Notebook hakkında..

Arkadaşlar bu soruyu sormak için burası ne kadar uygun bilmiyorum ama,aramızda bir çok bilgisayar kurdu olduğuna emin olduğum için sorayım dedim..

Efenim,LG'nin LE50 Expresmodeli 2.0 Mobil işlemcili 2 Gb Ram'li laptopu var ben de.Üzerinde harddiski sata yazıyordu ama yükseltelim diye açtık bu gün soketli bi harddisk çıktı.Pata mı ide mi ne,bunun hangisi olduğunu kesin nasıl anlarız ya da anlayan bi program var mı?Üzerinde 4200 Rpm 60 GB Harddisk var,bunu 160 GB 7200 Rpm harddiske yükseltsek nasıl olur?

Ayrıca bendeki laptopun ekranı normal ekran,hani parlak ekran olarak tabir edilenlerden değil.. Arkadaşta Toshiba Notebook var bordu yanmış ve sadece ekranı(parlak ekran) kalmış.Benimkine uyacağını söyledi değiştirsek nasıl olur,bi problem çıkarır mı?

Cevap verecek arkadaşlara +rep ve fahri moderatörlük verilecektir..:)

Eğer üzerinden çıkan HDD IDE bağlantı yapısı yanı PIN lı bır yapıya sahıpse PATA yada IDE dediğmiz harddisk bağlantısına sahiptir.Örneğin
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23475

Eğer aşağıdaki gibi bir yapıya sahipse SATA dır.Bunu Fiziki gorunuslerınden kesın olarak anlayabilirsin.
http://www.sahibindenbilgisayar.com/urunresim.asp?id=1061

Ekrana gelince uydurabilmeniz cok yuksek bi ihtimal değil ayak baglantıları falan tam uymuyaya bilir.Ancak uyarsa cok bı sorun olusturacagını sanmam.

Kablosu şöyleyse SATA'dır :)

171.jpg

Laptop'un garantideyse ekran değiştirme gibi durumlara girme. Ayrıca parlak ekran sevmiyorum mesela ben, azıcık güneş vursa olduğu gibi gölge görüyorsun ekranda. Ama inadımaymış gibi tüm laptoplar parlak ekrana dönüyor.

Bulacağın HDD'nin fiziksel boyutları aynıysa değiştirmende herhangi bir problem olmaz diye düşünüyorum. Ancak emin değilim, daha bilgili olanlar vardır mutlaka.

Valla benım bıldıgım kı benım notebook ta ogle zaten parlamalara gunese karsı en ıyı ekran parlak ekrandır bakıs acısı oldukca genıstır goruntu kalıtesıde dıger LCD lere gore cok cok daha ıyıdır :) O yuzden zaten pahalıdır :) Gercı tercıh meselesı tabı :) Bu arada o kablo Kasalarda gozukur :) arkadasınkı Notebook.

Valla benım bıldıgım kı benım notebook ta ogle zaten parlamalara gunese karsı en ıyı ekran parlak ekrandır bakıs acısı oldukca genıstır goruntu kalıtesıde dıger LCD lere gore cok cok daha ıyıdır :) O yuzden zaten pahalıdır :)

Görüş açısı geniş ve renkler canlı ancak parlamalara en müsait de o ekran. Varsın kararsın ekranım, kendimi görmeyim ama ekranda :)

Notebook içindeki SATA kablosu nasıl ki, farklı mı?

Arkadaşlar bu soruyu sormak için burası ne kadar uygun bilmiyorum ama,aramızda bir çok bilgisayar kurdu olduğuna emin olduğum için sorayım dedim..

Efenim,LG'nin LE50 Expresmodeli 2.0 Mobil işlemcili 2 Gb Ram'li laptopu var ben de.Üzerinde harddiski sata yazıyordu ama yükseltelim diye açtık bu gün soketli bi harddisk çıktı.Pata mı ide mi ne,bunun hangisi olduğunu kesin nasıl anlarız ya da anlayan bi program var mı?Üzerinde 4200 Rpm 60 GB Harddisk var,bunu 160 GB 7200 Rpm harddiske yükseltsek nasıl olur?

Ayrıca bendeki laptopun ekranı normal ekran,hani parlak ekran olarak tabir edilenlerden değil.. Arkadaşta Toshiba Notebook var bordu yanmış ve sadece ekranı(parlak ekran) kalmış.Benimkine uyacağını söyledi değiştirsek nasıl olur,bi problem çıkarır mı?

Cevap verecek arkadaşlara +rep ve fahri moderatörlük verilecektir..:)

valla cıkıp bi bilgisayarcıya sorsan, daha kısa surede yanıt alırdın:mrgreen:

Bilgisayarım'a sağ tıkla Özellikler'i seç. Donanım-Donanım Yöneticisi'ni seç. Orayı biraz kurcalarsan harddiskinin SATA mı IDE mi olduğunu görürsün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar