Neden oldu?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Aynısını ben vefat eden arkadaşımın motoru ile yaşadım ve arabanın aynasına çarparak anca kurtardım. Araba bir anda kırdı önüme ve bu taksici gibi geri çekilmemişti.

Bu motorcunun yerinde olsam aradan geçerdim ben, en kötü ihtimal taksinin aynasına çarparım, ucuz hasar zaten, sorun olmaz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kaza yapıcak durum da yok aslında..

Madem aralardan gideceksin , Zafer hocanın dediği gibi çıkar mı ? çıkar, sözünü hiç unutmayacaksın...
Birileri kapı da açabilir , şerit de değiştirebilir...
Motorcu arkadaş kendinin haklı olduğunu sanıyor...

Tam sopalık..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bu motorcunun yerinde olsam aradan geçerdim ben, en kötü ihtimal taksinin aynasına çarparım, ucuz hasar zaten, sorun olmaz.
Taksi sola kırarak kamyonla arayı azaltmış. Aralara illa ki giriyoruz. Fakat, aranın azlığı ve kamyonun mevcudiyeti nedeniyle daha uygun yer ve zamanı beklerdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaza yapıcak durum da yok aslında..

Madem aralardan gideceksin , Zafer hocanın dediği gibi çıkar mı ? çıkar, sözünü hiç unutmayacaksın...
Birileri kapı da açabilir , şerit de değiştirebilir...
Motorcu arkadaş kendinin haklı olduğunu sanıyor...

Tam sopalık..
Bence de kaza yapılacak bir durum yok. Düşük bir hızda ön fren sıkayım derken gaz açması ve sola kırıp kamyona vurması olacak iş değil. Polis çağıracağız demesi bilgisiz olduğunu da gösterir. Polis oraya gelmez. Kendisi fotoğraf çekecek. Veya elindeki video ile bölge karakoluna gidip şikayetçi olacak. Kamyona çarpmada asli kusur kendisinde olduğu için hasar tazmini alabileceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
ABS olsaydı durabilirdi. ABS olmadığı için fren yaptığında motor kayıyor ve sürücü freni bırakmak zorunda kalıyor.

F54

araya dereye girmek yasak eğer giriyorsan kaza meydana geldiyse suç'lusun
istanbul da özellikle emniyet şeridinde motorcular çok hızlı gidiyor olmayacak birçok kaza nın sebebi bu
benim bi arkadaş emniyet şeridinde taksiye çarptı adam başım döndü emniyet şeridine girdim dedi karakoldan çıktı gitti %75 kusur ile masraf bizim arkadaşa kaldı

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Taksi sola kırarak kamyonla arayı azaltmış. Aralara illa ki giriyoruz. Fakat, aranın azlığı ve kamyonun mevcudiyeti nedeniyle daha uygun yer ve zamanı beklerdim.

Bence de kaza yapılacak bir durum yok. Düşük bir hızda ön fren sıkayım derken gaz açması ve sola kırıp kamyona vurması olacak iş değil. Polis çağıracağız demesi bilgisiz olduğunu da gösterir. Polis oraya gelmez. Kendisi fotoğraf çekecek. Veya elindeki video ile bölge karakoluna gidip şikayetçi olacak. Kamyona çarpmada asli kusur kendisinde olduğu için hasar tazmini alabileceğini sanmıyorum.
Videoda gördüğün an için yorum yapın. Orada artık geç kalınmış ve duramayacak pozisyondasın, olası kazadan kaçma şansın yok gibi. Hız düşük ama durabilmek için çok geç.

Ne yapardın? Ben aradan geçerdim, 12 yıldır hep yaptığım şey benim.

Motorcu dümdüz girmiş garibim taksicinin ne suçu var :D sarı diye dikkatini dağıtmış galiba :D

Motosikleti
Ns200 15"
Evet, düzgün frenleme yapamadığı için duramadı. Zaten fark ettiysen, frene bastığı anda motor kilitleniyor.
Evet kilitleniyor fakat tecrübesizlikten ötürü kilitleniyor, saatte 45 kilometre hızla o motosiklet orada çok rahatlıkla durabilirdi. Sürücünün frenlemesi çok vasat, sağ manetteki parmak pozisyonları her şeyi açıklıyor....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikletli arkadaş bu işi bıraksın, hiç beceremiyor...

...
Ne yapardın? Ben aradan geçerdim, 12 yıldır hep yaptığım şey benim.
Kamyon, minibüs vs. geniş araçların arasından geçmeye hiç gerek yok aslında. Gereksiz risk, trafik ileride duruyor zaten, o zaman geçilir.

Son düzenleme:
Videoyu izledim, ne kamyonun ne de taksinin hatası var. Motorcu zıbam diye dalmış kamyona. Belli trafikte motosiklet sürmekten pek anlamadığı. Bir de taksiye carlamış.

Motosikleti
Yok
Gıdım gıdım ilerleyen trafikte böyle süratle aradan geçmeye çalışmak - doğru mudur değil midir kararsızım. Şu yorumlar ilgimi çekti x'deki;

Ali🇹🇷
@atopcu97
Şu olaya bir türlü alışamadık Trafikteki tüm sürücülerin bilmesi gerekir ki motosiklet duran veya yavaş akan trafikte aradan gider Sinyal ve ayna kontrolü kazayı önler Motosiklet dinamiklerini bilen ülkelerde sistem böyle işlerken, bizim ülkemizde her şey nedense tersine ilerliyo

aynen
@aynen1348140
Lan kim dedi size bunu kim ahmak mısınız ne demek aradan geçer böyle bi kural olabilir mi aptal mısınız?

Ali🇹🇷
@atopcu97
Aptallık değil, İngiltere (Highway Code) ve Fransa gibi ülkelerde yasal olan 'filtering' sistemidir bu. Türkiye'de de Yargıtay kararlarıyla motosikletin şerit paylaşımı yapabileceği kabul görmüştür. Motosikletin amacı trafiği artırmak değil, akışı sağlamaktır.

Can
@canarsn
Böyle bir şey yok. Motosikletler trafik kurallarına göre normal araç gibi şeridinden gitmeli. Sürekli sağımızda solumuzda kurallara aykırı motorcu var mı diye dönüp bakamayız.

Ali🇹🇷
@atopcu97
Şerit değiştirmeden veya manevra yapmadan önce aynayı kontrol etmek bir tercih değil asli sürücülük görevidir. Ben şeridimde kalsam bile trafik durduğunda arkadan gelen aracın beni tost yapma riski var Filtreleme bu yüzden hayati önem taşır ve dünyada can güvenliği için uygulanır

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bu arkadaş filtrelemeyi yanlış anlamış, dur kalk kadar yavaş akan trafikte yavaşça ve dikkatlice yapılmalı. Öyle ortadan yardırmakka olmaz. Kamyonun sağından yanından geçmek hiç olmaz. Ya cahil yada yürek yemiş. Geçmiş olsun, taksi şerit mi değiştirecekti bilmiyorum ama motor hızlı gidiyordu o kesin.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar