Nedenmi Çin ?

Yamaha. Zaten servise 3000 km de bır gıdıceksın. O da 110 km gezı olur sana.
Çinli alırsan servisle akraba olursun...

Bayılıyorum herkesin kendi kullandığı motosikleti tayvan malı yapmasına. git bi ybr al sen kimseyi dinleme boşuna, "motor ustası" denilen adam ustaysa onuda tamir eder, motosiklet dediğin hepsi aynı neredeyse

Denizli İl Temsilcisi
:thumleft::thumleft::thumleft::thumleft:
hahahaha... tamam o zaman sogutalım, motor tehlikelidir diyerek ilk başlangıcı yapıyorum :D

yesevi bak herkes motosiklet tehlikelidir binmo diyo müdür vazgeç bu sevdadan ya:thumleft::thumleft::thumleft:

benim de ilk motorum çinliydi bence hiç bulaşma çinliye .servisi bıktırmıştım o derce.

Ben de Çin malı bir motosiklet ile başladım. (Mondial 150 MR) O zamanlar 2. el bir Japon alıp KM'si oynanmış ihtimali olacağından (çünkü hiçbir şeyden çakmıyordum) , sıfır garantili Çin malı çok daha mantıklı geldi.

Evet inzell arkadaşın MR başlığını çok yakından takip etmiştim çok güzel ve aydınlatıcı bir tanıtım olmuştu, bende çinli kullanıyorum parçası ve ustası bol ama genede ben derimki her seferinde başka bir ustaya git benim bulundupum yerde 4 tane motorsiklet tamircisi var sırayla hepsine bir gittim ve en son tamirci tam istediğim gibi çıktı. Hemde insanları tanıman açısından iyi olur.

çinli motor aldım bir de çinli kız alırsam tam olacak.. japon vardı da biz mi almadık

Arkadaşlar çin malı deyip adamı dellendirmeyin
bütün parçaları elinde kalıyor
keyfince güvenerek binemiyosun
servise tamire verdiğin para japonu geçiyor
moralini sıfıra çeviriyor
seni motordan hatta dünyadan soğutuyor
sadece ilk motorunsa öğrenmek için zarar etsemde öğrenecem demek için iyi
ben tiger aldım bana motoru yani büyük motoru öğretti ama yukarıda saydıklarımı yaşattı maddi olarak emin olun toplamda belki 5 milyar zarardayım
size tavsiyem çinden uzak durun öğrenecem diyosan kısa vadeli 150 cc lik zarar ettirmeyecek modelleri alabilirsin

ben tiger aldım bana motoru yani büyük motoru öğretti ama yukarıda saydıklarımı yaşattı maddi olarak emin olun toplamda belki 5 milyar zarardayım
size tavsiyem çinden uzak durun öğrenecem diyosan kısa vadeli 150 cc lik zarar ettirmeyecek modelleri alabilirsin

İşde bende onu diyorum ilk motor beni 1 yıl en fazla üzerinde taşısın ondan sonra gebersin ölsün isterse zaten satmak gibi bir derdimde yok kuzenime vericem.

Sırf bunları bilerek. 2004 yamaha cryptonum vardı tam 6 sene bindim sonra nakite sıkıştığım için sattım.Diğer o çin motorlarına binen arkadaşlar sıfır aldım güzel motor gazına gelerek benimle çok dalga geçtiler ama tamirciye çok para kaptırdılar.Şu an 2007 honda innova aldım süper 2.sahibiyim hor kullanılmamış zorlanmamış.
Benden size tavsiyem.bu çan çin çon motorlarını alıp 1 sene binip 1.500 motora 2.000 lira masraf edicekseniz marka motosiklet alın.

Sırf bunları bilerek. 2004 yamaha cryptonum vardı tam 6 sene bindim sonra nakite sıkıştığım için sattım.Diğer o çin motorlarına binen arkadaşlar sıfır aldım güzel motor gazına gelerek benimle çok dalga geçtiler ama tamirciye çok para kaptırdılar.Şu an 2007 honda innova aldım süper 2.sahibiyim hor kullanılmamış zorlanmamış.
Benden size tavsiyem.bu çan çin çon motorlarını alıp 1 sene binip 1.500 motora 2.000 lira masraf edicekseniz marka motosiklet alın.

of hocam niye kızgınım biliyormusun daha bir saat olmadı 4 sene evvel 3 bine aldığım motorumu üzerinede emin ol 2 bin masraf yaptığım motoru çalışmadığı için hurda fiyatına verdim
niye verdim biliyormusunuz birincisi honda shadowumun yanına bile yakışmıyordu ikincisi o kadar bıktırdı beniki emin olun görmek dahi istemiyorum üçüncüsü garajimı boşuna işgal ediyodu
tekrar söylüyorum sade öğrenecem diyosanız küçük cc lik sıfırlardan çin alabilirsiniz bir iki sene kullanıp büyütürsünüz sonra başka uzak durun çinden yanına dahi yaklaşmayın çin sadece ustayı sevindirir.

of hocam niye kızgınım biliyormusun daha bir saat olmadı 4 sene evvel 3 bine aldığım motorumu üzerinede emin ol 2 bin masraf yaptığım motoru çalışmadığı için hurda fiyatına verdim
niye verdim biliyormusunuz birincisi honda shadowumun yanına bile yakışmıyordu ikincisi o kadar bıktırdı beniki emin olun görmek dahi istemiyorum üçüncüsü garajimı boşuna işgal ediyodu
tekrar söylüyorum sade öğrenecem diyosanız küçük cc lik sıfırlardan çin alabilirsiniz bir iki sene kullanıp büyütürsünüz sonra başka uzak durun çinden yanına dahi yaklaşmayın çin sadece ustayı sevindirir.

atacağına motoru bana verseydinya :cherry: vitsli motor kullanmasını öğrenirdim sayende

Öğrenmek için illaki çin almaya gerek yokki benim tarzım CUP motorlar en fazla 125 cc motordur.125 cc den yukarısı beni korkutuyor sanki motoru ben değilde motor beni sürüyormuş hissine kapılıyorum.1.500 liraya mondial alıp 1 sene sonra 500-600 tl ye vermekdense 1500 liranın üzerine 1.000 daha koyup güzel bir honda yada yamaha cup alınabilir.

Ben anlatamıyorum galiba :cherry: benim aldıkdan sonra satmak gibi bir derdim yok cup kuzenımde var zaten ama debriyajlı değil... benım derdim vites işini çözüp bir cbr250 almak... neden çinli diyorum ? yeni başladığım için illaki motoru deviricem bi şekilde cbf 150 alsam onu devirsen grenaja paramı yeter cbf nin ?

dostum hiç kafanı yorma artık sen al bir tane 100 lük debriyajlı gör işini hem kuzenine verceksin vergisiz de olur. Böylece sende motoru öğrenmiş olursun. Hiç kafanı yorma çinli motorda seni 1 sene rahat götürür.

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:05 ----------

http://www.mondialmotor.com.tr/tum-modellerimiz/touring/100-ugk-baslangic.html ahanda motorun hayırlı uğurlu olsun :cherry:

Hİçbir parçası elimde kalmadı hiçbir sorun cıkarmadı
Gayet keyifle biniyorum güven sorunu yaşamıyorum yolda bırakırmı diye
Servise sadece bakım için getirdim çünkü hiçbir sorun cıkarmadı
Moralim gayet iyi
Ne motordan ne dünyadan sogudum.

Sana gerekli cevap olmustur umarım bilip bilmeden kullanmadan yargılama birdahakine.

Hİçbir parçası elimde kalmadı hiçbir sorun cıkarmadı
Gayet keyifle biniyorum güven sorunu yaşamıyorum yolda bırakırmı diye
Servise sadece bakım için getirdim çünkü hiçbir sorun cıkarmadı
Moralim gayet iyi
Ne motordan ne dünyadan sogudum.
Sana gerekli cevap olmustur umarım bilip bilmeden kullanmadan yargılama birdahakine.
hayırlı binişler diliyorum bir iki yıl sonra kısmetse görüşelim bakalım aynı görüştemisiniz
neden hala mz ler ve jawalar kullanılıyo sanırım bilmiyorsunuz çünkü mz bildiğim kadarıyla kanuninin montaj sanayi ürünüydü ama parçaları almanyadan geliyordu
çinden değil
marka heveslisi yada çok paramız olduğundan değil çinliler iyi mal üretmiyorlar ucuz kalitesiz oluyor ürettikleri

cbf'yi ve apache'yi bilmem. 2. ybr'me biniyorum, tecrübelerime dayanarak eğer gerçekten muayyer ve oynanmamış bir ybr ya da 0 km alıp adam gibi kullanırsan tek derdin lastik buji ve yağ olur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar