Nedenmi Çin ?

Merhaba arkadaşlar... bir kaç ay sonra ilk motorumu alacağım kısmetse... Tüm forumdaki yamaha honda tsv mondial konularını okudum. Tavsiyelere bakarsak 2. el yamaha ybr125 almam gerek. ancak Bulumduğum konum neticesiyle yani Denizli/Çivrilde ne honda nede yamahayı bir sorun olduğunda tamir edebilecek adam yok. En yakın honda bayii denizli merkezde 110km uzaklıkta ve ulaşım sorunu çok zor. Ancak Mondial i seçersem 2 bayii 3 adette servisi var. İlk motorda olacağı için bir yan yatırmada honda ve yamahaya parça bulmak zor ve pahalı olucak ancak mondial olursa parçada ucuz 3 tane serviste var.
Sizde bu konumdayken Çin işi bir motor alınması doğru olmazmı ?

motor arızasından değil düşmekten se korkun tabiki çin al.
vur kır parçala
sonra japona dönersin

Mondial servislerinden uzak dur. :) Bu kadar yetersiz, insanı kazıklamaya çalışan, motorun sağını solunu kıran başka bir servis ağı var mı başka markalarda var mıdır bilemiyorum. Adam ustalık belgesini odasına asıyor, bütün gün o belgenin altında oturup duruyor. "Tamiri" de daha tornavida tutmasını bilmeyen adamlara yaptırıyor, onlar da ne kadar yaparsa artık. Genelde motorun sağını solunu kırıyorlar. Ha mondial alabilirsin, ama servisine güvenip de alma sakın. Sor soruştur bence, Yamaha tamiri yapacak birileri de vardır belki. Bulacağın ustanın illa da yetkili servis olması gerekmiyor.

İstisna da olabilir belki ama ben yaklaşık beş mondial servisi gezdim hepsi birbirinden beter. Şimdi kanuni servisinde yaptırıyorum mesela tamirini bakımını usta olduğu için. Çinlilerin parçaları uyar birbirine.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
aldığın motoru "sürekli servise götürmenin" bu işin tabiatından olduğunu sana düşündüren nedir?
iş, seni servise gitmek zorunda bırakmayanı almakta
2. el alırsın, düşme kalkmada servis mecburiyetin olmaz, herhangi bir usta da işini görür

Mondial servislerinden uzak dur. :) Bu kadar yetersiz, insanı kazıklamaya çalışan, motorun sağını solunu kıran başka bir servis ağı var mı başka markalarda var mıdır bilemiyorum. Adam ustalık belgesini odasına asıyor, bütün gün o belgenin altında oturup duruyor. "Tamiri" de daha tornavida tutmasını bilmeyen adamlara yaptırıyor, onlar da ne kadar yaparsa artık. Genelde motorun sağını solunu kırıyorlar. Ha mondial alabilirsin, ama servisine güvenip de alma sakın. Sor soruştur bence, Yamaha tamiri yapacak birileri de vardır belki. Bulacağın ustanın illa da yetkili servis olması gerekmiyor.

İstisna da olabilir belki ama ben yaklaşık beş mondial servisi gezdim hepsi birbirinden beter. Şimdi kanuni servisinde yaptırıyorum mesela tamirini bakımını usta olduğu için. Çinlilerin parçaları uyar birbirine.

Kanuni ve mondial servisi aynı kişi zaten sanayide çalıştığım yerde komşuyduk servisle adamı iyi tanırım yılların en ünlü ustasıdır burada....
Yani demek istediğim nasıl sanayideki bir Ünlü Reno tamircileri bir hyundai aracı tamir edemeyip daha beter ediyorsa motoruda o hale getirebilirler. :cherry:

Arabadan farkı mesela ünlü mondial tamircileri bir mondial aracı tamir edip daha beter hale getirebiliyor. :cherry: Tabii ustaya güvenmene bakar olay, çoluk çocuğa beceriksiz adamlara bırakmasın da tamir olayını. özellikle düşük cc'deki motorlar basit araçlar, birini sağlam tamir eden usta diğerini de rahat tamir eder. Bir yamaha ybr 125, çinliye göre çok daha az sorun çıkarır orası öyle. Çinli çabuk çürüyor, çabuk paslanıyor, işçiliği daha dandik olduğu için problem çıkarma ihtimali o yönden de daha fazla oluyor. Ama ben düşürürüm motoru sağını solunu bol bol kırarım diyorsan çinli iyidir, acımıyor insan hiç. :queen:

mondial çinli değil taiwan malıdır ve Türkiye de montajı gerçekleştirilir.
ayrıca ben drift modelini kullanıyorum ilk motorum ama çok araştırarak ve bekleyerek aldım ki motorumdan çok memnunum.
MT de okuduğum herkes mondialin kendini çok geliştirdiği titreşim ve kalite bakımından iyileştirme içerisinde olduğunu okudum.
o yüzden ilk motor olduğu için mondial tavsiye ederim daha sonra zaten yetmediğini düşünüp yüksek cc li japonlara yönelirsin...

_w_

Sizin durumunuzda çin malı almak daha mantıklı. Ama iyi çin malı var kalitesz çin mali var. Çin malı alcaksanız. Balansörlü (titremeyen) ve üstten egzantrikli almanızı tavsiye ediyorum. Kuba cg 150 , kanuni windys 150, ya da mondialin mc mcx serilerini önerirm

1 aydır motosiklet piyasasına bakıyorumda;artık çin,japon,alman ayrımı yok sanki....maşallah çin malı motosikletlerin fiyatlarıneredeyse japon vb... motosiklet fiyatlarına ulaşmış...ama şunu söylemedende edemiyeceğim çin motosikleti ayda bir götürürsen japon vb... motosikleti 5-6 ayda bir servise götürürsün bunuda unutma...

mondial çinli değil taiwan malıdır ve Türkiye de montajı gerçekleştirilir.
ayrıca ben drift modelini kullanıyorum ilk motorum ama çok araştırarak ve bekleyerek aldım ki motorumdan çok memnunum.
MT de okuduğum herkes mondialin kendini çok geliştirdiği titreşim ve kalite bakımından iyileştirme içerisinde olduğunu okudum.
o yüzden ilk motor olduğu için mondial tavsiye ederim daha sonra zaten yetmediğini düşünüp yüksek cc li japonlara yönelirsin...

Aynen senin yaptığın gibi Drift modelini almayı düşünüyorum Kullanmayı bilsem deneyimim olsa gözüm kapalı CBR250 alırım ama deneyim kazanmak için drift iyi bencede 1-2 yıl idare etsin yeter yıllarca kullanıyım gibi bir derdim yok. 1-2 yıl sonra kuzenime vericem motoru kendim honda çekicem.

Çin malı motosiklet getiren firmalar tayvana oraya buraya farklı yerlere kaydırmaya başladığı için ithalatı, fiyatlar da uçtu gitti haliyle. Misal mondialin eski getirdiği motorlar Çin'denken yeni motorları tayvandan getiriyor. Tabii şu andakiler daha kaliteli pek çok açıdan.

Bence YBR almak daha mantıklı, çünkü yetkili servis olmasa da basit arızaları herhangi bir tamirci giderebiliyor ki temiz motor alırsan ciddi bir sıkıntı yaşamazsın zaten, mondial bir kere kullandım ve malzeme kalitesi olarak hiç beğenmedim açıkçası :farao:

geçen yaz çanakkaleye gitmiştim. yamaha veya honda çok az vardı küçük motosiklet sınıfında ama her markadan çinli bulunuyordu.
kabul etmek lazım anadoluya çinliler hakim. 2. el alırsan ybr yi yedek parçada sıkıntın olacağını zannetmiyorum.araba gibi değil zincir dişli buji balata gibi parçalar uyumludur birçok motorda. ayrıca ybr kopyası birçok çinli olduğu için acil ihtiyaçlarını da karşılar ve ustalar aşinadır motor yapısına. zaten öyle çok karmaşık bir motor değil. çinli alacaksan motoru "jianse" üretimi ybr motorlu
çinliler daha iyi gibi. en azından titreşim yakıt ve çekiş konusunda rahat edersin. tasarım olarak kendini fazla yormayan ama fazla da güç üretemeyen bir motor.

mondial nasıl tayvan malı % 100 çin ama kendini geliştirdiği bir gerçek. :cat:

Bizim firmalar motorları Tayvan'dan değil isterse Mars'tan getiriyor olsunlar, halen hiç bir modeli ikinci el bir Japon'a tercih edilecek durumda değildir.
2. el YBR'yi al ve istediğin kadar düş, kalk. Tüm ustalar da dilinden anlar, merak etme :)

Ama benim gibi bir modelin tipini gerçekten seviyorsan, sabırlıysan, kolay kolay dinden imandan çıkmıyorsan, sıklıkla yapacağın masrafları umursamazsan, bir Mondial veya Kanuni'yi yıllarca kullanır, hatta ciddi uzun yolculuklar bile yaparsın.

Ben de Çin malı bir motosiklet ile başladım. (Mondial 150 MR) O zamanlar 2. el bir Japon alıp KM'si oynanmış ihtimali olacağından (çünkü hiçbir şeyden çakmıyordum) , sıfır garantili Çin malı çok daha mantıklı geldi.

Mersin İl Temsilcisi
çinli makianların servisleri eski mobiletçilerden bozma, kazıklayıcı ve karşısını aptal yerine koyanlarla dolu.

japona japon parça almak da mantıksız.

suzukinin manetleri sürekli kırılır ( düşersen ) ancak ben ilk başlarda japon alırken şimdi 5 tl ye çin malı manet lıyorum. zaten tüm çinliler japonların kopyası değil mi? aynı parçanın çinli uyumlu olandan alacaksın.

çinlilerded fren, tel, zincir ve akü çok başını ağrıtıyor.
performans da çok farklı...

sen ybr al, bir de koruma demiri taktır.
gör bak aslanlar gibi kullanırsın. düşünce de en çok ya ayna ya manet kırılır. onlar da en pahalısı 15 tl....

arıza olayına gelince, ben arızalanmış ybr HİÇ görmedim...

gören varsa söylesin.

ama karbüratör ayarı tutmayan, göstergesi bozulan, sinyali kopan, egsozu çürüyen çok çinli gördüm.

görmeyen varsa söylesin...

hakkında hayırlısı olsun ve vereceğin karar da hakkında hayırlı olana dönsün :)

araç senin nasıl bakarsan öyle durur
servisten yedek parçadan korkuyorsan herdaim çin malı kullan
düşürmekten korkuyosun galiba
çin malı kullanıp tövbe edersin bengibi sonra 4000tl verip iyi bişey alırsın ve adam gibi kullanırsın, arkan sağlamsa baba parası yiyorsan vur kır parçala
antalya gibi motosiklet şehrinde 1 tane tvs bayisi servisi olduğunu bile bile ve yedek parçanın az olduğunu bile bile çin malı tercih etmedim, anlamışsındır umarım

F54

SENCER abi çok doğru şeyler söylemişsin fakat ybr de kul yapısı olduğu için arada arıza yapıyor ben 2008 model aldım ama geçen yolda bırak tı statör yakmış işte bendeki de şans allah başka keder vermesin....
gel gelelim çin malı mondiale ben mondial de kullandım keşke ilk önce ybr alsaymışım diyorum çünkü yakıt olsun sağlamlık olsun konfor olsun 2.el de de altın gibi hiç zarar etmeden satılabilir ilan vermesen bile motorunu da talipler de çıkabilir benden demesi ybr nin ölüsü mondialden iyidir..

Denizli İl Temsilcisi
çinli vıdı vıdı etmez kaldımı yolda kalır adam gibi motor bak bendede zn125 var :D herneyse işimiz şakada düşünülebilir ben memnunum biliyosun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar