Offff Pelin, offf anne, offf baba, offf Annane, offf offf offf!

Evet arkadaşlar konu başlığını görünce bu ne ya diye bir tepki vermiş olabilirsiniz ama sorun şu: 2.5 ay Bodrum - Turgutreis'te olacağım ve evimizde tek araçlık otopark var ki onuda babam kullanıyor. Kendilerine motor alacağımı söyledim (kendi paramla) ki keşke söylemez olaydım ve gidip direk alsaydım. 3 gündür her önüne gelen, kız arkadaşım Pelin dahil (telefondan) başımın etini yiyor:

- Sen napacaksın motoru, park yerini sorun ediyorsan arabayı amcanlara bırak, burda babanın arabasını kullanırsın.

- Sen napacaksın motoru, hayatında hiç binmemişsin, kesin ölürsün (açık ve net konuşuyorlar).

- Sen napacaksın motoru, buralarda çok yokuş var, sen kullanamazsın.

Evet, hayatımda hiç motor kullanmadım ve 2. el bir 125-150 CC lik motorla başlamayı düşünüyordum ama yani gerçekten şevkim kırıldı... bir arkadaşım da çok güzel bir Honda var, neredeyse 0 km, bana 0 fiyatının 500-600 ytl altına satıyor vade farksız gelecek yaza kadar.. ama yani bilmiyorum.

Siz motora binmeye ilk başladığınızda başınızın etini yiyenlere ne dediniz? Motoru aldığım zaman kaskımı, eldivenimi, ceketimi, pantalonumu da alcam ama yani gel de anlat....

Neyse, tavsiye bekliyorum :)

Teşekkürler.

Sen yazmışsın zaten.Söylemeden alıp binicektin makinaya.Aile öyle hemen kabul edermi:)Sonrada Babana bi tur verip sonrada bindirmeyecektinki daha güzelini sana alsın eskiyide kendi kullansın:mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
daha önce tartisildi.

kac yasinda olduguna ve ailene bagimlilik derecesine bakar. eger sen karismalarina izin veriyorsan istedigini söyle, hicbir ise yaramiyacak ...

Motoru almadan önce söylemek belkide hataydı. Aldıktan sonra zaten ne deseler boş. Hiç tartışmaya girmezdim, girmedim de. Hı hı deyip geçeceksin. Ama motoru bilerek kullanacaksın, sorumsuzluk yapmayacaksın.

Hata etmişsin arkadaşım.Kimseye haber vermeden motoru alıp evin önüne park edeceksin.Olacak bitecek.NOKTA.

ben geçen hafta internette gezinirken motor almaya karar verdim 1 saat içinde gittim bayiden bi tane 150 lik aldım oradaki satış temsilcisine daha önce vitesli motor kullanmadığımı söyledim ve başlangıç yapmak adına bana ucuz ve kullanışlı bi model versini söyledim ve keeway marka speed 150 modeli bi motosiklet aldım.plakasız vaziyette aldım motoru babamın işyerinin otoparkına çektim baba gel sana bi şey göstericem dedim.

Adam bir geldi en az 45 dakika nasihat azar ve mukabilinde şeyler dinledim derdimi anlatamıyordum tam bitti derken annem telefonlara sarıldı :) sanki babam yetmiyormuş gibi 1,5 saatte onu dinledim.hadi bitti tamam bi tur atayım şunla dedim babaannem anneannem ve dedem telefonlarım kilitlendi napıcağımı şaşırdım :) alalı hemen hemen 2 hafta oldu 45 km anca bindim alışıyorlar yavaş yavaş işte ama birden emri vaki şeklinde karşılarında motosiklet üzerinde dikilince irkiliyorlar :) benim başıma bu geldi valla sen alsaydın sizinkiler ne yaparlardı bilmiyorum...

nasıl zevklı bısey oldugunu anlayamayacakları ıcın herseyını alacaksın kask mont eldıven ehlıyet falan en son motoru alıp ewe gıdecen bunu aldım dıceksın aılene karsı gelebılen bırı ısen zaten sorun yok bıdı bıdı edecekler kulak asmıcaksın herzaman da onlar haklı olacak dıye kanun yok

Hata etmişsin arkadaşım.Kimseye haber vermeden motoru alıp evin önüne park edeceksin.Olacak bitecek.NOKTA.

aynen al getir kapının onune ozamanda bişe demesınler hatta arabayı cıkar dışarı koy motoru içeri baban böünce şaşırsın nokta :cat:

Ehliyetin var mı bilmiyorum, eğer yoksa zaten bu yaz motora binmeyi unut! Bisikletle idare et, ehliyetini al, seneye rahat et.

ALDırma kardeşim :) Benim ailem de benim sewgilim de aynı ama ben takmıyorum :p

karde$ hala gec olmus degil,yinede gidip motorunu alabilirsin hala,sonucta vazgeciremeycekler ve senle uzla$caklar bu boyledir.
yazdigina gore acemisin ve sana cok dikkatli olmani oneriyorum.sana ogretebilcek bi arkadasin carsa amenna ama yoksa mt il gruplarindan biriyle bulus ve sana gostersin 1-2 taktik :cat:

yüreğimin götürdüğü yere git kardeşim bak 1 sene oldu ben hala o dırdırları çlekıyorum aldırma rüzgarın keyfini çıkar sadece

vallah ne deyim ki alırsan her allahın günü kavga gürültü (ama bir kaç gün)
sonra zaten onlarda binmeye başlar al bence ve başlangıc için de en iyisi
HONDA cbr 125 r hadi hayırlısı :cherry:

Madem konu açılmış.Bundan 45 gün önce Denizli'de arkadaşlarla gezmeye gidiyoruz (motorlarla geziyoruz ve ben artçıyım tabi).Beni bir heves kapladı.İzmir'e döner dönmez babama motor alacağımı söyledim ehliyetim olmamasına rağmen(b sınıfı var ama ne yazıkki yetmiyor).BU arada ekonomik olarak onlara halen bağımlı olsamda aileme kafa tutabilen birisiyim(biraz asi bir evladım galiba).Babam tamam al dedi.Annem olmaz desede kafama koydummu yaparım.Maddi durumum çin malı bir scooter aldım.Ve daha önce motor kullanmışlığım yoktu.Neyse sonunda aldım motorumu.Herkes tepki gösterdi ama nefile.Motorumu alalı 40 gün oldu.1500 km'ye geldi motorum.Artık babamda annemde motora biniyorlar artçım olarak.Al gitsin bence motoru.Olmuşla ölmüşe çare yoktur derler.Ailene ve kız arkadaşınada yapcak bişeyleri kalmaz söylenmekten başka. :queen: :queen: :queen:

bence al gitsin denilemeyecek bir konu.
önce o motoru alacagın arkadaşına şart koy.
bana motor sürmeyi öğretirsen alacağım diye.
sonra al. çek evin önüne..
KASK + KORUMALARI unutmaaa.
ama Motosikletin ismini cismini modelini verirsen
daha iyi yardımcı olabiliriz kardeşim.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
basımın etini yiyenlere bişey demedim gittim aldım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar