Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
tiger 800 ne abi ya? 1200 varken 800 ile hava atamam ki... artık bende işin havasında civasındayım, yani konfor, ekonomik yakıt, güç, yakışıklılık vs hepsini bana verecek taş gibi 650cc 700cc 750cc 800cc ler vardır ama benim en büyüğüne binmem lazım, hem kg olarak hemde cc olarak..

tabi motordan anlayan kişilere pek hava atamam yani onlar zaten neyin ne olduğunu bilir ama yakın çevrede kör cahillerin önünde farkımız olsun yeter..

buda ayrı bir ironi gerçi, hem milleti umursamıyoruz cahil diyoruz hemde havalı görünmeye çalışıyoruz.. neden böyleyiz biz? şaka bir yana ama biraz rahatlık batıyor belki de, şöyle vergisiyle bakımıyla sıfırı tüketeyim aklım başıma gelir belki :) en son satmak istediğimde ilana koyar bir kaç sene de satılmasını beklerim tam olur :D kader kısmet.
Kardeş seni şöyle ıslak havluyla bir güzel dövmek lazım :)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Şimdiye kadar sahip olduğum motorları kategorilerine göre listelemeyi denedim.
Neredeyse her yıl değiştirdim.

Retro/Neo-Retro
Brixton Felsberg 125
Svartpilen 250
CL 250
Street Twin

Scooter
Hero Dash 125
X-MAX 250
ADV 350

Naked/Sport Touring
Dominar 250
Dominar 400

Adventure
Multistrada V2 2023

Tam bir retro motor aşığıyım. Zaten başıma ne geldiyse retro aşkımdan dolayı geldi.
İlk Felsberg aldım. Bana ne olm ben yuvarlak farlı, tasarımını beğendiğim motora binerim dedim.
Servis ve yedek parça muhabbetinden iyi gol yedim.

Sonra Svartpilen aldım ama uzun boylu kalıplı biri olduğum için motor bana saplanmış gibi olduğundan bir süre sonra kendi kendimi fotoğraflarda görünce ben de kendimle dalga geçtim, rahatlıkla uzun yol yapayım, artçı ve eşya da rahatlıkla taşırım diye Dominar 250'ye geçtim.

CC yetmedi ertesi sene Dominar 400'e geçtim.
Sonra ya olm benim sport touringle ne işim var ben retrocuyum diye CL 250'ye geçtim. Motor çok keyifli çok güzel ama 80'den sonra vibratöre dönüşüyor. En azından benim hoşuma gitmedi. Sevenler alınmasın.

Sonra bir yandan işe gel git amaçlı terlik niyetine ucuz scooter bakayım dedim, Hero Dash 125 aldım taksitle.
Frenlemeyi iyi yapabildiğimi düşünürken, bir gün tek yönlü bir yolda yokuş aşağı giderken ters yöne aniden giren araba yüzünden panik yapıp pani kfren yaptım ve tekerlekleri kitledim düştüm. Motoru kaldırırken araba kaçtı gitti. Bir özür bile dilemedi ya da iyi misin bile demedi şerefsiz... O günden sonra bir güvensizlik geldi üzerine ekleyip XMAX 250'ye geçtim.
Bir süre XMAX kullandıktan sonra süspansiyonları çok sert geldi her ne kadar performansını beğensem de satıp parasını kenara koydum.

CL 250 ile bu işin olmayacağını anladıktan sonra ya da en azından tek motor olamayacağını anladıktan sonra Multistrada V2 aldım. S olmayan baz modeli. İkinci elde çok uyguna satılıyordu. Korlas'a merhaba dedik. Her şey test sürüşü yapmamla başladı. Motorun karakterini gidişini vs çok sevdim. Retro maceramdan vazgeçip hem uzun yolda üzmeyecek, rüzgar koruması iyi, performanslı, artçı ve yük taşımaya müsait bir adventure motora geçmeye karar vermiştim.

Sonra her yere şehir içinde bununla gidilmez yine terlik niyetine bir Scooter alayım dedim. Gittim ikinci el 7.000km'de bir ADV 350 aldım. Süspansiyonları çouğu scootera göre güzel. İşe git gelde bunu kullanıyorum.

Sonra DAYANAMADIM. Retro aşığıyım ya. Gittim V2'yi satıp 2016 model bir Street Twin aldım. Ağzım kulaklarımda acayip heyecanlıyım. Egzoz sesi, gidişi, osu busu geberiyorum mutluluktan. 2 ay kullandıktan sonra elektrik tesisatında sıkıntı çıkmaya başladı. Yaptırdıkça aynı sorun farklı şekilde tekrar etmeye başladı. Motoru 1 ay kullanıyordum 1 ay serviste yatıyordu. Ankara'da yetkili servis olarak geçen 2 yer de ciddi mağdur etti beni. defalarca para ödemek zorunda kaldım. En son özel serviste bir usta bulup adam akıllı yaptırdım. Yetkili serviste tıfıl çocuklar vardı daha yeni yetişiyorlar muhtemelen onlara yaptırdılar diye tahmin ediyorum, kablo tesisatını saçma sapan toplamış, makaronlara ısı bile tutmamış, makaron gevşek gevşek ileri geri gidip sallanıyor kabloda. Hay ben sizin yapacağınız işin.... derken artık dayanamayıp onu da sattım. İlana koyduktan sonra yetkili servis beni aradı garantiye soktuk motorunuzu tesisatı tamamen yenileceğiz dediler. Ben de size ilk getirdiğimde neden benden 45k para istediniz de garantiye sokmadınız, tamirat yapmıyoruz diyip dışarıda tamir ettirmek zorunda bıraktınız dedim. Ama satacağımı söylemeden tamam dedim hem sinir oldum hem de merak ettim ne kadar sürecek tesisatın gelmesi diye. üstüne 2.5 ay geçti tık yok. ne arayan var ne soran. Yani garantilik durumum olsa aylarca öyle mal gibi bekleyeceğim. Retro aşığıyım ya... Aşkıma sokayım.

Bu ülkede doğru düzgün retro motor olmadığını, olanların servislerinin de çok muhteşem olmadığını, servis iyi olsa bile parça lazım olduğunda parçanın gelmesinin aylar sürdüğünü anladım.

Retro aşkımı burada noktaladım demek istiyorum ama hala arada bir gıdıklıyor. Sonra aklıma yaşadıklarım geliyor. Servisi yaygın olmayan, tutmayan ve distribütörü beni uğraştıracak hiçbir motora yanaşmak istemiyorum diyip kendimi vazgeçirmeye çalışıyorum.

Geriye kaldı bir tek ADV 350. O da bana göre mesai motoru. Scooter pek benlik değilmiş onu anladım ama trafiğin ciddi sorun olmaya başladığı şu günlerde Ankara'da iş ev arası on numara hizmet veriyor. Bir süre böyle devam. Para biriktirip artık seneye ne alacağıma karar vereceğim.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Şimdiye kadar sahip olduğum motorları kategorilerine göre listelemeyi denedim.
Neredeyse her yıl değiştirdim.

Retro/Neo-Retro
Brixton Felsberg 125
Svartpilen 250
CL 250
Street Twin

Scooter
Hero Dash 125
X-MAX 250
ADV 350

Naked/Sport Touring
Dominar 250
Dominar 400

Adventure
Multistrada V2 2023

Tam bir retro motor aşığıyım. Zaten başıma ne geldiyse retro aşkımdan dolayı geldi.
İlk Felsberg aldım. Bana ne olm ben yuvarlak farlı, tasarımını beğendiğim motora binerim dedim.
Servis ve yedek parça muhabbetinden iyi gol yedim.

Sonra Svartpilen aldım ama uzun boylu kalıplı biri olduğum için motor bana saplanmış gibi olduğundan bir süre sonra kendi kendimi fotoğraflarda görünce ben de kendimle dalga geçtim, rahatlıkla uzun yol yapayım, artçı ve eşya da rahatlıkla taşırım diye Dominar 250'ye geçtim.

CC yetmedi ertesi sene Dominar 400'e geçtim.
Sonra ya olm benim sport touringle ne işim var ben retrocuyum diye CL 250'ye geçtim. Motor çok keyifli çok güzel ama 80'den sonra vibratöre dönüşüyor. En azından benim hoşuma gitmedi. Sevenler alınmasın.

Sonra bir yandan işe gel git amaçlı terlik niyetine ucuz scooter bakayım dedim, Hero Dash 125 aldım taksitle.
Frenlemeyi iyi yapabildiğimi düşünürken, bir gün tek yönlü bir yolda yokuş aşağı giderken ters yöne aniden giren araba yüzünden panik yapıp pani kfren yaptım ve tekerlekleri kitledim düştüm. Motoru kaldırırken araba kaçtı gitti. Bir özür bile dilemedi ya da iyi misin bile demedi şerefsiz... O günden sonra bir güvensizlik geldi üzerine ekleyip XMAX 250'ye geçtim.
Bir süre XMAX kullandıktan sonra süspansiyonları çok sert geldi her ne kadar performansını beğensem de satıp parasını kenara koydum.

CL 250 ile bu işin olmayacağını anladıktan sonra ya da en azından tek motor olamayacağını anladıktan sonra Multistrada V2 aldım. S olmayan baz modeli. İkinci elde çok uyguna satılıyordu. Korlas'a merhaba dedik. Her şey test sürüşü yapmamla başladı. Motorun karakterini gidişini vs çok sevdim. Retro maceramdan vazgeçip hem uzun yolda üzmeyecek, rüzgar koruması iyi, performanslı, artçı ve yük taşımaya müsait bir adventure motora geçmeye karar vermiştim.

Sonra her yere şehir içinde bununla gidilmez yine terlik niyetine bir Scooter alayım dedim. Gittim ikinci el 7.000km'de bir ADV 350 aldım. Süspansiyonları çouğu scootera göre güzel. İşe git gelde bunu kullanıyorum.

Sonra DAYANAMADIM. Retro aşığıyım ya. Gittim V2'yi satıp 2016 model bir Street Twin aldım. Ağzım kulaklarımda acayip heyecanlıyım. Egzoz sesi, gidişi, osu busu geberiyorum mutluluktan. 2 ay kullandıktan sonra elektrik tesisatında sıkıntı çıkmaya başladı. Yaptırdıkça aynı sorun farklı şekilde tekrar etmeye başladı. Motoru 1 ay kullanıyordum 1 ay serviste yatıyordu. Ankara'da yetkili servis olarak geçen 2 yer de ciddi mağdur etti beni. defalarca para ödemek zorunda kaldım. En son özel serviste bir usta bulup adam akıllı yaptırdım. Yetkili serviste tıfıl çocuklar vardı daha yeni yetişiyorlar muhtemelen onlara yaptırdılar diye tahmin ediyorum, kablo tesisatını saçma sapan toplamış, makaronlara ısı bile tutmamış, makaron gevşek gevşek ileri geri gidip sallanıyor kabloda. Hay ben sizin yapacağınız işin.... derken artık dayanamayıp onu da sattım. İlana koyduktan sonra yetkili servis beni aradı garantiye soktuk motorunuzu tesisatı tamamen yenileceğiz dediler. Ben de size ilk getirdiğimde neden benden 45k para istediniz de garantiye sokmadınız, tamirat yapmıyoruz diyip dışarıda tamir ettirmek zorunda bıraktınız dedim. Ama satacağımı söylemeden tamam dedim hem sinir oldum hem de merak ettim ne kadar sürecek tesisatın gelmesi diye. üstüne 2.5 ay geçti tık yok. ne arayan var ne soran. Yani garantilik durumum olsa aylarca öyle mal gibi bekleyeceğim. Retro aşığıyım ya... Aşkıma sokayım.

Bu ülkede doğru düzgün retro motor olmadığını, olanların servislerinin de çok muhteşem olmadığını, servis iyi olsa bile parça lazım olduğunda parçanın gelmesinin aylar sürdüğünü anladım.

Retro aşkımı burada noktaladım demek istiyorum ama hala arada bir gıdıklıyor. Sonra aklıma yaşadıklarım geliyor. Servisi yaygın olmayan, tutmayan ve distribütörü beni uğraştıracak hiçbir motora yanaşmak istemiyorum diyip kendimi vazgeçirmeye çalışıyorum.

Geriye kaldı bir tek ADV 350. O da bana göre mesai motoru. Scooter pek benlik değilmiş onu anladım ama trafiğin ciddi sorun olmaya başladığı şu günlerde Ankara'da iş ev arası on numara hizmet veriyor. Bir süre böyle devam. Para biriktirip artık seneye ne alacağıma karar vereceğim.
Yahu madem retro aşığısın baksana benimkinden bi Z900RS...Sesi bi defa müthiş, egzoz senle konuşuyor hızını düşürünce, frenleri müthiş, hızlanması 180 e kadar çok güzel, 180-240 arası haliyle bir hayli cansız ama 240 a çıkabiliyor :) Ve boyasından civatasına kadar çok kaliteli. Şanzıman vites uyumunu saymıyorum bile.
Alet boş ama. Yani hız sabitleyici ve veya elcik ısımta yok. Çok iyi frenler, çok iyi çekiş kontrol sistemi, çok güzel egzoz çok rahat sele ve sorunsuzluk.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yahu madem retro aşığısın baksana benimkinden bi Z900RS...Sesi bi defa müthiş, egzoz senle konuşuyor hızını düşürünce, frenleri müthiş, hızlanması 180 e kadar çok güzel, 180-240 arası haliyle bir hayli cansız ama 240 a çıkabiliyor :) Ve boyasından civatasına kadar çok kaliteli. Şanzıman vites uyumunu saymıyorum bile.
Alet boş ama. Yani hız sabitleyici ve veya elcik ısımta yok. Çok iyi frenler, çok iyi çekiş kontrol sistemi, çok güzel egzoz çok rahat sele ve sorunsuzluk.
Bir ara düşünmedim değil ama bu ara retrodan çok gol yedim biraz tarzımı değiştirip yeni bir sayfa açacağım belki bu kötü döngü zinciri kırılır.

Daha geçenlerde bu konu aklıma geldi. Ben de 4 senede beşinci scooterımı aldım. Kimisi keyiften kimisi de ekonomik durumlardan dolayı değişti.
Özellikle taksitli alınıp taksit bittikten sonra yapılan değişiklik nakit akışı biraz rahatlatıyor ama piyasası olmayan motorlarla bu biraz zor.
Alım satımlarda şunu tecrübe ettim ki piyasası olmayan motorlarda 1 sene sonra 25% zarar ediliyor. En azından bende böyle oldu.

Sırasıyla, Honda Forza 250, Kymco DTX360, Lambretta v200, Kymco Downtown 250 ve son olarak da Honda SH125.

F54

parayı denkleştirdikçe:D
alırım bi hayırlı olsun
evet kendi meşajımı aldım:D
2 hafta önce cumartesi günü arkadaşım aradı kanki senin motoru sattım dedim fiyat söyle vs derken tamam 425 e anlaştık (2017 model kazasız afrika twin 1000L 64000 km de )
adamlar gelip aldı bu arada bende motor bakıyorum transalp v storm tiger 900 rally derken bir kardeşim abi bırak onları sen afrika'cı ADAM sın sana l4 ES yakışır dedi bizim bi abi satıyor sana alalım dedi bende OK DEDİM BU GÜN SAKARYA DAN KALKTIK kırklareli ne gittik motoru aldık geldik (2022 model 26000 de kazasız )
motor iyi güzel temiz kazasız belasız eski kasa afrika ile isimden başka hiçbir benzerliği yok
afrika alacağım diye bana TRİP atan triumph çu arkadaşım gs çi arkadaşlarım bile beğendi afrika satılıp afrika mı alınır diyorlar dı evet kullandıktan sonra fikirleri değişti
gerçekten acayip değişik bir motor
arkadaşım sağ olsun beni otobüslerde süründürmedi :)
sigortacı arkadaşımda sigorta benden dedi :LOL: (ona iteledik)
alım satım cart curt bana 800k ya patladı

Son düzenleme:
2 hafta önce cumartesi günü arkadaşım aradı kandi senin motoru sattım dedim fiyat söyle vs derken tamam 425 e anlaştık
adamlar gelip aldı bu arada bende motor bakıyorum transalp v storm tiger 900 rally derken bir kardeşim abi bırak onları sen afrikacı ADAM sın sana l4 ES yakışır dedi bizim bi abi satıyo sana alalım dedi bende OK DEDİM BU GÜN SAKARYA DAN KALKTIK kırklareli ne gittik motoru aldık geldik
motor iyi güzel temiz kazasız belasız eski kasa afrika ile isinden başka hiçbir benzerliği yok
afrika alacağım diye bana TRİP atan triumph çu arkadaşım gs çi arkadaşlarım bile beğendi afrika satılıp afrika mı alınır diyorlar dı evet kullandıktan sonra fikirleri değişti

hayırlı olsun kazasız belasız , bunun renkleri daha güzel hemde şamrelden kurtuldun 😉

• Love
Tepkiler: F54

F54

evet şamrel den kurtulduk zaten o yüzden tel jant bile olsa dublex lastikli motor bakıyordum
tamam 10 senedir iç lastikli motor kullandık lastik patlayıp yolda kalmadık ama ne olur ne olmaz patlarsa çakarım fitil i geçer giderim çekiçi tamirci vs uğraşmam artık
5 yıl motor değiştirme defterini kapattım

evet şamrel den kurtulduk zaten o yüzden tel jant bile olsa dublex lastikli motor bakıyordum
tamam 10 senedir iç lastikli motor kullandık lastik patlayıp yolda kalmadık ama ne olur ne olmaz patlarsa çakarım fitil i geçer giderim çekiçi tamirci vs uğraşmam artık
5 yıl motor değiştirme defterini kapattım
10 senede hiç lastik patlatmadın mı yav 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
alırım bi hayırlı olsun
2 hafta önce cumartesi günü arkadaşım aradı kanki senin motoru sattım dedim fiyat söyle vs derken tamam 425 e anlaştık (2017 model kazasız afrika twin 1000L 64000 km de )
adamlar gelip aldı bu arada bende motor bakıyorum transalp v storm tiger 900 rally derken bir kardeşim abi bırak onları sen afrika'cı ADAM sın sana l4 ES yakışır dedi bizim bi abi satıyor sana alalım dedi bende OK DEDİM BU GÜN SAKARYA DAN KALKTIK kırklareli ne gittik motoru aldık geldik (2022 model 26000 de kazasız )
motor iyi güzel temiz kazasız belasız eski kasa afrika ile isimden başka hiçbir benzerliği yok

Hayırlı olsun. Güzelmiş motor.
en güzel renk olanı bulmuşsun.

• Beğen

F54

PATLAMADI :LOL:
HATTA cub motorum dio nun kiler patladı iç lastikli tenere ve afrika ile kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gittim banamısın demedi:)
böyle de şanslıyım
hatta bu sabah giderken kuzey marmara otoyolunda bi yağmur bi yağmur araba ile silecek yetişmiyor eyvah dedim geri dönüşte yandım
yağmurluk var kıyafetler iyi neyse satış aldık köfteleri yedik (motoru bulan kardeşim sağ olsun:D)geri dönüş yolunda hava günlük güneşlik ara ara çiseledi o kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun. Güzelmiş motor.
en güzel renk olanı bulmuşsun.
teşekkürler sağ ol
daha iyileri sizlere nasip olsun inşallah

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
10 senede hiç lastik patlatmadın mı yav 😁
Ben de xmax'ı 2016 Kasım sonu almıştım, hiç lastiğim patlamadı, onunla da patlamadı daha sonra vstromla da patlamadı. 9 senede iki motor toplam 27bin km'ye yakın yol yapmışım. formulax'e boşa para vermiş gibi hissetmiştim. :)

PATLAMADI :LOL:
HATTA cub motorum dio nun kiler patladı iç lastikli tenere ve afrika ile kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gittim banamısın demedi:)
böyle de şanslıyım
hatta bu sabah giderken kuzey marmara otoyolunda bi yağmur bi yağmur araba ile silecek yetişmiyor eyvah dedim geri dönüşte yandım
yağmurluk var kıyafetler iyi neyse satış aldık köfteleri yedik (motoru bulan kardeşim sağ olsun:D)geri dönüş yolunda hava günlük güneşlik ara ara çiseledi o kadar

teşekkürler sağ ol
daha iyileri sizlere nasip olsun inşallah
Kırklareli köftelerinin tadını almışsınz, bizim taraflara daha çok gelirsin artık. Kırklareli Birtat Köftecisi iyidir ama Çatalca, Saray, Vize diye giden o eski Kırklareli - İstanbul yolu üzerindeki bütün kasaba/köylerdeki köfteciler iyidir aslında. Tam köfte rotası.

F54

ah muzo be nerdesin pango:(
aramızda olsaydın şu resimler karşında gözlerin dolardı duygu seline kapılıp giderdin:ROFLMAO:
mahalle baskısına baş kaldırıp afrika'dan vazgeçmedim :D

@espresso evet o rota tam köfte rotası aslında mayıs ta gelip oğlak yemek lazım oda meşhur oralarda
bizde motor aldık arkadaş racon u kesti bunu kuzu sarmadan aşşağıya ıslatmak yakışmaz dedi :love: eyvallah dedik allahtan rakı içmiyorlar yoksa yandı gülüm keten helva:ROFLMAO:

Motosikleti
Yamaha XT660R
İlk motorumu 6 sene önce sıfır aldım 6600km 7 ay kullandım tarz değiştirmek için takasladım.
İkincisini sıfır aldım 50bin 3 sene kullandım parçalayıp parça parça sattım.
Üçüncüsünü sıfır aldım 6000km 4 ay kullandım problemleri pes ettirdi zararına sattım.
Dördüncüsünü 36bin kilometre 1.5 sene kullandım güçsüz geldi takasladım.
Şu an beşincisindeyim, 15bin kilometre 7 aydır bundayım. Motoru el emeği revize ettim hedefim 3-5 sene kullanmak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
alırım bi hayırlı olsun

Ooo hayırlı olsun, zıpkın gibi fişek gibi makine. Allah kaza bela vermesin.

• Beğen

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
ah muzo be nerdesin pango:(
aramızda olsaydın şu resimler karşında gözlerin dolardı duygu seline kapılıp giderdin:ROFLMAO:
mahalle baskısına baş kaldırıp afrika'dan vazgeçmedim :D

@espresso evet o rota tam köfte rotası aslında mayıs ta gelip oğlak yemek lazım oda meşhur oralarda
bizde motor aldık arkadaş racon u kesti bunu kuzu sarmadan aşşağıya ıslatmak yakışmaz dedi :love: eyvallah dedik allahtan rakı içmiyorlar yoksa yandı gülüm keten helva:ROFLMAO:
Seni muzo v2 ilan ediyorum😂
Hayirli olsun, gule gule kullan

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
alırım bi hayırlı olsun

Hayırlı olsun. Güle güle, kazasız belasız kullanın.

• Beğen
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Hayırlı olsun @F54 Fatihçim.

Başka marka ya da Honda olsa bile başka model motoru yakıştıramazdım sana valla.

Süper alışveriş olmuş.

Çok sevindim.

500 bin km'leri sorunsuz devirirsin inşallah bu motorunla. :)

• Beğen
Motosikleti
D400
Sanırsam satış işlemleri ya da insanlarla muhattap olmak istemediğim için elimdeki motoru satmakla ugraşamıyorum, az değiştiriyorum.

2 sene, 4 sene, 1 sene

sıralama bu su an :D

üşenmezsem dominarı da 1 sene sonra satarım

F54

@tommygun TEŞEKKÜR EDERİM bende beğendim sağ olasın(y)

@haluk23 abi iyi dileklerin için sağol evet bende uzun yıllar kullanmak istiyorum umarım gene 3 kağıda getirip satmazlar/sattırmazlar:D

@Cyan eyvallah sağolasın

@Ged teşekkürler ama ben değil hiç kimse muzo yu honda konusunda geçemez :ROFLMAO: adam global verileri arar bulur öyle savunur yani önüne belgeleri koyar işkembeii kübradan sallamaz yani 😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar