Offff Pelin, offf anne, offf baba, offf Annane, offf offf offf!

Bence aileyle aranı soğutmana emrivakiye gerek yok. Zaten ehliyetinde yoksa ki anladığım kadarıyla yok , ehliyete başvur , zaten 3 ayda anca alırsın .Ve ehliyeti alana kadarda onlar senin değil sen onların başının etini ye. Her gördüğün motora bak , iç geçir ne güzelmiş de , her trafikte kaldığın zaman yanında onlardan kim varsa şimdi motor olsa boyle kös kös oturmazdık de emniyet seridinden geçen , motorları göster (pizzacıları değil), pizzacı görürsen veya hatalı kullananı görürsen böyle kullanılmaz , tam koruma ile kaskla montla dizlikle kullanılır eldiven takılır, hız yapılmaz efendi gibi gidilir diye sürekli konuş dur. En sonunda onlar pes edeceklerdir. (tecrübeyle sabit :) ) yumuşayacaklardır vede sen ehliyetini aldığında motorunuda alabileceksindir. Zaten kız arkadaşını bi kere bindirsen bidaha itiraz falan etmez :)

yanlış hatırlamıyorsam alacağın motor cbf 150 di değilmi kardeş al bin gerisini boşver

Bence aileyle aranı soğutmana emrivakiye gerek yok. Zaten ehliyetinde yoksa ki anladığım kadarıyla yok , ehliyete başvur , zaten 3 ayda anca alırsın .Ve ehliyeti alana kadarda onlar senin değil sen onların başının etini ye. Her gördüğün motora bak , iç geçir ne güzelmiş de , her trafikte kaldığın zaman yanında onlardan kim varsa şimdi motor olsa boyle kös kös oturmazdık de emniyet seridinden geçen , motorları göster (pizzacıları değil), pizzacı görürsen veya hatalı kullananı görürsen böyle kullanılmaz , tam koruma ile kaskla montla dizlikle kullanılır eldiven takılır, hız yapılmaz efendi gibi gidilir diye sürekli konuş dur. En sonunda onlar pes edeceklerdir. (tecrübeyle sabit :) ) yumuşayacaklardır vede sen ehliyetini aldığında motorunuda alabileceksindir. Zaten kız arkadaşını bi kere bindirsen bidaha itiraz falan etmez :)
EN MANTIKLI CEVAP BURADA DİKKATE AL

yakın zamanda motorunu almış biri olarak

uzun zamandır motor almayı kafama koymuş fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle alamamıştım

nisan sonu gibi elime yaptığım iş dolayısıyla çek geçti ve bu çeki kullanarak üstüne de nakit vererek bir jinlun 250 cc (2005 model) almaya karar verdim almadan bir gece önce evdekilere motor almayı düşünüyorum dediğimde babam annem vs konuştular (halbuki ben sormamıştım almayı düşünüyorum demiştim) netekim sabahında gidip motoru aldım ve akşam eve girdiğimde motoru aldım kapının önünde dedim :) önce bi bozuldular
1 aydır üstünden inmiyorum annemi bi kere bindirdim (kadın kendi düşücek diye korkuyor) :) pederi topkapıya bıraktım (hiç binmem diyordu şimdi edirneye gidermiyiz diye düşünüyor) walla ben yapmak istediğimi yaptım.... darısı senin başına

çek ailene resti kır camı çerçeveyi babanın arabanın lastiklerini yar bak nasıl izin veriyorlar gör:queen:

şaka şaka dostum ailenin suyuna git nabza göre şerbet ver hepsi yumuşar:cat:

valla kardeş sorunsuz motor alan heralde çok az insan vardır benim kız arkadaşıma maal oldu aynı frekansda insanlar değiliz demekki dedi gitti ama yapacak birşey yok kendin için ne istediğin önemli kendin için motormu istiyorsun kendin için onları mutlu mu etmek istiyorsun...

senin açmış olduğun başlığı ailem bana çok söyledi ne yapcaksın sen şimdi bu motoru çünkü motor alınmış biniliyordu sonra sattım sonra tekrar aldım şimdi seslenmiyorlar sen sakinliğini akıllı uslu bindiğini kanıtla gerisi düzelir

al sen motoru banada kerkes alma dedi ama aldım işte bi sekilde zorda olsa aldım... Sonradan alıstılar ara sıra annem yavas kullan fln dio hala ama aldırıs etmiyorum.. Zaten yavas kullanıyorum cünkü.. Onlarda alıstılar kı işleri olunca Motorla geliver fln der oldular... Sevgilimde tepkili olmasına ragmen ilk baslarda su anda onunla birlikde biniyoruz.. Hatta surmesini bile ogreniyo yavas yavas...

Öncelikle bu başlığa cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şuanda Turgutreis'de eve ADSL bağlanmadığı için 2 güne bir internet cafeden yazıyorum ve baya bir cevap gelmiş :)

Tespit doğru, şuan ehliyetim yok, ve henüz başvurmayı düşünmüyorum çünkü Ağustos'da askere gidiyorum ve motor almak istememin sebebi daha çok burda yazlık çevresinde, markete, denize, surf merkezine giderken kullanmak için. Scooter da alabilirim ancak bir arkadaşım CBF 150 sattığı için bari motorla başlayim bu işe dedim. Arkadaş zaten bana binmeyi öğretecek, ve ayrıca tüm koruma malzemelerini de gidip mağazadan alacağım.

Aslına bakarsanız dediğiniz gibi direk alıp getirebilirim motoru eve... ya da arka sokağa parkedip bu dırdırdan kurtulabilirim :queen: Neyse, dediğiniz gibi... inşallah ir çözüm bulacağım :)

Sevgiler...
Başar

Annem: kızın motor alıcakmış
Babam: ney motor mu alacakmış? al da gör! bak buraya yazıyorum en fazla 1 sene. 1 senede ölürsün. 1 senede yaşamazsın ya...
Ben: ölmezsem hayallerin yıkılmasın..

Babam: (Alaycı bi ifadeyle) Nooldu motor alıyodun..
Ben: Aladııımmm.. :)
Babam: Ne zaman aldın, neyle aldın, motor nerde????

1 hafta sonra ısrarla arayan babamın telefonunu cevapladığımda; Pınar nerdesin kızım? Şirketteyim baba nooldu? Motor nerde versene bi :D:D:D:D Aslaaa :D

Tavsiyem;Kademeli yaklaşma :)
Önce ehliyeti al(Cüzdanına koyuncaya kadar)tabi bu arada arkdaşın motoru falan alışacaksın artık biraz iki tekere)
Sonra kaskını al korumalar falan(İşin bilincinde oldugun farkedilsin)
En sonda motor :wiinkk:

Sen aileni en iyi tanıyan kişi olarak sana seni ilerde yapıcagın en ufak bir
kazanın dahi onlar üzerindeki etkisi ve sana verecekleri tepkiyide hesap et
ona göre keşke almasaydım söylemişlerdi vs olmasın sonuçta kafan rahat
olacak sekilde karar vermelisin.Al motoru çek önlerine demek bence hiç
mantıklı değil ama alacaksan ehliyetsizde binme karar senin dostum.

ailen eğer senin şürüş kabiliyetine güveniyorsa(motor yada oto farketmez) sende yeterince kararlı olduğunu gösterebiliyorsan sorun çıkmaz bence yinede kafanı iyi çalıştır kimseyi kırmadan çöz olayı motorsuz olmaz :)

Sevgili arkadaşlar,
Bence önemli bir konu. Sonuçta ailelerimizi hepimiz sever ve incitmek istemeyiz. Motorculuktada kararlıyız. O zaman, işin içine onların içini rahatlatacak tavrımız olmalı. Onlar mutsuzken biz motordan zevk alamayız bu ortada. Kızgınlıklara meydan verecek tartışmalardan uzak durmalı. örneğin: size çok kızgın anneniz emin olun arkanızdan bakıyor olacaktır. Korumalarınızı özenle biraz da UZUN zamanda giyininiz. Motorunuzu fazladan itina ile hareket ettiriniz. O Yukardan üst kattan görecektir mutlaka. Vee, işi muhakkak zamana yayınız. Kırmayın onları. Sizden daha değerli şeyleri yok emin olun. Siz de delifişek olmadığınızı, bu işi bilerek, isteyerek ve gereği gibi yapmakta olduğunuzu hissettiriniz.:cat:

Deprem de gavurlar bize bir şey öğretti: adamlar Bisikletleri ile gelmişlerdi. Bizler adamlara ufaktan sinir olurken, onlar yıkıntılardan insanları kurtarmak için, bu mountain bike larına atlayıp anında Dinlemeye giderlerdi. Sonra yuff dedik, neden bizim pisikletimiz yok:pale:

Motor da böyle bişiyy. Kendisini ispatlaması için fırsat asla demek istemiyorum ama zaman tanıyınız o na:cat:

Boşuna demiyorlar motosiklet özgürlüktür diye:) :queen: araba alsan kimse niye alıyorsun demez motor alınca ölürsün derler herkese(banada dediler ama 2 senedir birşey olmadı Allaha şükür)

selam,
benim en büyük dayım motor kazasında ölmüş ben doğmadan önce. Yani tüm sülalemde önyargı var motora karşı. Dedem hariç, 88 yaşında ve hala motor üzerinde.
Ben motordan bahsederken aynı tepkileri aldım ve herkese alana kadar her gün gazetelerin ilk üç sayfasını gösterdim. Televizyonları izlettim. Ve Bir hafta boyunca onlarca yüzlerce araba kazası, ölüler yaralılar, bıçaklananlar, kaçırılanlar, tecavüze uğrayanlar vardı tahmin edeceğiniz üzere. Hiç motor kazasına denk gelmedik. Okadar çok araba kazası oluyor ki, motordan in arabaya bin demek çok saçma, olasılık olarak çok düşük. Hele tam koruman olduğu zaman iyice düşük. Zaten 125cc ile başlayacaksın, hız durumun istesen kendini kaybetsen de olamaz.
Bence bu taktiği dene. Bende işe yaradı. Ve 4 aydır gayet keyifle biniyorum motora. Bir kere düştüm köpeğe çarpmamak için. Yaralandım ama nispeten korunaklı olduğumdan ciddi birşey yok.
Yanlız bence başlamadan önce tüm korumalarını al. Nerden ne çıkacağı belli olmuyor.
Kesinlikle yağmurda mümkünse kullanma, ben ıslak zeminden dolayı düştüm. Arabadaki gibi ani tepki gösterip frene asılınca kapaklandım.
Ne olursa olsun arabadaki tüm kuralları unut. Her zaman sakin ol, freni adabıyla sık.
Bu zevkten mahrum kalma. Katıl sen de aramıza :)
kolay gelsin

Bodrum - Turgutreis'te,hem de bu mevsimde ne motor sürülür ama oooohh beeee:wiinkk:
Ekmek istemem su istemem vallahi.

[NOT]Hanım duymasın keser beni :queen::queen::queen:[/NOT]

bişiy dicem...Kadıkalede yazlık ambiansı olan bir bireyim...:pteyzemin ama anne yarısından bizim sayılır...:porada pek yokuş yok...benim hayatım Club Armonıada geçmiştir....Kadıkale Koçyiğit sitesi...AVTA da çok kankim var...:p

kısa ve öz bir çözüm

49 cclik bir motor al ehliyette istemez korumada gerektirmez sıcaktır oralar kask ta takılmaz e zaten 49 cc hız da yapmaz seni sağasola da götürür

böyle olunca ailende bunun uzerinde fazla durmayabilir...????? durmamasını temeni ederim.. yan iinşallah durmaz :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar