
YENİ BİR ŞİİRİMDİR.HENÜZ PAYLAŞMADIM
ORHAN AFACAN

Ayette Allah öyle beyan ediyor yani bu arkadaşın dediği yukarıda yazdığı ayeti kerimedir, o kadar pişman olunuyorki tekrar gönder diyor, o ayette kıyamet kopmuş değil o ölende farkında bu yüzden kıyametten önce ölen bu şekilde pişman oluyor.

Müminün suresi:99 -100

99. Nihayet onlardan (müşriklerden) birine ölüm gelip çattığında: «Rabbim! der, beni geri gönder;»

100. «Ta ki boşa geçirdiğim dünyada iyi iş (ve hareketler) yapayım.» Hayır! Bu onun ağzından çıkan (boş) bir laftan ibarettir. Onların gerisinde ise, yeniden dirilecekleri güne kadar (süren) bir berzah vardır.»

Sözlükte «engel» anlamına gelen «berzah», ölüm ile başlayıp, yeniden dirilmeye kadar geçen süreyi ifade eden dinî bir terimdir.

Big Bang= Büyük Patlama.Türkçesi yani farklı birşey değil.Neyin içinde ne patlıyor anlamadım.Kanıtlanabilir bir olay çözülebilir bir problem var karşımızda.Ancak bilgin yeterli değil ise söylemen yeterli.Allah'tan yardım istemene gerek yok:wiinkk:

---büyük patlama heranda binlerce içinde oluyor.elektirik ''enerjisinin devamlı olması için devamlı patlama halindedir.Sorduğun BİGBANG ise hiç mühim değil.Bu patlamaya star veren Bir ve tek Allah'tır.İlimde,alimde vs. onun emrine dolaylı dolaysız uymaktadır. tşk

--sen ikinci SUR' u mahşerdemi sanıyorsun...?Dünyaya geldiğinde popona vurulmasaydı bana bu metni yazamayacaktın yani ölüydün.Diğert değişle ikinci SUR ebehanımın doğan çocuğa vuruş ile aldığı starttır.TIP uzmanlarına sor.Mahşer işine kaldınmı geri dönüş yok.
Onun için Allah ve Muhammede burda inanmaya bak.
HER DİLDE BİR BAŞKA GÜZEL
MUHAMMEDER RESULÜLLAH.sav.
YENİ BİR ŞİİRİMDİR.HENÜZ PAYLAŞMADIM
ORHAN AFACAN

Güzek kardeş iyi güzel şiir yazdında yanlış bilgi verme alakası yok ebenin çocuğa vurmasıyla, aşağıda ayet gayet açık anlamayana anlatabilirim...

Kuran ı kerim okursanız Türkçesinden kendi dilimizden herşey apaçık orta ilk sur ve ikinci sur var.

Birincisi herşey ölüyor yok oluyor ikincisi aynen diriliyor sen ben herkes...

Big Bang= Büyük Patlama.Türkçesi yani farklı birşey değil.Neyin içinde ne patlıyor anlamadım.Kanıtlanabilir bir olay çözülebilir bir problem var karşımızda.Ancak bilgin yeterli değil ise söylemen yeterli.Allah'tan yardım istemene gerek yok:wiinkk:

TAYFUN SUN BORASIN
KAFANI BOŞA YORASIN
MAHŞERDE SIKIŞINCA
YARDIMI KİMDEN SORASIN
diyorum ORHAN AFACAN

Güzek kardeş iyi güzel şiir yazdında yanlış bilgi verme alakası yok ebenin çocuğa vurmasıyla, aşağıda ayet gayet açık anlamayana anlatabilirim...

Kuran ı kerim okursanız Türkçesinden kendi dilimizden herşey apaçık orta ilk sur ve ikinci sur var.

Birincisi herşey ölüyor yok oluyor ikincisi aynen diriliyor sen ben herkes...

YOK OLAN BEDEN VS.DİR,RUH YOK OLMAZ.aSonra bir hususu bir ayetle sabitlemeyiniz.Hadisler,Ehlibeyt ile diyalağo gir.

---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:34 ----------

1. maddesel dünyanın yok olmayacağına dair işaretler var ayetlere bakıldığında
2. bu daha çok pişmanlık ve ikinci bir şans istemeyi anlatıyor
---kiyamet kopmasını Allah 'a bırak,
kopmadan önce kulluğa bak.
Siteden ayrılıyorum not bırak
sonra cevaplarım tşk.

ben pes ettim, şiiri yazan arkadaşların engin bilgileri karşısında.... (!)
çünkü en büyük cehalet cahilliğinin farkında olmamaktır..

YOK OLAN BEDEN VS.DİR,RUH YOK OLMAZ.aSonra bir hususu bir ayetle sabitlemeyiniz.Hadisler,Ehlibeyt ile diyalağo gir.

---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:34 ----------

---kiyamet kopmasını Allah 'a bırak,
kopmadan önce kulluğa bak.
Siteden ayrılıyorum not bırak
sonra cevaplarım tşk.

Hadis ve ehlibeyt Allaha din öğretecekse sen gerçekten çok cahilmişsin be kardeşim...

Kuran-ı kerim okuma-MAnın tezahürleri...

Allah muhafaza Hidroelektrik santrallerinden de elektrik üretiliyor desek, haşa Mahşer günü elimizden tutan olmayacak orhan afacan bey'e göre..

Ne zaman seni görsem sanki Kabe'deyim - Orhan Afacan

http://youtu.be/zGSUC_Apnpg

Ne zaman seni görsem, Kâbe’deyim
Sık görüşelim Hacı Arkadaşım.
Kâbe’yi gören gözünden öpeyim,
Sık Görüşelim Hacı Arkadaşım.

Hastalanırsan yine başındayım
Pamukla su verme telaşındayım.
Sana hizmette hep genç yaşındayım
Sık görüşelim Hacı Arkadaşım.

Anlatma sık sık gördüğün rüyayı.
Her zaman pusuda düşün riyayı
Fani bir aşkla sevelim dünyayı
Sık Görüşelim Hacı Arkadaşım…

Duaya başla ben; Âmin, diyeyim.
Gözyaşlarını gözümle sileyim.
Kendimi senle cennette bileyim
Sık Görüşelim Hacı Arkadaşım..

İhramı giyelim yine Teninde
En çok istediğin budur senin de
Ecri çok Allah için sevmenin de
Sık Görüşelim Hacı arkadaşım.

Özlemin fazla Kâbe’ye senin de
Hep ordasın çare olsa elinde.
Huzurumsun, ruhumsun bedenimde

Sen Hıra’ya git; ben Sevr’de kalayım.
Peygamberi dizimde yatırayım.
Gördüklerimi, gel de anlatayım
Sık Görüşelim Hacı Arkadaşım

Anılar bir yanda, dua bir yanda
Bizden bahtiyarı var mı dünyada
Galiba ömrüm sona yaklaşmada.

Hamza’nın yası var Uhut dağında.
Ben olayım Vahşi’nin tuzağında.
Muhammed de, Gül’ açsın dudağında

Ne büyük değil mi İmanın Kadri
İmanla kazandı o büyük Bedri.
Verse de Hak hasretine sabrı.

Kol kola gezdik seninle Tavafta.
Namazlara durduk yan yana safta.
Yıl gibi geliyor sensiz bir hafta
*** GÖRÜŞELİM HACI ARKADAŞIM
ORHAN AFACAN

Son düzenleme:
güzel bir çalışma ,,,
ama her yazdığınız şiire tek tek konu değilde bir başlık altında toplarsanız daha iyi olur,
aynı başlıkta devam eder gidersiniz orhan bey ordan takip ederiz bizde,,,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar