Ns200 ilk marş problemi

Motosikleti
ns200
Ns200 de videodaki sorunu yaşıyorum marşa bastığımda tek bir marş sesi geliyor sonra ekran saliselik gidip geliyor bir kaç kere basınca marşı alıyor ya da kontağı kapatıp açıp tekrar marşa basmam gerekiyor bunu neden yapar çoğunluk akü dedi ama statör ve marş motoru diyende oldu, videoda arkada inşaat vardı sesler biraz karışmış kusura bakmayın 😁

Motosikleti
Arora kasırga
Akü zayıf,hem marşa hem ekrana hem de bujiye enerji yetmiyor.Kontak aç-kapa yapınca hücreler kendine geliyor ondan çalışıyor.
Hem aküyü yenile,hem marş için harici röle attır.
Aslında bunu yapan mühendisler motor çalıştıktan sonra ışıklandırmayı aktif edecek gecikmeli sistem yapsa hiç böyle sorunlar yaşanmaz da neyse...

Motosikleti
Ns200 15"
Marşa basınca ekranın sönmesi normaldir, marş tuşuna uzun süre basınca ne oluyor?

Motosikleti
ns200
Dün akşam vurdurarak bile çok zor çalıştı yarım saat falan uğraştım alakasız gibi ama shell yakıtından şüpheleniyorum gittim petrol ofisinden deponun üstünü tamamladım 1 saat soğumasını bekledim marşa basınca direkt aldı. Bajaj motorlara shell yakıtı konulmaz diye bi söylenti vardı galiba o doğru.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Size ilginç bir bilgi vereyim.
Benim Dominar 400 orijinal aküsü olan Motobatt ile soğuk havalarda zor çalışırdı. Motorumda, kontakla aktif olan aydınlatmaya bağlı çalışan TripMate Motoplay bağlıydı. Bazen marş basana kadar geçen sürede TripMate sistemi açılmış oluyordu. Marşa bastığımda aydınlatma elektrikleri kesilir dolayısıyla TripMate tekrar yeniden başlardı. TripMate tekrar başlaması bazen interkom ile olan bağlantıda kararsızlaşma ve bağlantı yapılamamasına yol açıyordu. Sonra araya bir anahtar daha ekledim.
Soğuk havalarda oluşan ilk marş sorunlarından bıkıp daha yüksek CCA seviyesine sahip LP akü aldım. Hem motorun çalışması, hem rölanti dalgalanması sorunu çözülmüş oldu. Yeni aküyle ilk marşta aydınlatma elektriğini kesme olayı ortadan kalktı. Artık motoru çalıştırmak aydınlatma elektriklerini kesmiyor.
Yani aküden olma ihtimali yüksek

Spekülasyon:
Yakıt konusuna gelirsek; "shell ve opetin kurşunsuz benzini katkılı olduğundan egzoz çıkışında biraz daha yüksek ısı oluşturuyor. Bu ısı bir dönem Bajaj'ın 2021-2023 yıllarında ürettiği motosikletlerde kullanılan, biraz daha kalitesiz seramik malzemeden üretilmiş katalitik konvertörleri bozuyor ve ısıdan dağılmasına yol açıyor. Böylece egzoz çıkışı tıkanmış oluyor.
Muhtemelen pandemiye denk gelen dönemde Bajaj'ın bazı tedarikçilerden temin ettiği katalitik konvertörlerde sıkıntı olmuş. Bu sıkıntılı gelen malzemenin hangi üretilen motosikletlere takıldığı ve hangi ülkelere gönderildiği ilk başlarda fark edilemiyor, ta ki arıza verene kadar.
Bu arıza Bajaj tarafından fark edildiğinde distribütörlere bildiriliyor ve arıza olduğunda distribütörün bu arızayı servislerinde ücretsiz çözdürmesi sağlanıyor.
Distribütör firma, o dönem sattıkları motorlar için servisleri aracılığıyla kullanıcılara "shell ve opet yakıtlarını kullanmayın" önerisinde bulunuyor. Böylece distribütöre çıkan maliyet azaltılmış oluyor. Yani distribütör açısından ne kadar az arıza o kadar az kardan zarar demek oluyor."

Ne kadar doğrudur tartışılır.
Kuralkan yeni Bajaj motosikletleri ülkemizde montajlıyor. Sorun ne kadar devam ediyor ne kadar düzeltildi bilmiyorum. Belki 2025 sonrası sattıkları motosikletler için shell ve opet kullanmak daha iyi bile olabilir belki de fark etmiyordur.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
Video şu an izlenemiyor ama, akünüzü ölçtürdünüz mü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar