Selam. Beklentilerimiz farklı ama aynı şeyi ben yaptım. Nmax 155 den Xmax 250 ye geçtim. Gençlikten berigelen motor tecrübem olmadığı için sadece 35 yılı aşkın 4 tekerle edindiğim trafiği okuma bilgisi ile buna cesaret ettiğimi belirteyim öncelikle. Neyse Nmax gerçekten şehir içi ulaşım için atom karınca diyebilirim. Boyum 1.70 kilom şu sıralar 76 civarı, motora alışmam çok zor olmadı ama artçı ile kullanamadım zira sele uzunluğu yeterli gelmedi. Benim bu yaşta makas atma veya uçma gibi heyecanlardan ziyade uzun yıllar keyifle motor sürme amacım olduğu için arasıra serseri ruhuma bir parmak bal çalmak için Xmax 250 aldım.
Konfor kesinlikle daha iyi ama motor cidden ağır. İlk bir ay belki 10 defa motoru yatırdım, şeytan kulağına tekerler dönünce hiçbir sorunum yok ama durduğum yerde artçı ile kalkarken yada hareket halinde durunca hep yeri öptü motor. Bu arada artçım 87 kilo. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine uyarak epey uzun süredir motoru yatırmadan kullanıyorum ve kendime güvenim artık tam. Fethiye Göcek arasında oldukça dik rampalar ve sert virajlar vardır, hiçbir sıkıntı hissetmiyorum. Denemelerimde Nmax ile 60-70 arası artçılı çıktığım yokuşu Xmax ile 80-100 arası tırmanıyorum ama konfor gerçekten daha iyi.
Hala devam eden sorunum ise sele yüksekliği. Işıklarda falan durduğumda sadece parmaklarımın ucu ile yere temas edebiliyorum ama bununda bir yolunu buldum. Duracağım zaman kendimi sele üzerinden biraz öne doğru kaydırdığımda tabanlarım yere temas edebiliyor. Sözün özü şu, Nmax bir yarış arabası gibi gaza dokunulduğunda fırlayan hafif ama atak bir motor. Xmax ise gaz tepkisi daha naif, araba hissi veren ağır ama daha oturaklı ve güçlü bir alet. İyi veya kötü diye sığ bir tartışmaya girmem asla, siz beklentiniz neyse ona uygun motor almalısınız. Ben aldığımda 300 lük Xmax yoktu bunu aldım, 400 lüğü ise hiç düşünmedim.
Sağlıcakla kalın, uzun yıllar keyif alabilecek şekilde sürüş yapın.