Hocam siz dct mi kullanıyorsunuz yoksa manuel mi?
Dct cazip geliyor ama ben uyum sağlayamazsam tekrar motoru değiştirmek gerekir diye çekiniyorum açıkçası.
Merak ettiğim bir konu da; dct şanzıman için ayrıca bir bakım prosedürü ve bakım maliyeti varmı?
Bu arada dct olan model 10kg kadar daha ağır bu durum da benim için dezavantaj.
Tüm arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.
benim motor dct.
almadan önce mutlaka bir dct olan motor ile yol yapın, kullanım karakteri beklentileriniz ile örtüşmeyebilir.
bakım olarak motorun yağ hacmi bir miktar manuel versiyondan fazla ama zaten 4 lt kutu açılacağı için sorun değil. yağ filtresi olarak ta ikinci bir ufak yağ filtresi var dct nin, belli aralıklarla değişiyor. hiflo markasının yağ ve hava filtre seçenekleri mevcut, orjinal filtreler pahalı. genel bakım maliyeti olarak düşünürsek çok satılan bir motor olduğu için kaliteli sarf malzeme seçenekleri yan sanayi olarak temin edilebiliyor. işçilik olarak ta aslında bir cg motor kadar kolay işçiliği var. hava filtresi değişimi bir miktar zahmetli o kadar. yağ filtreleri ve yağı değişmek kolay. buji değişimi de açık alanda olduğu için kolay. subap ayarı gerekirse külbütör kapağını sökmek zahmetli değil ve subap ayarı sistemi ayar somunu gevşetip yapılan sistem, yani zahmetli ve masraflı şimli sistem değil. zincir dişli disk balata gibi yan sarf malzemelerde kaliteli olarak bulunuyor. periyodik bakım ücreti sorun değil. onun harici spesifik, muadil olmayacak parçaları tüm honda modellerinde olduğu gibi ocak söndürür.
motor zaten ağır, 10 kg daha hafif olsa ne olur. kamyon değil ya bu, kantara girince ağırlıktan ceza yesin
motoru alırken nc hakkında uzmanlaşmış bir özel servis arkadaşıma danışmıştım. kaç km ye kadar sorunsuzdur, hangi model aralığında alayım diye. isterse 200.000 km de olsun farketmez demişti. yetkili serviste çift kavrama baya tuzlu olacaktır ama özelde işini bilen bir servis daha uyguna halleder. en kötüyü düşünerek hevesini kırma. sadece dediğim gibi önce bir deneme sürüşü yap. ben hiç denemeden aldım, açıkçası bana hitap etmiyor. scooter dan gelen adama sorun değil ama bunca senedir manuel kullanınca ben alışamadım.