Nedir bu ayrımcılık ?

BBRR' Alıntı:
kuru gürültüyü bırakalım tüm gruplar tam tekmil şu darülaceze ziyaretine gitsin ...hade göreyim sizi bakem en kral grup kim
BİR ÖNERİ
Sayın site yöneticilerimiz
Bence MT olarak bir bankada hesap açsanız ve bu işi organize etseniz
bizde gönlümüzden koptuğu kadar yardım etsek
sonra toplanan para karşılığında bir çek alıp o gün 200 motor gidip bağış yapsak
negüzel olur di mi
hem MT yani MOTOSİKLET TÜRKİYE eminimki başka illerdeki arkadaşlarda gelemeselerde yardım etmek isteyeceklerdir
madem imaj bütün türkiye ye motorcu imajını gösterelim:cat:
hem o gün basın da orada olacak
o zamanda ben x yerde rahatca biramı içerim:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
içeriği sevgi,paylaşım ve dostluk olan her tür grupta varım.

yahu arkadaşlar beş dakika olmadı daha mesaj yazalı.msn ime acayip mesajlar gelmeye başladı.

Ben o şekilde bir grubu kastetmemiştim.Hasbinallah ve nivmel-vekil.

Demek ki her grup iyi değilmiş.

NOT: Bu sadece bir şakadan ibarettir.Yoksa aramızda o tür arkadaşlarımızın olmadığını biliyorum.

Son düzenleme:
:silent: ne oldu yaa kimse birşey yaznıyor:silent:
haydiyin iyi birşey yapalım
yoksa siz kavga ve hakaret içinmi toplanmıştınız
soriy:pale:

düşünüp de söylenmek istenen lafı anlamak üzere hiç bir çaba sarfetmeyen ya da daha kötüsü sarfeden ama istediği bir yerinden anlayanlar bulunmaktadır.
------------------------------------------------

Üyesi olduğum motosiklet.net in sorumlu moderatörü.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence bunda hiçbir sakınca yok. Büyük buluşmalarda her gruptan adamlar bulunuyor. Hatta bu haftasonu Regal Raptor Kastro gezimizdeki RR sayısı Poyrazköy'deki RR'lerden daha azdı belki de. Yukarda dendiği gibi şunu seven var, bunu seven var. Pazar günü 20 kişilik bir organizasyona katılmak zorunda değilim. Bunun yerine tanıdığım bildiğim 5-6 kişiyle başka yerlere gidebilirim. Dikkat edilirse 100 motorla bilmem nereye gidiyoruz dendiğinde kimse çıkıpta "bizim grup başka yere" demiyor. Gerilmenin anlamı yok.
Adamlar canlı müzikten, hafta içi buluşmalarında hoşlanıyorsa Galata'ya gider ve biz Keyif Adamlarıyız der... ne var ki bunda. RR Çetesi denen Regal Raptor Grubunun iyi anlaşmaları ve kimse x tarihine gezi koymamışken "biz x tarihinde falanca yere gideceğiz" demeleri çok doğal.

evet dostdark çok iyi bir yere değindi
sevgili admin bak basında orda olcakmış sitenin adı geçecek demek oluyo birde çek olayı var işin içinde süper bir reklam olur bence böyle bir organizasyon bu çek olayını gerçekleştiriseniz bence güzel olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostdark' Alıntı:
BİR ÖNERİ
sonra toplanan para karşılığında bir çek alıp o gün 200 motor gidip bağış yapsak
negüzel olur di mi
hem MT yani MOTOSİKLET TÜRKİYE eminimki başka illerdeki arkadaşlarda gelemeselerde yardım etmek isteyeceklerdir

:cat: :rendeer: :cat: :rendeer: :cat: :rendeer: :cat: :rendeer:
ARTIK DİYECEK BİŞEY BULAMIYORUM ELLERİNE SAGLIK SONER

Herkese selam

arkadaşlar MT de kimler var?

sanırım 15-16 yaşından / 70 yaşına kadar bir aralık
bayanlar / erkekler
ilkokul bitirmişten / 2 ünv.+master+doktora (belki daha fazlası)
chopper-cruiser / cross / enduro / scooter/ super sport gibi
maddi durumu vasat olandan / çok iyi olana kadar
içki içenden / içmeyene
piknik sevenden / meyhaneye gitmeyi sevene

gibi yazılabilecek birçok şey var. peki bu insanlar niye burda? çünkü hepimizin ortak tutkusu motosiklet. önce motosikletler le ilgili her türlü bilgiyi yukarıda saydığım gruplandırmaların hangisinde olduğunu bilmeden ve önemsemeden paylaşıyoruz. niye? önemli iki ortak yönümüz var, önce hepimiz insanız ve tutkumuz motosiklet. kesinlikle bu iki olguyu unutmamak lazım.
================================================
ledo' Alıntı:
Bu tartışmayı yürütebilmek için, konunun tarifinin daha iyi yapılması gerekir.

Sorun tam olarak nedir ? Bugünkü durum mu, yoksa ileride olabilecekler mi ?

Bu gruplar kendilerini soyutlamışlarmıdır, yoksa toplantıları herkese açıkmıdır ?

"Grup" tarifi nedir ? Ayrımcılık mı yoksa aynı dünya görüşünde olanların, birbirleri ile olmaktan zevk alması mı ?

Motosiklet.net nedir ? Forummu, yoksa klüp mü ?

bugün ortada ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum, birbirimize saygılı olmaya özen gösterirsek ileride de hiç bir şey olmaz.

hiç bir grubun kendini soyutladığına inanmıyorum, forumda bir davet yapılmışsa herkese açık demektir. sadece kendi aralarında toplanmak isteyenler varsa zaten bunu kendi aralarında haberleşerek yaparlar ve buna kimse karışamaz.

grup demek bence de ledo nun dediği gibi aynı dünya görüşünde olanların, birbirleri ile olmaktan zevk alması. olaya bu açıdan bakmalı derim.

bende bir arada olmaktan keyif aldığım arkadaşların yatığı toplantılara katılmaya çalışıyorum. farklı farklı gruplar olduğu için bazen ne tarafa gitsem diye ikilemde kaldığım oluyor. onuda aktivitenin durmuna göre tercih ediyorum asla kişilere göre değil

MT olarak toluca yapılması gereken organizasyonlara herkes katılmalı ve katılıyorlarda.

=================================================

crato' Alıntı:
ben de benzer bir cümle yazmıştım "benimle birlikte olmasınlar, çünkü ben öyle yapacağım" ile biten.

benim anlatmak istediğim şu idi; ben sadece alkol almak amacıyla birlikte olmak istemiyorum. motor ile yapılacak bir gezi düzenlendiğinde bu gezinin alkol alma amaçlı bir geziye dönüşmesini istemiyorum. buna dönüşecek gezilerde bu saatten sonra ben yokum, her geziyi buna dönüştürmeyi düşünen arkadaşlar da benimle olmasınlar dedim. çekilen ve siteye konan fotoğraflara bir bakın, aramıza yeni katılan ve özellikle yaşı küçük olan arkadaşlara sanki "biz sadece alkol almak için buluşuruz" imajı veriyormuşuz gibi hissettiriyor bana dedim.

ben, kendimce her organizasyona katılmayı istedim. kimi kısmet oldu gittim, kimi kısmet olmadı gidemedim. alkol de alıyorum, motora da biniyorum. ama ikisini çakıştırmıyorum. Allah biliyor kaç defa "der saadet" muhabbetlerine iştirak etmek istedim ama kısmet olmadı, katılamadığım diğer organizasyonlar ya da buluşmalar gibi. hiç birinde organizasyonu "bu" ya da "şu" adlı şahıs yaptığından dolayı iştirak etmemezlik yapmadım. yol yapacağım, tecrübe edineceğim, eğleneceğim diyerek gittim.

son olarak; bana göre "sen gel, öteki gelmesin" den ziyade "ooh, yarasın gruba birini daha kattık. çatlasınlar" düşüncesidir tehlikeli olan.
bunu sevmediğimi her zaman söyledim, her zaman söyleyeceğim.

bundan 4-5 yıl öncesine kadar benim içtiğim kadar yada fazlasını MT de sanıyorum en fazla 20 kişi içebilirdi. şimdi yaşım 42, 30 yaşına kadar sarhoşken bile araba kullanıyordum. 30 dan beri şahit olduğum bir olaydan sonra bundan vazgeçtim. şimdi araba kullanacaksam ve gittiğim yerde içmem gerekiyorsa 1-2 kadehten fazla yok. şimdi motor kullanırken çoğunlukla alkol almıyorum yada en fazla 1-2 bardak bira çünkü iki tekerin dengesini tutturamamak yaşamı bana zindan edebilir.(kendime yada başkasına verebileceğim bir zarar yüzünden) o nedenle motora bindiğim zaman buna dikkat ediyorum. MT üyeleri bir yere (meyhane, birahane) içki muhabbetine gidecekse bence açılan topicde lütfen motorla gelmeyin diye bir uyarı yapılmalı. içkiye eğlenmeye itirazım asla yok sadece genç arkadaşlara alkol ve motosikletin aynı anda bir arada olmaması gerektiği anlatılmalı. içki masasından kalkıp kafa kıyak vaziyette motora binilmemeli. bu durumda bir arkadaşımız kaza yapsa içimiz sızlar.

mesela ben der saadet muhabbetlerine katılmayı çok istiyorum gelebilsem motorsuz geleceğim ki rahat rahat içebileyim. ama çarşamba akşamları başka bir toplantım olduğundan gelemedim. haftaya bir aksilik olmassa diğer toplantıya gitmeyip der saadete geleceğim.

ccbbdd' Alıntı:
bu ayrımcılık nasıl başladı hafızası zayıf olanlar için hemen hatırlayalım.....

Zuhtupaşa denilen zat'ın yazısıdır.Alkol ve motor adlı başlıkta bulabilirsiniz
"Şimdi bundan sonra bu konuda sesler çok yükselecek emin ol..olsun farketmez..bizim gibi düşünenlerle motor ve motorcu muhabbetlerine devam ederiz.. diğer şekilde takılan arkadaşlarımızda saygılarımızı sunarız..
yapacagımız gezilerdeki yeme içmeler sadece motor ve motorculukla alakalı muhabbete vesile olması amaçlı olacaktır..ve başka türlü muhabbet isteyen arkadaşlar lütfen bizimle birlikte olmasınlar.. çünkü kendi adıma ben onlarla birlikte olmayacağım"..

Şimdi yazıyı bir değerlendirelim.. Ne demiş zat-ı muhterem yapacagımız gezilerdeki yeme içmeler sadece motor ve motorculukla alakalı muhabbete vesile olması amaçlı olacaktır......... Buradaki cümleyi bir inceleyelim(anlayabilene aşk olsun ama olsun) yani diyorki, daha doğrusu demeye çalışıyorki sadece motor ve motorculukla alakalı sohbet edeceksiniz:) böyle bir zorunluluk getirmiş amcam,başka konu konuşamazsınız demiş:cherry: ve arkasından eklemiş..başka türlü muhabbet isteyen arkadaşlar lütfen bizimle birlikte olmasınlar...Şimdi zaten burda ayrımcılığı kimin başlattığı belli bunu tartışmıyorum bile.. amaaa bunu yazan amcama iki söz etmedende geçemeyecem biir sen kimsin?ve nasıl MT yi kendi tekeline alıp şu muhabbet edilecek bu muhabbet edilecek diye karar veriyorsun ikincisi ise burda herkes arkadaş ve birçok insan güzel dostluklar kuruyor sen neden,niçin,nasıl insanları belli gruplaşmalara itiyorsun ve hatta yazdıklarına diğer insanların destek vermesi için insanlara msn den veya özel mesajla kışkırtmaya senin gibi düşünmeyenlere karşı olmaya itiyorsun......arkadaşlar bizim milletimizin çok mühim iki özelliği vardır birincisi hafızamız çok zayıftır,balık yemek lazım.İkincisi çok iki yüzlüyüzdür,ekmek yemek lazım

konunun başlangıcını bilmem. zühtüpaşa ile ilk tanışmam sapanca gezisi oldu ondada toplasan üç cümle anca konuşmuşudur. geçenler de bu muhabbetin ne olduğunu sorunca yanlış anlaşıldığını söyledi. benim yukarıda anlattığım mantıkta tamamen, farklı düşünse bri arada olduğumuz toplantılar da bira içmezdi. peki dostdark arkadaşımız kimdir (tanıştıysak da hatırlamıyorum) diye sorunca aynı ortamda bulunduğun zaman sohbetinden büyük keyif alacağın neşeli tatlı dilli bir arkadaş diye söz etti. bunu duymuş biri olarak senin yazdıkların bana hiç inandırıcı gelmiyor

==================================================

dostdark' Alıntı:
BİR ÖNERİ
negüzel olur di mi

dostdarkın önerisine katılıyorum. site yönetimi bunu organize ederseniz güzel olur.

ben uzakdan sitede okuduklarım için konuşuyorum
özellikle istanbul grubu çok aktif onların gezi konularını elimden geldiğince okuyorum fakat dikkatimi çeken birşey var bazen siteye yeni üye olmuş arkadaşlar mesaj yazıyor ve bende gelebilirmiyim şeklinde ve her defasındada o an kim online ise o tabilki gelebilirsin buluşma yeri ve adres şu şeklinde bilgilendiriyor bu yeni arkadaşı bence motosiklet ve kardeşlik ruhu budur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Özer' Alıntı:
Merhaba Serkan79,

Ben henüz çok yeniyim MT'de fakat; Aynı sanal ortamı paylaştığımız maalesef bir gerçek! Bu bakımdan ayrı, Gayrı bu ortamda olmaz ve olmamalı. Ben MT'ye dürüst ve düzeyli arkadaşlıklar kurmak için üye oldum! İyi ve güzel insanlarla tanışmakta nasip oldu. İstanbul,Kayseri, Konya ya da neresi olursa olsun, Hepimiz Monitör vasıtası ile haberleşiyoruz:wiinkk:

Gruplaşmak isteyen arkadaşlar başka ortamlarada diledikleri gibi haberleşerek istedikleri gibi davranabilirler.Bu onların en doğal hakkı.:rendeer:

Fakat MT'de gruplaşmak bence yanlış ve ileride sadece sorun yaratmaktan öteye gitme şansı da yok. Onun için bu ortamda Gruplaşmak o l a m a z :cat:

Sanıyorum bu gibi tırmanışlara moderatörler de izin vermeyeceklerdir.

Selamlar,
Özer

ben haberleşme araclarından bahsetmedim arkadasım ayrıca hiç bi geziye katılmamışsın galiba ki sadece monitör aracılıgıyla haberleşiyoruz diyosun biz hergün yüz yüz e bakan insanlarız ama webcam la degil :)
sanal dediğin alem reel e gecmeyendir ama biz neredeyse hergün görüşüyoruz arkadaslarla mesela bugün secret garden var yarın galata var pazar günü kahvaltı var haftaya kamp olayları var ben hernekadar hepsine katılmasamda anlatmak istedigimi anlamıssındır

121 cevabı tek tek okuyup gözlerimi kaybettikten sonra bile :queen: diyeceğim tek bişey var. Ben bu MT' yi harbiden çok seviyorum, herkez kardeş gibi, tartışmalarımız bile kardeş havasında sürüyor, seviye bozulmuyor. Motorcu ruhuda budur zaten sizleri gerçekten seviyorum:rendeer:

erdem.gunduz' Alıntı:
konunun başlangıcını bilmem. zühtüpaşa ile ilk tanışmam sapanca gezisi oldu ondada toplasan üç cümle anca konuşmuşudur. geçenler de bu muhabbetin ne olduğunu sorunca yanlış anlaşıldığını söyledi. benim yukarıda anlattığım mantıkta tamamen, farklı düşünse bri arada olduğumuz toplantılar da bira içmezdi. peki dostdark arkadaşımız kimdir (tanıştıysak da hatırlamıyorum) diye sorunca aynı ortamda bulunduğun zaman sohbetinden büyük keyif alacağın neşeli tatlı dilli bir arkadaş diye söz etti. bunu duymuş biri olarak senin yazdıkların bana hiç inandırıcı gelmiyor

komik olan ne biliyormusun sayın abim hemen anlatayım...iki husus var birincisi sen hiç tanımadığını iddia ettiğin ve toplasan 3 cümle ancak konuştuğun birinin düşünceleri hakkında yorum yapıyorsun,bense tanıdığım..

İkincisi ise şu son söylediğin senin yazdıkların bana hiç inandırıcı gelmiyor :cherry: benim yazdıklarımın inandırıcı gelip gelmeyecek bir tarafı yok.. bunları ben yazmadım eğer bana inamıyorsan girersin foruma bulursun bunları.. benim yazdığımı iddia etmiyorsun heralde....Yani senin yazdıkların inandırıcı gelmiyor demişsin ya ilginç olmuş:cherry: onları ben yazmadım....Yazandan aldım....Hatta bak sayın abim sana bir şiirle veda edeyim....

Neşelidir, tatlı dillidir,güler yüzlüdür Dostdark soner
İnsanoğlu bu bazen yanar, bazen döner...:rendeer:

125 cevap var.
sonuç olarak tek gördüğüm;herkes eleştiri yağmuruna tutulmuş. güzel olan tek
saygı ve seviye.
burdan ne çıkar her ne kadar gruplaşma olsa da ayrımcılık ya da kopmak dışlamak gibi şeyler yok. herkesin kapısı herkese açık.yeterki kendimizi dışlamayalım.
bitti tamam kilitleyin :cherry:
ya da siz bilirsiniz :p :rendeer:

Hazır mod lar bu konuyu okuyorken bir isteğimi söylüyeyim
Galatada birçok MT arkadaşımız toplanıyor ve birçoğuda MT yakakartı ve çıkarmaları nereden alabileceğini soruyorlar
hani bir toplantımıza 5 dakika uğrayıpta MT tanıtım malzemelerinden verilse veya yolu düşen birilerinle yollansa nekadar makbule geçer:cat: ve şunuda unutmamalı ki oraya tesadüfen gelenler bile hemen siteye üye oluyor bu buluşmalarımızın siteye aktif üyeler kazandırdığıda bir gerçektir.

yaa bence bu konu harbi saçma neticede sanaL bi ortam ve kmse bişey ispatLamak zorunda diiL her kes aştı bu konuLarı beLirLi bi oLgunLua erdik yane...hoş herkesn kendi düşüncesi saygı duyarım ama böLe bişi yokken kendini böLe şartLandırdıysan ztn bişi diemem...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Açıldığında "ortalık yine karışacak" diye telaş yaptığımız ve şüpheli bir vaziyette takip ettiğimiz bu başlığı seviyeli ve saygılı bir şekilde mesajlaşarak ilerleten , seviye çıtasının ve MT kalitesinin düşmesine izin vermeden tartışan tüm üye ve katılımcılarımıza kendi adıma ve MT Yönetimi olarak teşekkür ederim.
Saygılar...

DUR GELDİM :queen:
KOP KOP KOP :queen:
POLEMİKKKKKKKKKKKKKKK :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla benim bu sitede bildiğim tek grup var o da MT Yani Motosiklet grubu yani hepimiz 1 grubuz ve Türkiyenin en büyük grubuyuz...

Ya bakarmısınız bana bir! Çekin gidin yahu Allahın kask kafalıları.

Birileri motosikletcileri ceza yağmuruna tutar, ülkede motosikletçilere özel uygulama başlatılır, birileri trafikte motosikletçilere çarpar, benzin fiyatları almış başını gider, biz protesto arayışı içindeyiz, birlikte bu olayların önüne geçecek çözümler bulalım diye, sizin tartıştığınız konuya bak.

Bırakın herkes istediğiyle istediği yere gitsin takılsın. Lakin siz siz olun BBBR nin de dediği gibi, gövde gösterisi yapılacak yerlerde kopmayın, Türkiye ye motosiklet.net ile duyuruldu motosikletçilerin varlığı. Birlikte bir çok güzel etkinliğe imza atıldı ama hep tek yürek olarak.

Gelin bu yersiz tartışmaları bırakalım, yukarıda saydığım tüm Türkiyedeki insanları ve motosikletçileri ilgilendiren konulara bir çözüm bulalım.

Hepinizi seviyorum, Konyadan sevgiler.

(Dip not)
BBBR de dahil bi kafa size... Ahanda şekil 2 a :pr:

Bizim barış bak sana ben şiir yazıcam sende yarın beste yap galatada keyif adamları etilerde ?????????????????? barış ordan burası kac karış, ya bırakın bu alemi ekmeğinize bakın siz hepiniz ekmek net üyesisiniz UNUTMAYIN:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar