Öğrenciden turist rehberi olur mu?

Sayın motorcu abiler, ablalar ve kardeşler...
Bugün tahminen 17 - 18 yaşlarında bi rehber gördüm ama rehberlik bilgisi ve yeterli ingilizcesi yoktu, sadece turistlere gidilcek yere nasıl gidilceğini gösteriyor aslında onlara arkadaşlık ediyor gibiydi.
Biliyorum turist rehberliği gerçekten zor bi iş ancak grup rehberliği yerine tek ya da 2 - 3 kişi gezmeye gelen turistler için rehber olmak istesem ne gibi sıkıntılar çekerim?
Amacım bu işi profesyonel yapanların ekmeğinden pay almak değildir zaten onlar tur acentalarıyla çalışmakta, bu işi yapan bazı öğrenciler var genelde 1 ya da 2 kişi gezdiriliyor.
Ben bu işe kalkışsam nereden turistleri bulurum, ne gibi sıkıntılar çekerim? Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim :rendeer:

Not: İtü'de öğrenciyim hazırlık okuyorum bu sene, inilizcem de iyidir amaç para kazanmak değil sosyallik, eğlence para vermeseler de sorun yok :)

gerçek bir rehber olmak için kpds veya les sınavlarına girmek gerek ,
çakma rehber olmak için yurtdışından bol misafiri gelen firmaları deneyebilir veya otellerle çalışan birilerini ayarlamalısın şimdilik aklıma gelenler bunlar ....

evet çakma rehber denebilir aslında rehberlik değil mentor gibi olabilir. Tanıdık otellere bi bakayım teşekkürler takendy :rendeer:

var mı tecrübeli çakma rehber :)??

Ogrenciden hersey oluyor kardes, bi tek zengin olunmuyor.:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar