Sevgili Barkın, durumu kendi adıma, eleştirdiğin mesajlar içindeki iki satırlık yazımı biraz daha açarak izah edebilirim.
O anıtımsı şey, motosikleti kask, mont gibi donanımlar ile kullanmanın önemine dikkat çekmek isteyen herhangi bir vatandaş, yani bir amatör tarafından yapılmış olsaydı, gerekli ilgi ve takdiri gösterir, eleştirimi de yapıcı şekilde, tavsiye niteliğinde yazmayı tercih ederdim. Hatta o kişiyi uygunsuz şekilde eleştiren herhangi birine "sen daha iyisini yap da görelim" bile derdim, valla bak
Ancak; Kamuya arz edilen bir işin içinde Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri ve okul idaresi (yani eğitimciler) varsa, yapılan işin her yönüyle dört dörtlük yapılmasını bekleme ve tolerans göstermeme hakkımız olmalıdır.
Motosiklet kazalarındaki ölümlere, kask kullanımının önemine ve motosiklet kullanırken azami dikkatli olmaya vurgulamalar yapmışlar, harika. Daha iyisini yapamayacakları için toptan fiyatına aldıkları belki de 20'şer liralık kaskları dağıtmışlardır muhtemelen, eh bu da iyi. Üstelik sadece ehliyeti olanlara vermişler. Çok güzel. Muhtemelen bu 20 liralık kasklar o arkadaşları ileride daha iyilerini almaya teşvik edecek.
Ama o anıt var ya, işte o hiç olmamış, itirazım zaten sadece ona oldu. Tekrar tekrar bakıyorum, yok işte, olmamış, olmamış. Keşke daha düzgün bir şey yapsalardı.