Nerdeyse çarpıyordum kim suçlu

Katılım
17 Haz 2014
Mesajlar
229
Kırmızı ışık yanmış arabalar tek sıra halinde arka arkaya durmuş sağ tarafta motorun rahat geçecegi genişlikte yol var . Sağda saate 20 km hızla gitmeye başladım tabi çok dikkatliydim. Baktım hemen solumda 1-2 metre ilerde 12 yaşlarında bir çocuk koşmaya hazırlanıyor hani sprinterler koşmaya hazır dururya onun gibi ben koşucağını anladım durmam imkansız hemen kornaya basmaya başladım çocuğun annesi olsa gerek beni gördü çocuğu gördü bişeyler dedi tam anlamadım çocuk koşmaya başlayacaktıki benim kornayı duydu ama koşmayı kafaya koymuş koştu tam çarpacaktım kendini ileri fırlattı yere düştü ileri fırlamasaydı çarpardım . Yarım sanye geç kalsaydı çarpardım 1 sanye geç olsaydı ezerdim.
Bu olaylar toplam 2 sanyede gerçekleşti.
Kim suçlu. Benmi yayamı.
 
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
4,760
Arabaların yanından yada arasından gidiyorsanız hata sizde. Hepimiz gidiyoruz fakat bu kuralı değiştirmiyor.
 
Katılım
5 Haz 2011
Mesajlar
2,546
sende hatalısın...20 km ile giderken nasıl durmaya zamanın olmaz bi yerlerde fren çalış en kısa ve güvenli şekilde durmayı öğren..
 
Katılım
10 Şub 2014
Mesajlar
1,286
20 İle Giderken Düzgün Fren Yapmayı Biliyorsanız Anında Olduğunuz Yere Yapışırsınız, Frenlerin Brembo Yada o Marka - Bu Marka Olmasına Gerek Yok En Basitinden Çinli Bir Cup'un Bile Fren Sistemine Gerekli Bakımlar Yapılınca ve Frenleme Yapmayı Bildikten Sonra Mükemmel İşler Çıkartıyor :cat:

Acemi İseniz Araçların Arasına Girmemenizi Tavsiye Ederim.
 
Katılım
5 Haz 2011
Mesajlar
2,546
debriyajı sıkmalısınki motor ileri hareketini kessin.sonra ön fren ve kombine olarak arka freni sıkıp kısa mesafede durabilirsin.
 
Katılım
30 Mar 2014
Mesajlar
177
Acemiysen önerim araçların arasına girme kendini en azından yol için yeterli hissedene kadar arkalardan git. Bir süre sonra zaten alışıyorsun artık aralardan gitmek sana son derece normal gelmeye başlıyor. Ek olarak yolun durumuna bağlı olarak bu değişir fakat bence 20 KMH araçların arasında giderken bir acemi için çok fazla sürat. Diğer arkadaşlarımında söylediği gibi 20 KMH'den durman hiçte zor değildir.
 
Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
112
Öncelikle geçmiş olsun.Hiçbir zaman (çok zorda kalmazsanız) arabaların sağından geçilmez,kör noktadan farketmezler önünüze kırarlar tecrübe edinmiş olursunuz ama belki iş işten geçmiş olur.Lütfen şu motorları düzgün kullanalım,makas atmayalım gideceğiniz yere çok çok 5 dakika sonra gidersiniz bir şey olmaz.Arabamla gidince ben de motor kullandığım için özellikle motorlu arkadaşlara yol vermeye çalışıyorum ama bazıları illa ez beni der gibi bir sağdan bir soldan giriyor,kaldırımlara çıkıyor v.s...Ek olarak arabaların yanından geçeceğiniz zaman içinde birisi varsa arabaya yakın geçmeyin bazen arkaya bakmadan pat diye kapıyı açıyorlar yapacak birşeyiniz kalmıyor.
 
Katılım
10 Tem 2014
Mesajlar
253
lokantalarda kuryelik yaptığım için en çok yaşadığım olaylardan biridir girmeden sağa sola bak yavaş geç aralardan mutlaka birileri çıkıyo özellikle küçük çocuklar bebek arabaları ve yaşlılar aniden çıkar önüne sakin telaş yapmadan arka fren yap baktın yetersiz ön freni sık ama fazla sıkma yoksa asfalttan bi alt duduş alırsın geçmiş olsun dikkat et :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst