Ön fren sıkıyor gene ne yapmam gerekiyordu?

Daha oncede olmustu motorcum biseyler yapmisti gene olursa sunu sunu yap demisti ama unuttum, sanirim biraz hidroligi bosalt demisti ama nasil olcak?

kaliperin üstünde 8 no lu civata var üstü plastikle kaplı olabilir hidroliği ordan boşaltabilirsin

kaliperin üstünde 8 no lu civata var üstü plastikle kaplı olabilir hidroliği ordan boşaltabilirsin

Evet kalibrelere gelen hortumun tutturuldugu yerden sanirim dediginiz yerden amahtarla actim bir kac sefa frene basarak bosalttim bu seferde fazla bosalttim heralde fren az tutuyor sonlarda anca tutuyor ama kasma devam ediyor

Kalıperi tutan uzun somunlar var.Onlar zamanla pas yapınca verimli şekilde girip çıkmıyor.Freni sıkıyorsun bıraktığında o somun yada ne tutuyorsa geri bırakmıyor tutmaya devam ediyor.Bunun kesin çözümü ya kaliperi değiştirmek, yada o somunları sokturup temizletip, yağlatip bir süre daha(süre uzun da olabilir kısa da) kullanmak.

Kalıperi tutan uzun somunlar var.Onlar zamanla pas yapınca verimli şekilde girip çıkmıyor.Freni sıkıyorsun bıraktığında o somun yada ne tutuyorsa geri bırakmıyor tutmaya devam ediyor.Bunun kesin çözümü ya kaliperi değiştirmek, yada o somunları sokturup temizletip, yağlatip bir süre daha(süre uzun da olabilir kısa da) kullanmak.

ittiren yaydan mı bahsediyorsunuz? o somunu falan değiştiremiyor muyuz?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
foruma soru sorarak tamir yapılmaz. Bilmiyosan bir ustaya götürcen.

sıkıyor demek istediniz herhalde. canım Türkçem

Fikir neyse zikir de o dur .belki mobil ???

beyler burası yardımlaşma platformu , ustaya gidecek adamın burda işi ne

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Tekeri sök 4 allen yardımı ile kaliperdeki vidaları gevşet biraz düzelmezse eğer kaliperi sök allen vidaları çıkar balataları sök , pistona baskı uygulayıp geri ittirmek için 2 tane düz tornavida kullanarak pistonu geri ittir çapraz tutarak , hidrolikle olacak iş değil

Alt fren merkezinde 12 numara anahtar ile hidrolik bosaltabilecegin bir cıvata var... fren sıkarak boşaltırsan frenin tutmaz... bir kaç damla hidrolik akarsa frenin rahatlar

geçende de yaptıgı gibi kaliperi söktü adının daha kaliper olduğunu bilmiyor fren pompası dedi :D söktü yağladı tuzladı geri taktı fazla dayancagını sanmıyorum ama neyse

şimdiki motorumdada hem ileri hem geri kasıyor genellikle ne yapıcam tamirci şart mı kendim halledebilir miyim? hidroligi biraz boşaltmaya kalktımda babam olmaz öyle dedi

aynı sorun bütün motorlarım var ben mi çok şey istiyorum acaba rahat rahat ayı gibi motoru geri götürmek için çan çekişiyom

Fren hidroliğinin dolduğu kapağı açıp enjektör(şırınga)ile bir miktar (çok fazla değil) çekerek azaltın,eğer sorun devam ediyorsa, fren merkezinin içindeki hidroliği kalipere gönderen düzenek bozulmuş sürekli baskıda kalıyor olabilir, varsa tamir takımı ile yada yeni bir üst merkezle değiştirilmesi sorunu çözecektir, tecrübe ile sabitdir.

Tekeri sök 4 allen yardımı ile kaliperdeki vidaları gevşet biraz düzelmezse eğer kaliperi sök allen vidaları çıkar balataları sök , pistona baskı uygulayıp geri ittirmek için 2 tane düz tornavida kullanarak pistonu geri ittir çapraz tutarak , hidrolikle olacak iş değil

tekeri sökmeme gerek varmı? peki gevşetince sorun nerde demektir? pekii geri ittirdikten sonra ne yapıcam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar