Ön Düzen Sıkıntısı - Ve Karbüratör SIKINTISI İÇERİR > DESTEK LÜTFEN

Başlıkta özet geçtim. Şimdi de uzun uzadıya yazmadan tane tane anlatim :) Motordan çok memnunum ama sanırım 5000 km ye gelirken artık bir bakım daha istiyor :)

50 60 ve üzeri hızlarda direksiyonu sert tutmazsak sallamaya başlıyor. Gidon tokatlama dediğimiz olayın ta kendisi(Tank slapper). Narin tutarsak bariz belli. Sert tutunca da kendini geriyorsun ve daha sıkıntı oluyor. 50-60 km hızda elimi bıraktım direksiyon gerçektende şu yarış motorlarında gördüğümüz sağa sola hızlıca savurması şeklinde olmaya başladı tuttum erkenden.
Bu sorunun belli başlı bir nedeni varmıdır neden ? Servise götürmem lazımmı kendimmi yapayım.

Bir diğer sıkıntım ise karbüratör. Motor çok çok çok fena çatlıyor, çok aşırı derecede anormal bir rolanti sesi ile çalışıyor, gazı açıp bıraktığımızda çatır patır oluyor. Hava ayarı sıkıntılı sanırım. Sibop ayarın dan da olabilir diye tahmin ediyorum ama sibop sesi çok yok. Karbüratör motora küçük geliyor dedi usta. Bi ayar verdiydi zamanla o da gitti. Şimdi 200 lük tek püskürtmeli karbüratör alıp taksam motor rahatlarmı ? Üstündeki 125 lik orjinal yetmiyor bariz belli yani. Yoksa böyle ha bire hava ayarına para mı vericem napim ben bi yardımcı olun ?

Son düzenleme:
Şu püskürtme işi ne oluyor ? Bendede 100 uag varda takabikir miyim bu püskürtmeli karbüratörü ?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
şu iki el bırakınca tank tokatlama şeysi arkadaşımın er5 inde de var...
bir türlü çözemedik sorunu...
tekere balans yaptık olmadı...
rulmanları değiştirdik olmadı...
direksiyon bilyelerini söktük, temizledik, kontrol ettik,yağlayıp taktık... olmadı...
olmuyor olmuyor olmuyooooooooooooor...
takipteyim ben de...

Motosikleti
Cruiser
Önce kendin bi bak karbüratöre.. Motor rolantide çalışırken hava ayarını hafif hafif aç ve o şekilde dene.. Rolanti ayarı yaptığın vidaya benzer bir vida daha olması lazım karbüratörde.. Onu saat yönünde çevirerek bi dene bakalım sonuç ne olacak.. Ha bi de üşenmezsen bujiye bi baksana çok mu kararmış.. Baktın sorun devam ediyo bi ustaya göster o gerekirse değiştirir.. Gidon olayına da gelince onun birsürü sebebi var.. En kolayı balans ayarından başlayarak sorunu çözmeye çalışman.. Çünkü en kolayı o bi lastikçiye gidersin adam 10 dk da halleder ama sadece balanstan dolayı bu kadar belirgin bir sorun olacağını da sanmıyorum.. Arkadaşlar da yazmışlar zaten ihtimalleri onların haricinde bir de amortisörden yapabilir.. Amortisörlerde terleme var mı ? Eğer varsa sarımsı bi sıvı akar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar