Öndeki aracı dibinden takip eden tip!

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Benim bildiğim olduğunun bilinmesi bile abesle iştigal bir konu. Mevzuun varsa takar beline işini görür gelirsin. Ne evdekiler bilir ne de başkası. Ayrıca silah boş durmaz.

Motosikleti
Forza 250
Biri bana aynısını yokuşta yaptı. Debriyaja bastım ayağımı frenden çektim, 15-20 santim saldım arabayı. Adam acı acı korna çaldı. Bir daha da girmedi dibime. Takip mesafesini geçtik ama en az 1 metre (hadi olmadı 75 cm) bırakın be kardeşim. En azından motosikletlilerin geçeceği kadar boşluk her zaman bulunsun. Yazıktır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Taam taam inandım. Sen de çıkarıp çıkarıp bakıp durma. Nazarın değecek, bozacaksın. 🥱
bereketi kaçmasın diye çok bakmıyorum abim :ROFLMAO:
Benim bildiğim olduğunun bilinmesi bile abesle iştigal bir konu. Mevzuun varsa takar beline işini görür gelirsin. Ne evdekiler bilir ne de başkası. Ayrıca silah boş durmaz.
Rabbim nasip etmesin kimseye, şuana kadar kullanmak kısmet olmadı. Konu Namus ve Aile olmadığı sürece elime oturucağını sanmıyorum. Kimseye nasip olmasın inşallah.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
İstanbul gibi kalabalık şehirlerde araç kullanmak insanın duygularını ve düşüncelerini törpülüyor

Ben de trafikteki ilk zamanlarımda çok düşünmez hakkı olana, yol isteyene yol verirdim ama benden yol isteyip ilerde önden tekrar kaynak yapan mı dersin, en solda aheste aheste gidip yol vermeyen mi dersin daha neler neler, sabaha kadar sayarım burda. Ne kadar iyi niyetli olursan o kadar suistimal ediyorlar. 1 saatte varacağın yere 2 saatte varıyorsun sonra. Ben de kendi kafama göre takılıyorum artık. Ha trafik teröristi gibi kullanmıyorum ama olabildiğince iyi niyetten uzak sürüyorum.

Bizim ülkenin genel sorunu, "İyilik yap kötülük bul.". Sadece trafikte de değil, hem şahsi hem de iş hayatımda da kime yardım ettiysem mutlaka en az 1 defa kazık yemişimdir. Genel olarak hayatımda ılımlı, kibar, insan canlısı biriydim ama yaşadıklarımın beni olumsuz şekilde değiştirdiğini fark edebiliyorum. Fakat garip şekilde insanlar ne kadar sözde buna itiraz etse de çok daha fazla saygı gösteriyorlar.

ulan sukuter kullanıcıları sizin allahınız yok mu?! bak cinnet geçirteceksiniz bana en sonunda. s*k kadar motorunuzla duran trafikte 50-60 basıyosunuz marifetmiş gibi, bi de bana korna çalıyosunuz çekil diye. yer bulunca çekilicem zaten sinyalim yanıyo kör p*ç! 3-4 tane sukuter g*t g*te girmiş gidiyosunuz, muhtemelen ardınızı dövdürmeye gidiyodunuz bu kadar aceleniz olduğuna göre?! en son birini çekip vurucam bka. aptal evlatları sizi. bi bunlar bi de artçılı tvs raider ve drift sürücüleri aq, insan olun lan azıcık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulan sukuter kullanıcıları sizin allahınız yok mu?! bak cinnet geçirteceksiniz bana en sonunda. s*k kadar motorunuzla duran trafikte 50-60 basıyosunuz marifetmiş gibi, bi de bana korna çalıyosunuz çekil diye. yer bulunca çekilicem zaten sinyalim yanıyo kör p*ç! 3-4 tane sukuter g*t g*te girmiş gidiyosunuz, muhtemelen ardınızı dövdürmeye gidiyodunuz bu kadar aceleniz olduğuna göre?! en son birini çekip vurucam bka. aptal evlatları sizi. bi bunlar bi de artçılı tvs raider ve drift sürücüleri aq, insan olun lan azıcık
tvs süren arkadaşıma artçılık yaptım, bu anlattığın hareketleri uyguladığı için yolun kenarında motordan indirip gideceğim yere tek gittim. O da metroyla geldi. Kendi motoruyla rezil oldu anliyacağın. Caz cuz etti, o zaman bi daha benı motoruna bindirmezsin olur biter veyahut bu hareketleri uygulamazsın dedim. Şuan heran karşısına çıkabilirim korkusuyla Adam gibi sürüyo :D

"İyilik yap kötülük bul.". Sadece trafikte de değil, hem şahsi hem de iş hayatımda da

yıllardır tanıdığım okul sıra arkadaşımla aynı işteyiz. Dışarıda Melek gibi olan insan burda şeytana dönüşüyo. Döt yalamaya, sinsiliğe, ispiyonlamaya, vs birçok şey sayarım. Ne yapsam 'Yaptık' diyerek konuşur ve çalışırım. Kendisi hep 'yaptım' niyetiyle devam ediyo. İş konusunda utanmaz arlanmazın teki. Dediğin gibi gerçekten şahsi hayat farklı iş hayatı farklı. Allah bizi böylelerinden arındırsın.

Dışarıda Melek gibi olan insan burda şeytana dönüşüyo. Döt yalamaya, sinsiliğe, ispiyonlamaya, vs birçok şey sayarım. Ne yapsam 'Yaptık' diyerek konuşur ve çalışırım. Kendisi hep 'yaptım' niyetiyle devam ediyo. İş konusunda utanmaz arlanmazın teki. Dediğin gibi gerçekten şahsi hayat farklı iş hayatı farklı. Allah bizi böylelerinden arındırsın.
Böyle omurgasız o.e ları yüzünden işe giriş bildirgem destan gibi sayfa sayfa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Silah iyi bir şey değil.
Bele takmak ayrı iş görmek ayrı hepsi kötü mevzular.
Vallahi doğru. Normalde çok sakin olan ben bile çok sinirli anımda silaha davranmaya yeltenince Allah belasını versin bunun diyip kardeşime teslim ettim. Eksik kalsın silah.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Vallahi doğru. Normalde çok sakin olan ben bile çok sinirli anımda silaha davranmaya yeltenince Allah belasını versin bunun diyip kardeşime teslim ettim. Eksik kalsın silah.
Dedim zaten normalde silah taşınmaz. Taşımanı gerektirecek durumlara sokmayacaksın kendini. Zaten almaya gidene kadar durumu değerlendirirsin bir daha. Taşıman lazımsa da tetik kilitleri var, onlarda sana biraz soğuman için süre verir.

Motosikleti
Yok
Bugün Bursa saat 13:30'dan beri sağanak yağmurlu.

Kızıma vakit buldukça şoförlük öğretiyorum/şoförlüğünü ilerletiyorum, normalde çok mecbur olmadıkça yağmurda asla trafiğe çıkmayı sevmem; ancak kızımın yağmurlu havada da tecrübe kazanması gerekli olduğundan, bu sefer bile bile, isteyerek çıktık trafiğe.

Beşevler tarafından geriye dönüyoruz, anayoldayız. Altıparmak girişine doğru yaklaştık, kızım en sağ şeritten sürüyor, bir anda ilerimizde üç aracın durmuş olduğunu gördük. "Baba niye durmuşlar bunlar yolun ortasında?" dedi, "Kaza yapmışlardır kızım, başka ne olacak?" dedim.

Yine %99,99 öndekinin dibine kadar girmek, %99,99 en öndeki bir şekilde sert fren yapmış, ve diğer ikisi de art arda patlamışlar.

Sadece maddi hasarlı bir kazaydı gördüğüm kadarıyla ama durup dururken niye olsun öyle değil mi?

Yine tavsiyemi verdim, "Bak kendi gözünle gördün kızım, güvenli takip mesafesi bırakmış olsalardı, muhtemelen bu kaza olmayacaktı. Şimdi biz 10-15dk. sonra evimize varacağız, onlar ise bu şiddetli yağmurun altında tutanaktır, vesairedir uğraşacaklar, belki anlaşamayacak polis çağıracaklar, belki üçünün arasında kavga çıkacak, daha fena şeyler olacak falan filan. Gereksiz gereksiz şeyler işte... Hep dediğim gibi, öndeki aracın dibine kadar girmenin sana kazandıracağı hiç bir şey yok, ama kaybettirdikleri olabilir - kendi gözünle şahit oldun işte bu sefer (bir musibet bin nasihattan iyidir misali)."

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bu biraz trafik kulturu ile de alakali sanirim. Ben hem araba ile hem de motor kullanirken onumdeki kisi ile aramda 2 saniye fark birakiyorum. Arkamda tamponuma yapisarak giden adam ise benim ani fren ve hizlanma yapmamamdan dolayi araya fark koymaya ve agresif surmemeye basliyor. Cunku ona o hareketi yapacak alan birakmiyorum.

Evet dusuk hizda serit degistirmek icin onume girenler oluyor ama bu hic sorun degil. Ben boyle davranarak trafigi rahatlatiyorum. Bunun trafige yarar sagladigini ve aslinda daha hizli seyahat etmeye yaradigini bir sekilde herkes ogrenirse durum duzelebilir.

Bazi insanlar ise tampon tampona gitmeyi cok ama cok seviyorlar. Onlar da ne yapsak var olmaya devam edecekler muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar