merhaba bu kaskı kesin almak istiyorum. bizzat özen motordan gidip alicam evime çok yakın olduğu için

bir sorum olacak kimileri demiş çok sesli kimileri demiş çok sessiz diye sizce almaya değer mi? ff353 ve bunun arasında kaldım motorum naked bir de mont düşünüyorum bunlara gidicek mont olarak ta nasil bir şey öneerebilirsiniz nexxin kendi montu var mı
Bildiğim kadarıyla özen motor perakende satış yapmıyor. Eve yakın diye boşyere yorulmayın telefonla gitmeden arayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------
Dot eceden Geri mi kalmış ? Yahu nereden duyupta inanıyorsunuz bunları anlamıyorum .
Sorun standarti 400gr.ken Ece'nin ki 275 grdir.
Yani dotu geçmek çok daha kolay . Dotu almis olmak demek eceyi alabileceği anlamına gelmez .
(Dipnot: snellde 275gr)
Konu milyonkere tartışılmış durumdadır. Dot ve ece farklı standartlardır. dot standartı bir kask ece alamayabilir ece standartı bir kask dot alamayabilir..
https://ls2helmets.us/information/view-dot-certifications
Mesela burada en basiti ls2 nin Dot Standartlarına sahip olup Ece standartlarına sahip olmayan kaskları.
Aslında dot için düşük düzey demiyelim. Sonuçta farklı standartlar bunlar karşılaştırmak komik olur. Fakat çok net birşey açıktır. Avrupada Sadece Dot standartlarına sahip bir kask satılması zaten yasal değil

Yani hertürlü alacağınız kaskta ECE varmı yokmu ona bakacaksınız sonra snell di sharptı bakabilirsiniz
Lütfen artık türkiyede dot kelimesinden bahsetmeyelim

gereksiz muhabbet uzuyor çünkü. Snell olabilir sharp olabilir ama dot ne alaka
- ECE 22.05 varmı mı ?
* Evet var
- Hımm ozaman avrupa standartlarına uygun ve yasal yollarla vergisi ımbırı zımbırı ödenerek türkiyeye girmiş
- Abi peki sharptan kaç yıldız almış ?
* 4 yıldız.
- Hee oda iyiymiş. Peki snell testinde değerlendirilmiş mi?
* Evet Fakat snell testi sadece tek başına ECE 22.05 standartına uyumlu modellere uygulanmıyor. Ya sadece Dot yada hem dot hem ece22.05 standartlarına aynı anda sahip olan kasklara uygulanıyor.
- Abi kafam karıştı