ÖN TEKERDEN GELEN CIZIRTI SESİ

Merhaba arkadaşlar..foruma yeni üye oldum..bende mondial zone 180 motor var ..şuan rodaj döneminde hatta bugün ilk 500 km bakımına gitti..yalnız bi sorum olacak..ön teker döndükçe cızır cızır ses geliyor.artık sinir bozmaya başladı..sizce nedeni nedir..bakımı yapan yer bir sorunu yok dedi ama anlamıyorum sorun yoksa neden ses geliyor??var mı bu sesi kesmenin bi yolu?

fren sıkmaya gerek kalmadan da bazen kesiliyor bazen gene başlıyor ötmeye..bazen bi ses geliyo sanırsın arkamda zincir takılı..yere çarpa çarpa geliyo.

ve benim böyle düşünmemden ziyade motorsiklet tamircisinin sorun yok demesi garip.:)bu nasıl düzeltilir..

Benim de benzer sorunum vardı. Ses balatalardan geliyormuş. Servis balata spreyi sıkınca geçti. Büyük ihtimal seninde sorun aynı.

Basit orta sehpaya al on tekeri elinle kuvvetlice dondur tistis diye ses geliyosa balatalarin bitmistir. Diskine bak cizilmis mi yalan etme diski bosuna para vermek zorunda kalma :)

Balatalari tutan yaylar gevsek-oturmamis durimda olup diske surtuyor olabilir..
Balatalar sert ses,cizirti yapmaz,daha yumusak ses verir..sac ile balata sesi farklidir yani...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar