Hızlıal'dan yaklaşık sene önce bir çamaşır makinesi aldım. Çok geç teslim oldu. Geldikten sonra servis gelip kutusunu açtığında makinanın üst kapağının kırık olduğunu farkettik.
Hızlıal'a iade ettim kargo ile. İade kabul etmediler. Yaklaşık 1 ay kavga gürültüden sonra tüketici hakem heyetine başvurdum. Yaklaşık 6 ay sonra parayı iade etmek zorunda kaldılar hakem heyeti kararı ile.
Hepsiburada'dan açıldığı günden beri alışveriş yapıyorum. Bazı ürünlerde pahalıdır, bazı ürünleri geç tedarik eder vs ama hiç bu şekilde sıkıntı çıkartmadılar.
Internetten almak ile mağazadan almak arasında servis açısından fark yok. Sadece ithalatçısının ürünü olduğundan emin olun. Servis satışı yapan siteler/mağazalar vermiyor, ithalatçısı veriyor.
İstanbul Bilişim ise fabialife'ın söylediği gibi bazı ürünleri paralel ithalat yoluyla getiriyor. Yani servisi kendisi sağlıyor. Onlardan 1 kez ürün aldım, başıma bir iş gelmedi. Ama aldığınız ürün bozulursa sıkıntı çıkabilir. Ayrıca paralel ithalat bilgisayarların çoğunda Türkçe klavye olmuyor.
Benim tavsiyem, Teknosa, Hepsiburada, Vatan Bilgisayar vs gibi bilinen sitelerde fiyat karşılaştırması yaparak almanız. Birinde bir ürün daha ucuzken diğerinde başkası ucuz oluyor.
Sahibinden, N11, GittiGidiyor'dan ise bilgisayar, beyaz eşya vs konusunda ben olsam uzak dururum. Ürünün garanti durumu, ithalatçı ürünü olup olmadığı belli olmuyor. Bazı satıcılar uygun fiyatla "refurbished" ürün satıyor. Yani fabrikaların arızalı ürünleri tamir edip tekrar paketleyip sattığı ürünler. Bu yüzden eğer 2.el almıyorsanız seri ilan sitelerinden almayı bence tercih etmeyin.