Ön amortisör yağım boşaldı, tehlikeli mi?

Motosikleti
Triumph Tiger 800
Herkese merhaba,

Ön sağ amortisörümden bir süredir ufak ufak terleme vardı. Haftasonu motosiklete binmek için gittiğimde baya bir yağın boşaldığını gördüm. (2 aydır yatıyordu)

Problemin keçeyi değiştirerek giderileceğini biliyorum fakat 2 sorum var.

• Sağ sol amortisör birlikte mi tamir edilmeli? (Normalde yapılmıştı ikisi de fakat sanırım sağ tarafta hatalı işçilik yapılmış)
  • Bu şekilde sürmek tehlike yaratır mı? (Maddi ve zamansızlık sebeplerinden bir süre yaptıramayabilirim)

Motosikletim Triumph Tiger 800

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
böyle sürmemelisin, tehlikeli olabilir, hele bu büyüklükte bir motor için

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Herkese merhaba,

Ön sağ amortisörümden bir süredir ufak ufak terleme vardı. Haftasonu motosiklete binmek için gittiğimde baya bir yağın boşaldığını gördüm. (2 aydır yatıyordu)

Problemin keçeyi değiştirerek giderileceğini biliyorum fakat 2 sorum var.

• Sağ sol amortisör birlikte mi tamir edilmeli? (Normalde yapılmıştı ikisi de fakat sanırım sağ tarafta hatalı işçilik yapılmış)
  • Bu şekilde sürmek tehlike yaratır mı? (Maddi ve zamansızlık sebeplerinden bir süre yaptıramayabilirim)

Geçmiş olsun, terleme keçenin bittiğine işaret etmiş aslında. İkisini birden değiştirin ve yağları da yenilenmiş olur. Bu şekilde denge ve yol tutuş olumsuz etkilenir. Çok uzak değilse dikkatli bir şekilde sürerek gidebilirsiniz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
hazır sökülmüşken ikisini birden değiştirsinler bence. zaten o yeni keçeler set haline satılıyor galiba.
Evet tekli satılmaz diye biliyorum ben de. Tek taraflı işlem yapmak çok mantıklı bir iş değil.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ikisi birden tekrardan yenilenmeli, şu anda sadece sağlam olan bacak çalışıyor buda yol tutuş ve konfor açısından sıkıntı çıkarır yani evet tehlikeli, çukurlarda ve virajlarda tutuş kaybına neden olabilir.

evet kendim çok önem veririm ön düzene her motorumun amortisör yağını keçesini kendim değişirim son aldığım motorda tamirciye değiştirtmiştim motosikletin önü çok önemli amortisör keçeni yağını değiş yoksa tepkileri rebound un ve frenlemen kararsız tepkiler verir

Motosikleti
Ns200 15"
hazır sökülmüşken ikisini birden değiştirsinler bence. zaten o yeni keçeler set haline satılıyor galiba.
Keçeler set halinde satılmaz, tek satılır.

Konu sahibine gelince, amortisör yağı boşaldıkca amortisörünüz yumuşayacak ve istemediğiniz tepkiler vererek virajlarda ve frenlemelerde sizlere problem açacak, olası bir durumda sızan yağ tekerleğe ve fren sistemine gelerek tehlike oluşturabilir.

Değişim sağlarken 2 amortisöründe sökülmesi, yağları ve sızdırmazlık keçeleri değişmesi en sağlıklı yol olacaktır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800
Herkese cevapları için teşekkürler.

Ben en kısa zamanda yaptırayım o zaman. Bu şekilde zaten sürecek olsam, şehir içinde sakin sürüşler olur ancak, gidip viraj ve uzun yol tabi ki yapmam.

@Motoseverrr 'in dediği gibi lastiğin kenarı yağ olmuştu bu arada, temizleyip sürdüm. O yüzden o konuda sıkıntılı olduğunu da ben ekleyeyim.

Herkese merhaba,

Ön sağ amortisörümden bir süredir ufak ufak terleme vardı. Haftasonu motosiklete binmek için gittiğimde baya bir yağın boşaldığını gördüm.

Bu şekilde cümle kuran bir kişinin, henüz bu güçte motosiklete binecek olgunlukta olduğunu düşünmüyorum.

Dost acı söyler misali bence siz bir müddet 125 cc bir şey ile devam edin.

Motosikleti
D400
Bu şekilde cümle kuran bir kişinin, henüz bu güçte motosiklete binecek olgunlukta olduğunu düşünmüyorum.

bu arada delip geçiyorsun abi valla :D

motosiklet sürmek ile teknik bilgi arasında fark vardır; adam motosikleti belki de ülkede en iyi kullanan adam olabilir ama yağ değiştirmeyi bilmiyordur. veriyordur parasını yaptırıyordur. çok da şey etmemek lazım =)

bu arada delip geçiyorsun abi valla :D

motosiklet sürmek ile teknik bilgi arasında fark vardır; adam motosikleti belki de ülkede en iyi kullanan adam olabilir ama yağ değiştirmeyi bilmiyordur. veriyordur parasını yaptırıyordur. çok da şey etmemek lazım =)
Siz tam olarak benim yazdığı mı anlamadınız veya ben anlatamadım galiba doksan beygirlik bir makinanın ön amortisörü patlamış. Bunu ben sürücüsü kendi değiştirsin veya kendi tamir etsin falan demedim.

Arkadaş bu şekilde sürmek tehlikeli olur mu demiş, bende buna cevap yazmışım.

Şimdi bunun her hangi bir hızda ani veya panik fren sıktığını düşünün.

Sonucu anlamak için makinist olmaya gerek yok.

Motosikleti
Triumph Tiger 800

Abi tehlikeli mi derken, tabi ki dağa gidip viraj yapayım, tehlikeli olur mu şeklinde değil sorum.

Şehir içinde idareten kullanılabilir mi? Çok kolay şekilde tank slap'e girebilir mi? Ani frende gidon dengesizlik yapar mı? Amortisöre veya içerisindeki yaya zararı var mı? Bir şeyleri kırıp döker mi?

Yani tehlikeli olacağını biliyorum da, 125lik gibi kullanırsam da tehlikeli mi?

gibi sorulardı.

Tabi ki o şekilde normal şekilde kullanılmayacağını biliyorum.

125'lik öneriniz varsa alabilirim :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
90 beygirlik makinayı bırak benim 69 beygirlik suzukide bile amortisörde yağ görsem fıtı fıtı tamirciye kadar aşırı dikkatle sürerim hiç riske girmek istemem. Korkutmuş olmayayım diyorum ama korkmak lazım. Her an her şey olabilir, zaten en iyi durumda bile motosiklet sürmek riskli, bir de fazladan risk almayın derim.

Ön amortisörden sızan yağ fren balatalarına gelebilir en büyük tehlike bu , motoru taşıyan amortisörün içindeki yağ değil yaydır yani yağ hiç olmasa bile motosiklet hareket eder servise kadar yavaşça gidebilirsin zaten o motorda her bir amortisörde yarım litreye yakın yağ olur , sızan yağda en fazla 100 ml olabilir yani hala yağ var , yeni değişim yapıldı yazmışsın usta ölçüyü şaşırıp aşırı doldurduysa fazlası da atıyor olabilir..

Motosikleti
D400
Abi tehlikeli mi derken, tabi ki dağa gidip viraj yapayım, tehlikeli olur mu şeklinde değil sorum.

Şehir içinde idareten kullanılabilir mi? Çok kolay şekilde tank slap'e girebilir mi? Ani frende gidon dengesizlik yapar mı? Amortisöre veya içerisindeki yaya zararı var mı? Bir şeyleri kırıp döker mi?

Yani tehlikeli olacağını biliyorum da, 125lik gibi kullanırsam da tehlikeli mi?

gibi sorulardı.

Tabi ki o şekilde normal şekilde kullanılmayacağını biliyorum.

125'lik öneriniz varsa alabilirim :)

kuba cg.

amortisör patlasa blok yansa biniyor millet motora :D

motorda anormal her durum tehlikelidir. sıkıntı sadece tek amortisörde ise onu tamir edince diğerine herhangi bir şey yapmak gerekmez diye düşünüyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800
Evet sızan yağ balata değil de disk üzerinden akıp gitmişti. Bu dikkat edilmesi gereken bir konuydu. Sürmeden önce balata spreyi ile lastik ve diski güzelce temizlemek gerekir.

Hiç CG sürmedim, hem denemiş olurum :)

Evet sızan yağ balata değil de disk üzerinden akıp gitmişti. Bu dikkat edilmesi gereken bir konuydu. Sürmeden önce balata spreyi ile lastik ve diski güzelce temizlemek gerekir.
Yağ akıp gitmez viskozitesi nedeniyle gözle farketmezsiniz ama yapışıp kalır bir kısmı , teker döndüğünde diskdeki o yağ muhakkak balatalara bulaşır , spreyde sıksan kısa sürede normale dönmez frenler , özellikle yan ayakta bırakırsan diske daha çok yağ gelebilir varsa orta ayakta dik park et..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar