Önerilerinize açığım...

Teşekkürümü borç bilirim abi :) Dediğim gibi sigarayı bırakmam şart oldu çünkü gündelik hayatımı gerçekten etkiliyor iki dk yürüye durayım nefes kesiliyor zorlanıyorsun.. Bu illete allah kimseyi düşürmesin.
tüm bırakmayı düşünenlere şunu soyleyim.

Sigarısız şekilde devam etmem için Africa ve CB125F mi elimden alıp bana 125 cc aprilia skuter verecekler

veya ,

günde yarım paket içmek koşuluyla 2025 model Africa ADV ES hediye ediliyor deseler hangisini secerim ?

Kuran çarpsın ilk seceneği secerim..
hatta sadece 1 yıl içeceksin deseler bile kabul etmem cunku bir daha bırakabilir miyim bilmiyorum.

İşte sigara içmemek bu kadar karlı bir iş :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
20 yıl oldu bırakalı bir kere kafamda tarih belirledim Şu gün paket bitiyor ve son sigarayı içip bırakıyorum. Ramazandı ilk sahura kalktık, son civarayı yaktım. Keyifle içip bir daha içersem her dal için 180 gün oruç tutacağıma Allah'ın üstüne yemin ettim.

Motosikleti
(yok)
1999 yılında bıraktım sigarayı. 26 yıl bitmiş... o günden beridir tek bir dal içmedim. Öyle çok uzun yıllar da içmemiştim zaten. Üniversite bittikten sonra başlamıştım nedense. 8 yıl falan içtim.

Kısa Camel içiyordum o sıralar. Günde bir paket civarı. Bir ara daha ucuz Winston falan içmiştim. O dönem bu kadar çeşit yoktu zaten. Şimdi bazen marketlerde falan denk geliyorum kasa yanındayken. Acayip acayip versiyonlar istiyorlar kasiyerden. O da zavallı arayıp duruyor, olmadı yandaki arkadaşından istiyor falan. Hafif bir gülümseme kaplıyor çehremi o durumda...

Nasıl bıraktım?

Valla öyle son sigaram deyip attım. Paket bitsin diye beklemedim bile. O dönem sidik yarıştırdığımız mesai arkadaşımla birlikte bıraktık. Sonra o başladı, ben başlamadım. Yeni evliydim bir de. Eşim hiç içmemişti sigara. İçmeyen biri için, sigara içenle aynı ortamda olmak eziyet. Motivasyon kaynağım oldu, bunu da düşünerek başlamadım biraz da...ne sevinçte, ne hüzünde, ne içki içerken, ne ortam uygun iken vs. hiç bulaşmadım bir daha. Bir kez bu iradeyi gösterirseniz, sonrasında zaten nefret ediyorsunuz o kokudan ve tadından.

Tabii o dönemden sonra sigara içilen ortamlarda bulunmamaya da özen gösterdim. Türkiye'de en zor iş...

Cafe'ye gidersiniz, sigara içilmeyen alanlar en arkada, izbede. Sözde bahçe ve sigara içilen alanların zaten her yeri fiilen kapatılmış durumda.

Dinlenme tesislerine gidersiniz, atmosfer sigara kokar. O nasıl bir dumansa, havada asılı kalır.

Otobüs, tren terminallerinde sözde sigarasız alan belirlenir, ama adam ısrarla gelir dibinde yakar o mereti...

Yazın plajlarda kumun arasında yetişiyor mesela izmaritler :) Çok da verimli. Bir dal ekin, seneye 1000 dal. Bazı yerlerde kumdan daha çok görülüyor.

Bir de o izmariti öyle parmakların arasından süzülerek fırlatma seremonisi vardır ki, en sevdiğim. Parklar, yollar, her yerde...

Ayvalık'ta kapımızın önünden her sabah avuç dolusu izmarit toplarım. Güzel saksılarım var çiçek dolu. Sanıyorum küllük vazifesi görüyorlar. Denk gelse tiryakimiz evden güzel bir küllük vereceğim de, o şansı yakalayamadım henüz...

Farklı bilimsel yöntemler deneniyor sigara bırakma konusunda. Kişisel olarak iradenize güvenemiyorsanız mutlaka deneyin ama iş kişinin kendisinde bitiyor. Özellikle kendinizi mutlu edeceğiniz bir sporla uğraşmanızı salık veririm. Bu, sizi sigara bağımlılığından uzaklaştıracak en önemli motivasyonlardan biridir. Tat alma duyunuz düzeldikçe, nefesiniz rahatladıkça, eforunuz arttıkça sigara içme isteğiniz de körelecektir.

Hele bırakıp da, yeniden başlamak büyük hata. Biraz sabredin, sigara içtiğiniz yıllara lanet okuyacaksınız...
Şiirsel bir anlatım abim gerçekten ağzınıza sağlık.. Dediklerinize katılmamak elde değil, sigara içmek maalesef ülkemizin bitki örtüsü, karanlıktan kaçmak ne kadar mümkünse sigarasız bir ortamda bulunmak da o kadar mümkün canım memleketimizde. Ayriyeten sigara içebilir bir şahıs kimse buna birşey demiyor ama yürürken insanların sosyal alanlarını taciz etmeden onlara dumanlarını solutmadan ve izmaritini yere atmadan içip kullanmaları gerek..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20 yıl oldu bırakalı bir kere kafamda tarih belirledim Şu gün paket bitiyor ve son sigarayı içip bırakıyorum. Ramazandı ilk sahura kalktık, son civarayı yaktım. Keyifle içip bir daha içersem her dal için 180 gün oruç tutacağıma Allah'ın üstüne yemin ettim.
Çok güzel bir yöntem bu arada ben de hazır dini sorumluluklarımı yerine getirmeye başlamışken güzel bir dayanak olur hocam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sigara dünyanın en boktan icadı, kim nasıl bırakabilmişse herkesin fikrinden feyz almanı öneririm.

Allah düşmanımı bile sigaraya başlatmasın.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

AVM'ler şehri Ankaramızda eşimin zoruyla(=kendisine alınacak bir üründen dolayı vb.) nadir de olsa gitmek durumunda kaldığım AVM'lerde yemeği mutlaka açık havada, teras kısmında yemeye çalışırız ama gel gör ki iş her seferinde benim için sigara dumanından ızdıraba dönüşür.

"Terasın bazı kısımları veya birkaç terasın birisi sigara içmeyenler için ayrılsın" diye kaç tanesine bununla ilgili talepte bulundum ama umudum yok açıkçası.

Galiba Gordion AVM'deki kabul gördü ama diğerlerini bilmiyorum.

Zaten oldum olası sevmediğim AVM'leri "Sigarasız teras talebim yerine gelmiş midir acaba" diye kontrol edecek de değilim. :D

Bundan 50 yıl kadar önce eve gelen misafirlerin kültablasında bıraktığı tam sönmemiş bir izmariti aynanın karşısına geçip elimde=bende nasıl duruyor diye Clark Gable bakışıyla kendimi süzdüğüm ama bahçeli evimizde misafirleri dış kapıdan uğurladıktan sonra eve giren anne-babama yakalanacağımı anladığımda elimde dumanı tütmekte olan sigarayla divanın altına saklanıp birkaç dakika içinde dumanın gözümü ve genzimi yakıp beni öksürtmesiyle bizimkilere enselendiğim an bunca yıldan sonra bile gözümün önünden gitmez.

15 yaşından beri günde 2 paket sigara içmekte olan (rahmetli) babamın o zamanlar 11 ve 14 yaşlarındaki 2 abimden şüphelenirken golü 5 yaşındaki bendeniz tekne kazıntısından yediği için kıpkırmızı kesildiği o gece, 25 yıllık yoğun sigara içiciliğini oracıkta bırakmıştı.

Sonra bizlere hep şunu salık verdi:

"Hayatta ihtiyaçlar ve alışkanlıklar vardır.

Yeme, içme, soluma gibi bizi hayatta tutacak davranışlardan=ihtiyaçlarımızından vazgeçemeyiz ama alışkanlıklara istenirse bal gibi de müdahale edilir.

Benim gibi koyu tiryaki birisi sigarayı bıraktıysa siz hiç başlamayın bu zıkkıma."

O sayede tek bir sigara, nargile, puro, pipo vb. içmişliğim yoktur şu hayatımda.

Bu da böyle bir anımdır.

Çizimler gayet başarılı olmakla birlikte Honda'dan dolayı bir şuku da benden gelsin @ReapeRR 👏:)

Motosikleti
(yok)
Merhaba,

AVM'ler şehri Ankaramızda eşimin zoruyla(=kendisine alınacak bir üründen dolayı vb.) nadir de olsa gitmek durumunda kaldığım AVM'lerde yemeği mutlaka açık havada, teras kısmında yemeye çalışırız ama gel gör ki iş her seferinde benim için sigara dumanından ızdıraba dönüşür.

"Terasın bazı kısımları veya birkaç terasın birisi sigara içmeyenler için ayrılsın" diye kaç tanesine bununla ilgili talepte bulundum ama umudum yok açıkçası.

Galiba Gordion AVM'deki kabul gördü ama diğerlerini bilmiyorum.

Zaten oldum olası sevmediğim AVM'leri "Sigarasız teras talebim yerine gelmiş midir acaba" diye kontrol edecek de değilim. :D

Bundan 50 yıl kadar önce eve gelen misafirlerin kültablasında bıraktığı tam sönmemiş bir izmariti aynanın karşısına geçip elimde=bende nasıl duruyor diye Clark Gable bakışıyla kendimi süzdüğüm ama bahçeli evimizde misafirleri dış kapıdan uğurladıktan sonra eve giren anne-babama yakalanacağımı anladığımda elimde dumanı tütmekte olan sigarayla divanın altına saklanıp birkaç dakika içinde dumanın gözümü ve genzimi yakıp beni öksürtmesiyle bizimkilere enselendiğim an bunca yıldan sonra bile gözümün önünden gitmez.

15 yaşından beri günde 2 paket sigara içmekte olan (rahmetli) babamın o zamanlar 11 ve 14 yaşlarındaki 2 abimden şüphelenirken golü 5 yaşındaki bendeniz tekne kazıntısından yediği için kıpkırmızı kesildiği o gece, 25 yıllık yoğun sigara içiciliğini oracıkta bırakmıştı.

Sonra bizlere hep şunu salık verdi:

"Hayatta ihtiyaçlar ve alışkanlıklar vardır.

Yeme, içme, soluma gibi bizi hayatta tutacak davranışlardan=ihtiyaçlarımızından vazgeçemeyiz ama alışkanlıklara istenirse bal gibi de müdahale edilir.

Benim gibi koyu tiryaki birisi sigarayı bıraktıysa siz hiç başlamayın bu zıkkıma."

O sayede tek bir sigara, nargile, puro, pipo vb. içmişliğim yoktur şu hayatımda.

Bu da böyle bir anımdır.

Çizimler gayet başarılı olmakla birlikte Honda'dan dolayı bir şuku da benden gelsin @ReapeRR 👏:)
Böyle güzel destekler geldi ya bu saaten sonra sigara içersem ayıp olur vallaha :) Müteşşekir oldum değerli yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum ☺️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar