- Motosikleti
- Suzuki Burgman UH200
- Konu Yazar
Taksi şoförü "benle alakası yok" diyor. İkitekerci senin yüzünden kaza yaptım diyor. Kazaya neden olan hatalar sizce nelerdir?
Taksi sola kırarak kamyonla arayı azaltmış. Aralara illa ki giriyoruz. Fakat, aranın azlığı ve kamyonun mevcudiyeti nedeniyle daha uygun yer ve zamanı beklerdim.Bu motorcunun yerinde olsam aradan geçerdim ben, en kötü ihtimal taksinin aynasına çarparım, ucuz hasar zaten, sorun olmaz.
Bence de kaza yapılacak bir durum yok. Düşük bir hızda ön fren sıkayım derken gaz açması ve sola kırıp kamyona vurması olacak iş değil. Polis çağıracağız demesi bilgisiz olduğunu da gösterir. Polis oraya gelmez. Kendisi fotoğraf çekecek. Veya elindeki video ile bölge karakoluna gidip şikayetçi olacak. Kamyona çarpmada asli kusur kendisinde olduğu için hasar tazmini alabileceğini sanmıyorum.Kaza yapıcak durum da yok aslında..
Madem aralardan gideceksin , Zafer hocanın dediği gibi çıkar mı ? çıkar, sözünü hiç unutmayacaksın...
Birileri kapı da açabilir , şerit de değiştirebilir...
Motorcu arkadaş kendinin haklı olduğunu sanıyor...
Tam sopalık..
Videoda gördüğün an için yorum yapın. Orada artık geç kalınmış ve duramayacak pozisyondasın, olası kazadan kaçma şansın yok gibi. Hız düşük ama durabilmek için çok geç.Taksi sola kırarak kamyonla arayı azaltmış. Aralara illa ki giriyoruz. Fakat, aranın azlığı ve kamyonun mevcudiyeti nedeniyle daha uygun yer ve zamanı beklerdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bence de kaza yapılacak bir durum yok. Düşük bir hızda ön fren sıkayım derken gaz açması ve sola kırıp kamyona vurması olacak iş değil. Polis çağıracağız demesi bilgisiz olduğunu da gösterir. Polis oraya gelmez. Kendisi fotoğraf çekecek. Veya elindeki video ile bölge karakoluna gidip şikayetçi olacak. Kamyona çarpmada asli kusur kendisinde olduğu için hasar tazmini alabileceğini sanmıyorum.
Abs ile pek alakası yok, düzgün frenleme yapabilseydi rahatlıkla dururdu.ABS olsaydı durabilirdi. ABS olmadığı için fren yaptığında motor kayıyor ve sürücü freni bırakmak zorunda kalıyor.
Evet, düzgün frenleme yapamadığı için duramadı. Zaten fark ettiysen, frene bastığı anda motor kilitleniyor.Abs ile pek alakası yok, düzgün frenleme yapabilseydi rahatlıkla dururdu.
Evet kilitleniyor fakat tecrübesizlikten ötürü kilitleniyor, saatte 45 kilometre hızla o motosiklet orada çok rahatlıkla durabilirdi. Sürücünün frenlemesi çok vasat, sağ manetteki parmak pozisyonları her şeyi açıklıyor....Evet, düzgün frenleme yapamadığı için duramadı. Zaten fark ettiysen, frene bastığı anda motor kilitleniyor.
Kamyon, minibüs vs. geniş araçların arasından geçmeye hiç gerek yok aslında. Gereksiz risk, trafik ileride duruyor zaten, o zaman geçilir....
Ne yapardın? Ben aradan geçerdim, 12 yıldır hep yaptığım şey benim.
O motorlara binip o trafikte aralara derelere girmeden önce motosiklet nedir nasıl kullanılır gibi temel bilgileri öğrenseler güzel olur. Ama bazıları zor yoldan öğrenmeyi tercih ediyor. Mukadderat
Taksi şoförü "benle alakası yok" diyor. İkitekerci senin yüzünden kaza yaptım diyor. Kazaya neden olan hatalar sizce nelerdir?