Herkese selam
arkadaşlar MT de kimler var?
sanırım 15-16 yaşından / 70 yaşına kadar bir aralık
bayanlar / erkekler
ilkokul bitirmişten / 2 ünv.+master+doktora (belki daha fazlası)
chopper-cruiser / cross / enduro / scooter/ super sport gibi
maddi durumu vasat olandan / çok iyi olana kadar
içki içenden / içmeyene
piknik sevenden / meyhaneye gitmeyi sevene
gibi yazılabilecek birçok şey var. peki bu insanlar niye burda? çünkü hepimizin ortak tutkusu motosiklet. önce motosikletler le ilgili her türlü bilgiyi yukarıda saydığım gruplandırmaların hangisinde olduğunu bilmeden ve önemsemeden paylaşıyoruz. niye? önemli iki ortak yönümüz var, önce hepimiz insanız ve tutkumuz motosiklet. kesinlikle bu iki olguyu unutmamak lazım.
================================================
ledo' Alıntı:
Bu tartışmayı yürütebilmek için, konunun tarifinin daha iyi yapılması gerekir.
Sorun tam olarak nedir ? Bugünkü durum mu, yoksa ileride olabilecekler mi ?
Bu gruplar kendilerini soyutlamışlarmıdır, yoksa toplantıları herkese açıkmıdır ?
"Grup" tarifi nedir ? Ayrımcılık mı yoksa aynı dünya görüşünde olanların, birbirleri ile olmaktan zevk alması mı ?
Motosiklet.net nedir ? Forummu, yoksa klüp mü ?
bugün ortada ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum, birbirimize saygılı olmaya özen gösterirsek ileride de hiç bir şey olmaz.
hiç bir grubun kendini soyutladığına inanmıyorum, forumda bir davet yapılmışsa herkese açık demektir. sadece kendi aralarında toplanmak isteyenler varsa zaten bunu kendi aralarında haberleşerek yaparlar ve buna kimse karışamaz.
grup demek bence de ledo nun dediği gibi aynı dünya görüşünde olanların, birbirleri ile olmaktan zevk alması. olaya bu açıdan bakmalı derim.
bende bir arada olmaktan keyif aldığım arkadaşların yatığı toplantılara katılmaya çalışıyorum. farklı farklı gruplar olduğu için bazen ne tarafa gitsem diye ikilemde kaldığım oluyor. onuda aktivitenin durmuna göre tercih ediyorum asla kişilere göre değil
MT olarak toluca yapılması gereken organizasyonlara herkes katılmalı ve katılıyorlarda.
=================================================
crato' Alıntı:
ben de benzer bir cümle yazmıştım "benimle birlikte olmasınlar, çünkü ben öyle yapacağım" ile biten.
benim anlatmak istediğim şu idi; ben sadece alkol almak amacıyla birlikte olmak istemiyorum. motor ile yapılacak bir gezi düzenlendiğinde bu gezinin alkol alma amaçlı bir geziye dönüşmesini istemiyorum. buna dönüşecek gezilerde bu saatten sonra ben yokum, her geziyi buna dönüştürmeyi düşünen arkadaşlar da benimle olmasınlar dedim. çekilen ve siteye konan fotoğraflara bir bakın, aramıza yeni katılan ve özellikle yaşı küçük olan arkadaşlara sanki "biz sadece alkol almak için buluşuruz" imajı veriyormuşuz gibi hissettiriyor bana dedim.
ben, kendimce her organizasyona katılmayı istedim. kimi kısmet oldu gittim, kimi kısmet olmadı gidemedim. alkol de alıyorum, motora da biniyorum. ama ikisini çakıştırmıyorum. Allah biliyor kaç defa "der saadet" muhabbetlerine iştirak etmek istedim ama kısmet olmadı, katılamadığım diğer organizasyonlar ya da buluşmalar gibi. hiç birinde organizasyonu "bu" ya da "şu" adlı şahıs yaptığından dolayı iştirak etmemezlik yapmadım. yol yapacağım, tecrübe edineceğim, eğleneceğim diyerek gittim.
son olarak; bana göre "sen gel, öteki gelmesin" den ziyade "ooh, yarasın gruba birini daha kattık. çatlasınlar" düşüncesidir tehlikeli olan.
bunu sevmediğimi her zaman söyledim, her zaman söyleyeceğim.
bundan 4-5 yıl öncesine kadar benim içtiğim kadar yada fazlasını MT de sanıyorum en fazla 20 kişi içebilirdi. şimdi yaşım 42, 30 yaşına kadar sarhoşken bile araba kullanıyordum. 30 dan beri şahit olduğum bir olaydan sonra bundan vazgeçtim. şimdi araba kullanacaksam ve gittiğim yerde içmem gerekiyorsa 1-2 kadehten fazla yok. şimdi motor kullanırken çoğunlukla alkol almıyorum yada en fazla 1-2 bardak bira çünkü iki tekerin dengesini tutturamamak yaşamı bana zindan edebilir.(kendime yada başkasına verebileceğim bir zarar yüzünden) o nedenle motora bindiğim zaman buna dikkat ediyorum. MT üyeleri bir yere (meyhane, birahane) içki muhabbetine gidecekse bence açılan topicde lütfen motorla gelmeyin diye bir uyarı yapılmalı. içkiye eğlenmeye itirazım asla yok sadece genç arkadaşlara alkol ve motosikletin aynı anda bir arada olmaması gerektiği anlatılmalı. içki masasından kalkıp kafa kıyak vaziyette motora binilmemeli. bu durumda bir arkadaşımız kaza yapsa içimiz sızlar.
mesela ben der saadet muhabbetlerine katılmayı çok istiyorum gelebilsem motorsuz geleceğim ki rahat rahat içebileyim. ama çarşamba akşamları başka bir toplantım olduğundan gelemedim. haftaya bir aksilik olmassa diğer toplantıya gitmeyip der saadete geleceğim.
ccbbdd' Alıntı:
bu ayrımcılık nasıl başladı hafızası zayıf olanlar için hemen hatırlayalım.....
Zuhtupaşa denilen zat'ın yazısıdır.Alkol ve motor adlı başlıkta bulabilirsiniz
"
Şimdi bundan sonra bu konuda sesler çok yükselecek emin ol..olsun farketmez..bizim gibi düşünenlerle motor ve motorcu muhabbetlerine devam ederiz.. diğer şekilde takılan arkadaşlarımızda saygılarımızı sunarız..
yapacagımız gezilerdeki yeme içmeler sadece motor ve motorculukla alakalı muhabbete vesile olması amaçlı olacaktır..ve başka türlü muhabbet isteyen arkadaşlar lütfen bizimle birlikte olmasınlar.. çünkü kendi adıma ben onlarla birlikte olmayacağım"..
Şimdi yazıyı bir değerlendirelim.. Ne demiş zat-ı muhterem
yapacagımız gezilerdeki yeme içmeler sadece motor ve motorculukla alakalı muhabbete vesile olması amaçlı olacaktır......... Buradaki cümleyi bir inceleyelim(anlayabilene aşk olsun ama olsun) yani diyorki, daha doğrusu demeye çalışıyorki sadece motor ve motorculukla alakalı sohbet edeceksiniz

böyle bir zorunluluk getirmiş amcam,başka konu konuşamazsınız demiş:cherry: ve arkasından eklemiş..
başka türlü muhabbet isteyen arkadaşlar lütfen bizimle birlikte olmasınlar...Şimdi zaten burda ayrımcılığı kimin başlattığı belli bunu tartışmıyorum bile.. amaaa bunu yazan amcama iki söz etmedende geçemeyecem biir sen kimsin?ve nasıl MT yi kendi tekeline alıp şu muhabbet edilecek bu muhabbet edilecek diye karar veriyorsun ikincisi ise burda herkes arkadaş ve birçok insan güzel dostluklar kuruyor sen neden,niçin,nasıl insanları belli gruplaşmalara itiyorsun ve hatta yazdıklarına diğer insanların destek vermesi için insanlara msn den veya özel mesajla kışkırtmaya senin gibi düşünmeyenlere karşı olmaya itiyorsun......
arkadaşlar bizim milletimizin çok mühim iki özelliği vardır birincisi hafızamız çok zayıftır,balık yemek lazım.İkincisi çok iki yüzlüyüzdür,ekmek yemek lazım
konunun başlangıcını bilmem. zühtüpaşa ile ilk tanışmam sapanca gezisi oldu ondada toplasan üç cümle anca konuşmuşudur. geçenler de bu muhabbetin ne olduğunu sorunca yanlış anlaşıldığını söyledi. benim yukarıda anlattığım mantıkta tamamen, farklı düşünse bri arada olduğumuz toplantılar da bira içmezdi. peki dostdark arkadaşımız kimdir (tanıştıysak da hatırlamıyorum) diye sorunca aynı ortamda bulunduğun zaman sohbetinden büyük keyif alacağın neşeli tatlı dilli bir arkadaş diye söz etti. bunu duymuş biri olarak senin yazdıkların bana hiç inandırıcı gelmiyor
==================================================
dostdark' Alıntı:
BİR ÖNERİ
Sayın site yöneticilerimiz
Bence MT olarak bir bankada hesap açsanız ve bu işi organize etseniz
bizde gönlümüzden koptuğu kadar yardım etsek
sonra toplanan para karşılığında bir çek alıp o gün 200 motor gidip bağış yapsak
negüzel olur di mi
hem MT yani MOTOSİKLET TÜRKİYE eminimki başka illerdeki arkadaşlarda gelemeselerde yardım etmek isteyeceklerdir
madem imaj bütün türkiye ye motorcu imajını gösterelim:cat:
hem o gün basın da orada olacak
o zamanda ben x yerde rahatca biramı içerim:rendeer:
dostdarkın önerisine katılıyorum. site yönetimi bunu organize ederseniz güzel olur.