Önerilerinizi bekliyorum TVS Dişli Küçültme

Herkezın simdiden bayramını kutlarım , tvs apache ön dişli 13 bunu ben 15 yükselticem hız artması ve uygun sürüşte titreşim azalması için fakat 13den 15'e yükselen bir motorsıklette kaç km hız artışı olur bunu cok merak ettım ınternette arastırmalarıma göre 15 fakat kulaktan duymaya göre 8 bu arada orjinali kalsın demenıze gerek yok kararımı verdim nasihatlar sahibine kalsın bana cevap verin yeter bu forumlarda adamın motoru yok fikir verıyor kusura bakmayın sadece cevap verın umarım sert bir tepki koymamışımdır :p:)

Ön dişliyi orjinalinden 1 diş büyük yapabilirsin. Son hızı 3-5 km artar yokuş aşağı. Ön dişliyi 2 artırmak motoru gereksiz kastırmaya yol açar motor hacmini büyütüp gücü artırmadığın sürece. Motorun son hızını belirleyen dişliler değil motor gücüdür.

cevabın için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------

Ön dişliyi orjinalinden 1 diş büyük yapabilirsin. Son hızı 3-5 km artar yokuş aşağı. Ön dişliyi 2 artırmak motoru gereksiz kastırmaya yol açar motor hacmini büyütüp gücü artırmadığın sürece. Motorun son hızını belirleyen dişliler değil motor gücüdür.

cevabın için teşekkürler

Herkezın simdiden bayramını kutlarım , tvs apache ön dişli 13 bunu ben 15 yükselticem hız artması ve uygun sürüşte titreşim azalması için fakat 13den 15'e yükselen bir motorsıklette kaç km hız artışı olur bunu cok merak ettım ınternette arastırmalarıma göre 15 fakat kulaktan duymaya göre 8 bu arada orjinali kalsın demenıze gerek yok kararımı verdim nasihatlar sahibine kalsın bana cevap verin yeter bu forumlarda adamın motoru yok fikir verıyor kusura bakmayın sadece cevap verın umarım sert bir tepki koymamışımdır :p:)

dişli büyütmen son hızı etkilemiyor çok fazla bir şey beklememelisin (denildiği gibi 3-5 km) sana getirdiği avantaj 6 bin devir üzerinde başlayan titreşim biraz daha geç başlıyor. Dezavantajı ise şehir içi özellikle çift kişi kullanımda yokuşlarda önceki performansını vermiyor.

Ek olarak titreşimden kurtulmak için düşünüyorsan peglerdeki boşluğu arasına conta koyarak alırsan faydası iyi kötü oluyor (benim alt devirlerde artçım şikayet ediyordu) birde gidonun içine kum doldurulması olayı var onu daha denemedim :)

Motosikleti
Dominar 250
Zamanında yapmıştım ön diş 15 motor baya rahatlamıştı
2 sene o şekilde kullanmıştım tek kişi olarak
5.vites hissi baya bi düşmüştü pek tork hissetmiyordun ama 180cc silindir kit taktıktan sonra motor canavar olmuştu
sana tavsiye 180cc kitler satılıyor hem dişli hem silindir taktınmı motoru baya bi sevmeye başlıcaksın=)

Şu sılındır olayını ben de yapmak ıstıyorum performansı hakkında bır bılgım yok biraz acarmısınız.

ön dişliyi 15 yapmanın tek avantajı 6 bin devirde rahatlıkla 100 le gitmek olur motoru zorlamadan 100 e çıkcağı için haliyle gücün verdiği titreşim olmucak uzun yolda rahat edersin hızda pek etkisi olmaz önü 15 arkayı da ona göre küçültürsen son hızda etkisi olur tahminen en fazla bayır aşağı +15 ekler

ön dişliyi 1 diş büyük takabilirsin 2 diş büyütürsen dik rampada artçılı kalkış yapamassın..

yapmaya çabalarsan debriyajın gider..yüklü kullanımda 1 diş bile büyütsen son hızın artmaz

neden ? motorun üzerindeki yük büyüyen dişli ile dahada artacak ve max devrini çeviremeyecek..

bunlar tüm motosikletler için geçerlidir..

ben 13 den 14 yaptım titreşim yarı yarıya gitti düzde hızım 5 km kadar arttı ama yokuş çıkarken zorlanıyor.

Tork düşer rüzgara karşı motorun çok zorlanır 4 vitesi 5 vites gibi kullanmaya başlarsın 2 vitesdeki torkunu bile etkiler

Belki eski kafacılık olucak ama herzaman orjinalden yanayım iş yürüyen aksama gelince.

http://www.sprocketcalculator.com/ sitesinde diyor ki 15 dişli ile tork %15 oranında düşer,hız ise %15 oranında artar. Tabi bu hız için hafif sürücü,uygun yol şartı vb birçok faktör gerekli. Yani teoride %15 artması beklenir ama pratikte nasıl olur onu bilemem.

Ha eğimli bir yolda Allah ne verdiyse basılırsa örneğin 100 km/h yapan motosiklet 115 km/h'lara çıkar belki ama gereksiz şekilde motosiklet zorlanmış olur.. Makulu bence 14.

139 + %15 = 159 böyle bişiy olursa muhteşem olur :queen:

Teorik olarak hız 15/13 = 1.15 kat artar. Yani şimdi 100 yapıyorsa 115 yapacak ama sadece teoride. Gerçekte ne olacağını takınca göreceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar