Öndeki aracı dibinden takip eden tip!

Motosikleti
Yok
Geçen gün iş çıkışı dışarıda biraz oturdum, temiz hava alıyorum, caddedeki trafiği seyrediyorum.

Doblo tarzı bir araç, arkasında Ford Transit tarzı bir araç.

Ford Transit gibi dediğim araç, Doblo'nun kıçına kadar girmiş vaziyette.

Trafik sıkışık, milim milim ilerliyor dedikleri şekilde.

Doblo'nun solundaki araç şerit değiştirip sağa geçmek istedi, trafik sıkışıklığından mesafe kurtarmadı. Doblo insanlık yapıp biraz geri gitmek istedi, yol açmak için.

Tabii Transit kıçında, acı acı kornaya bastı, güç bela kaza olmadan Doblo durdu. Olsa da mühim bir şey olmayacaktı, en fazla far-tampon hasarı oluşacaktı, da niye durup dururken olsun böyle bir şey öyle değil mi?

Neyse, trafik biraz biraz yürümeye başladı, ben onları seyrediyorum, hayretle gördüm ki Transit halâ Doblo'nun kıçından ayrılmamakta ısrarcı.

Yahu on-on beş saniye önce sen bu kıça girme hastalığın yüzünden muhtemel bir kaza atlatmadın mı? Halâ niçin aynı hatayı tekrarlıyorsun? Anlam verebilmek benim kafa yapıma göre mümkün değil.

Hayır, n'oluyor bu kıça girince, onu anlayabilmiş değilim:

- Gideceğin yere daha mı önce varıyorsun?
- Yakıt tüketimin mi azalıyor?
- Kaza yapma riskini mi düşürmüş oluyorsun?
- Aracın daha mı az yıpranıyor?
- Devlet sana "aferim yavrum, çok güzel ve seksi bir şekilde önündeki araçların kıçına giriyorsun" diye madalya mı takıyor, plaket mi veriyor?

..............................................................................

Hani 90 hız sınırı olan yolda 150'yle giden birisi -eğer gideceği B noktasına sağ salim varmayı başarıyorsa- teorik olarak bir kazancı var denebilir: Vakitten kazanmış oluyor.

Ama bu kıça girme olayında bu da yok.

....................................................................................

Rahmetli babam fena şoför değildi, hız sınırını aşmazdı, yahut sinyal vermeden, trafiği tehlikeye sokacak şekilde langır lungur şerit değiştirmezdi. Ama maalesef onda da bu kıça girme hastalığı vardı, ve bunun sonucunda sene 1985-1986 civarı olması lazım, 5-6 araçlık bir zincirleme kazaya karışmıştık İstanbul'da, o zamanlar daha ben bir çocuktum, 1983 model, dikdörtgen Tofaş Doğan arabası vardı babamın.

Şans eseri maddi zarar dışında bir şey yoktu kimsede ama hatırlıyorum, o zaman daha internet yok, mobil telefonlar yok, dijital diye bir şey yok, tablet yok, laptop yok; o gereksiz kaza yüzünden yaklaşık 2-2,5 saat beklemiştik orda, işlemlerin tamamlanabilmesi için.

....................................................................................

Kıça girmeyi adet edinen vatandaşlara sorsak muhtemelen şu cevabı alırız: "Ama takip mesafesi bırakınca da ha bire araçlar benim önüme giriyor."

Girer kardeşim, ne var bunda? Yol kimsenin babasının tapulu malı değil ki. Senin nasıl şerit değiştirebilme hakkın/özgürlüğün varsa, diğer herkesin de aynı şekilde var - yanlış mıyım?

Kısaca toparlarsak, şu yaşıma kadar bu bahsettiğim kıça girme olayını ne için yapıyor sürücülerin büyük çoğunluğu, çözebilmiş değilim. Hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, gereksiz yere zararlara yol açacağı gayet açıktır.

İki teker süren arkadaşlarımız için elbette ki daha da büyük bir tehlike oluşturmaktadır, hiç bir suçları olmadığı halde. "Zorla kaşınıyorum, gelip biri beni kaşısın" demekten pek bir farkı yok bana göre, bu kıça girmeyi adet edinen sürücülerin.

Motosikleti
Voge 250RR
Aynısı bana sürekli yapılıyor onumdekiyle mesafemi açtiktan sonra hizlaniyorum bir anda frene abanıyorum arkamdaki tam hizlanirken ben sert fren yaptığım için daha da arkama yanaşmıyor.

Bunun daha da kotu kısmı yolu tam ortalamadıgım zaman nedenini anlamadığım şekilde önüm doluyken tek şeritli yolda yanıma yanıma yanaşan araç sürücüleri, bunlar çok üst düzey olduğu için genelde önüme gecmelerine izin veriyorum,

Eline ne geçti? 2 metre daha ileriden gidiyorsun tebrik ederim 👏🏻👏🏻

Motosikleti
Honda CBR500R
Aynısı bana sürekli yapılıyor onumdekiyle mesafemi açtiktan sonra hizlaniyorum bir anda frene abanıyorum arkamdaki tam hizlanirken ben sert fren yaptığım için daha da arkama yanaşmıyor.

Bunun daha da kotu kısmı yolu tam ortalamadıgım zaman nedenini anlamadığım şekilde önüm doluyken tek şeritli yolda yanıma yanıma yanaşan araç sürücüleri, bunlar çok üst düzey olduğu için genelde önüme gecmelerine izin veriyorum,

Eline ne geçti? 2 metre daha ileriden gidiyorsun tebrik ederim 👏🏻👏🏻
Evet onlar çok ilginç, tek şeritli yolda hafif sol tarafta duruyorum ki önümdeki beni aynasından görsün diye. Yanıma bakıyorum malın biri sağdan girmeye çalışıyor, tek şeritli yolda iki araç yan yana olacağız neredeyse. Neyse trafik hareketlenince de yolu ortalıyorum mecbur.

Çünkü kanun böyle diyor.
Gittiğin hızın yarısı kadar metre diyor.
100 km için 50 metre mesafe.
10 km hız için 5 metre.
1 km hı için 50 cm.
daha düşük hızlarda daha yakın. Limit hesabı yaparsanız ( limit (hız sıfıra giderken ((hız/2)/20000) den mesafe de sıfıra gider. Yani anormal bir şey yok.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
"Zorla kaşınıyorum, gelip biri beni kaşısın" demekten pek bir farkı yok bana göre, bu kıça girmeyi adet edinen sürücülerin.
ilk altı ay anne sütü şart, bu tip kaşıntılardan ömür boyu koruyor :D Yazılan her satır o kadar hayatımızın içinde ki...

Her trafiğe çıkan kişide trafik kültürü olmuyor maalesef. Davarlar ahırda nasıl hareket ediyorsa trafikte de aynı şekilde hareket ediyorlar. Uyarmak da sonuç vermiyor bu modelleri, o yüzden sürekli görmezden geliyoruz başımıza iş almamak için.

Motosikleti
Yok
Her trafiğe çıkan kişide trafik kültürü olmuyor maalesef. Davarlar ahırda nasıl hareket ediyorsa trafikte de aynı şekilde hareket ediyorlar. Uyarmak da sonuç vermiyor bu modelleri, o yüzden sürekli görmezden geliyoruz başımıza iş almamak için.
Yoook, artık öyle bir devire geldik ki, bir durumda %100 haklı dahi olsak, "Tamam dostum/kardeşim/ağbim/ablam, sen haklısın, kusura bakma benim kafa gidik biraz" falan demek lâzım bana göre.

Hakkımızı savunmaya kalkmak demek bu ortamda (trafik için bahsediyorum), çok rahatlıkla hapis ya da mezarı göze almak demek.

Yolda yürüyorum, hıyarın biri hızlı hızlı omzuma çarparak beni geçiyor, sonra dönüp de ters ters, pis pis bakıyor benim suratıma - sanki ben ona çarpmışım gibi. Kafamı hemen başka bir yere çeviriyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yoook, artık öyle bir devire geldik ki, bir durumda %100 haklı dahi olsak, "Tamam dostum/kardeşim/ağbim/ablam, sen haklısın, kusura bakma benim kafa gidik biraz" falan demek lâzım bana göre.

Hakkımızı savunmaya kalkmak demek bu ortamda (trafik için bahsediyorum), çok rahatlıkla hapis ya da mezarı göze almak demek.

Yolda yürüyorum, hıyarın biri hızlı hızlı omzuma çarparak beni geçiyor, sonra dönüp de ters ters, pis pis bakıyor benim suratıma - sanki ben ona çarpmışım gibi. Kafamı hemen başka bir yere çeviriyorum.
Sivasli misin deseydin😂

Aynen .
Araba motosiklet kamyon fark etmez davarlar bile saygılıdır bunlardan :D
Büfeye girerken genç bir kurye kardeşim koluma çarptı aynasını.
Döndüm baktım bir kelime çıkmadı ağzımdan.
İndi kaskı çıkardı ne kitlendin koluna ayna geldi diye aldı e vurmaya geliyor direkt küfür yok hakaret yok.
Dedim kardeşim sakin ol.
Esnaf girdi araya tanıdık falan gençtir o uyma diye.
Kimseye bakmadan devam etmek lazım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aynen .
Araba motosiklet kamyon fark etmez davarlar bile saygılıdır bunlardan :D
Büfeye girerken genç bir kurye kardeşim koluma çarptı aynasını.
Döndüm baktım bir kelime çıkmadı ağzımdan.
İndi kaskı çıkardı ne kitlendin koluna ayna geldi diye aldı e vurmaya geliyor direkt küfür yok hakaret yok.
Dedim kardeşim sakin ol.
Esnaf girdi araya tanıdık falan gençtir o uyma diye.
Kimseye bakmadan devam etmek lazım.
Yeni kuşak pek dayak yemeden büyüyor falan diye mi böyle bilemedim, anında bir atarlanma var. Zargana kılçığı gibi çocuklar neyine güveniyorsa artık...

Esas sorun eğitim sisteminin çöplüğü + maddi durumlardan kaynaklı proteinsiz / vitaminsiz büyüme. Daha ana karnındayken bile iyi beslenemiyor bunlar. Doğumdan sonra da bedenen ve zihnen iyi beslenememiş oluyorlar. Sonuç: 40 yıl önce olsa zekâ geriliğinden özürlü raporu alacak tiplerle muhatap olmak zorunda kalmak.

Müsebbibi belli bütün bu sorunların. Neyse...

Yeni kuşak pek dayak yemeden büyüyor falan diye mi böyle bilemedim, anında bir atarlanma var. Zargana kılçığı gibi çocuklar neyine güveniyorsa artık...

Esas sorun eğitim sisteminin çöplüğü + maddi durumlardan kaynaklı proteinsiz / vitaminsiz büyüme. Daha ana karnındayken bile iyi beslenemiyor bunlar. Doğumdan sonra da bedenen ve zihnen iyi beslenememiş oluyorlar. Sonuç: 40 yıl önce olsa zekâ geriliğinden özürlü raporu alacak tiplerle muhatap olmak zorunda kalmak.

Müsebbibi belli bütün bu sorunların. Neyse...
Abi muhteşem cevap vallahi.
Saygı yok büyük küçük bilmek yok.
Herkes takmış beline silah cebine bıçak kavga etsen arkandan vurur.
Bunlara dayak falan işlemez dediğin gibi önce aile eğitimi sonra okul yoksa bir baltaya sap olamazlar.
Cezaevine girmeyi marifet sanan binlerce genç görüyorum maalesef.
Dediklerin çok doğru.

Motosikleti
Yok
Erhan arkadaşımıza teşekkür ediyorum, başlığı değiştirdi. Çünkü eski başlıkla istemeden de olsa bazı diğer arkadaşlarıma rahatsızlık vermiş bulundum.

Ama dediğim gibi: İstemeden.

Haksız olduğum yerde, "evet haksızım" demesini de bilirim, ancak haklı olduğum zaman da yanlış yargılanmak-anlaşılmak istemem elbet.

"Kıça kadar girmek" derken asla düşündüğünüz gibi cinsel içerikli bir gönderme yapmak istemedim - ama galiba çoğunluk tarafından öyle algılandı.

Şunun gibi: "Geminin kıçı" yahut "Geminin kıç tarafı": Denizcilikte kullanılan resmi bir terimdir.

Her neyse, sonuçta sıkıntı giderilmiş oldu, herkese iyi forumlar, istemeden de olsa verdiğim rahatsızlık için tekrar affedersiniz.

https://www.sg.gov.tr/denizci-dili

5msv3la.png

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Asla, dediğim gibi kendisini hem sever hem sayarım, aklı başında, olgun, kendini bilen biridir bana göre.

Yukarıda da yazmıştım bunları ama silinmiş, tekrar belirtme ihtiyacı duydum.
Yok yahu ben şaka yapıyorum.

Allah, İsmet Abi'ye ömür versin ama 3-5 sene sonra daha hassas, daha kırılgan olacak, mahvedecek bizi, ağzımıza edecek. Konu açamaz mesaj yazamaz olacağız.

Motosikleti
Yok
Yok yahu ben şaka yapıyorum.

Allah, İsmet Abi'ye ömür versin ama 3-5 sene sonra daha hassas, daha kırılgan olacak, mahvedecek bizi, ağzımıza edecek. Konu açamaz mesaj yazamaz olacağız.
Mesela yine fikirlerini beğendiğim bir arkadaş, arndiol da rahatsız oldu bu başlıktan, o bakımdan da biraz üzüldüm.

İlk yorumları yazan hemen herkes, "ulan ne umutlarla geldik, ne bulduk :)" şeklinde yorumlar yazdı, ne bileyim ben işin öbür yönünü düşünmedim, böyle algılanınca ben de gülmeye-eğlenmeye başladım söz konusu başlık adıyla.

Ama demek ki yanlış yapmışım, insanız-olabilir, başlık adları seçerken biraz daha dikkatli olmam gerekirmiş, bundan sonra elbette böyle bir başlık açmayacağım bu forumda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mesela yine fikirlerini beğendiğim bir arkadaş, arndiol da rahatsız oldu bu başlıktan, o bakımdan da biraz üzüldüm.

İlk yorumları yazan hemen herkes, "ulan ne umutlarla geldik, ne bulduk :)" şeklinde yorumlar yazdı, ne bileyim ben işin öbür yönünü düşünmedim, böyle algılanınca ben de gülmeye-eğlenmeye başladım söz konusu başlık adıyla.

Ama demek ki yanlış yapmışım, insanız-olabilir, başlık adları seçerken biraz daha dikkatli olmam gerekirmiş, bundan sonra elbette böyle bir başlık açmayacağım bu forumda.
Biraz click bait olmuş, doğruya doğru.

Arndiol makara adamdır, kolay kolay buluttan nem kapmaz. Arndiol'un en rahatsız olduğu konu Cf Moto ve onun Türkiye'de yükselişi :)

Geçenlerde ışıktan kalktım bir tane p*ç kasa 1.6tdi VW Polo camlar filimli , jantlar o biçim , araba yılan gibi sürünerek gidiyor , düz boru egzoz , spor hava filtresi vs. arabayı kullananın p*ç olduğu 1KM öteden belli oluyor. Bu dibime kadar geldi önümde 2 3 tane daha araba var sellektör atmaya başladı , arabayla aramızda 1 insan boyu kadar yer yok, ben el kol yapıp odağını bozduktan sonra ilerde ki kasise gelmeden ani fren yapıp bunu yavaşlattım sonra emniyet şeridine girip önüme geçsin diye yol veriyormuş gibi yaptım bu salakta hızlanıp beni geçmeye çalışırken basık arabayla 50 60la kasise girip tamponu kırdı . Bu insanlar bundan anlıyor .

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Bunu yapan insanların cahil cesaretleri ile leş hayatlarının acısını etrafına yansıtmasının bir sonucu olarak tanımlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar